» »

napajalnik

napajalnik

NoUse4AName ::

jst mam na napajalniku nek switch za spreminjanje med 115V in 230V, zakaj je 115 dober? kaj kdo uporablja 115? kaj bi se zgodlo ce bi tisto premakno ?:)

MRB0rYS ::

Ne ga no srat boš vse skuru v omrežju je ja 220v oziroma 0.2kv. Pust ga prmir.:|:|
b0rys

NoUse4AName ::

skuro? zakaj.

romci ::

Predstavli si, kaj bi se zgodil, ce bi recimo 5V zarnico prkuplal na 220V, sam da je primer z napajlnikom 20x milejsi :)

110V uporablajo u amjarik
-- not all those who wander are lost...

ChiefThunder ::

Ja, ja loh bi se ti kj skurl ker vštekaš 220 toka v 115-:(
Mogoče se pa ne bi, če bi blo glih obratn.

crt ::

V Ameriki imajo omrežje na 110 voltov. Tisto stikalo pusti na miru, ker bos SIGURNO skuru napajalnik! Vem ker se je prijatelj igral s takim stikalom... :D



lep pozdrav Crt

OZZY ::

Ne se dotikat tega knofa. Sem jaz enkrat stvar prestavu pa mi je varovalko raznesl. Hvala bogu, da ni šlo še kaj drugega. Pol sem jo pa samo zamenu, sam ne bom več sprobavu, kaj se lahko zgodi če .......(no ja- si neumen).

McHregec ::

to sem jest probu na svoji 386 pa je napajalnik skurl

NoUse4AName ::

ozzy kaj varovalko v napajalniku? kaj je to navadna varovalka?

Izak ::

rapsey zakaj ti je to tako zanimivo ce ti je ze 10 ljudi reklo da ne tikat! kaj bi rad dosegu? :D:)):\

NoUse4AName ::

:D ker sem kupo cist nov 300W napajalnik in sem iskal 1/0 stikalo ki ga je mel moj tastari(tanov nima) in sem tisto na 115V premaknu :8), skor me je kap ko je nekaj v napajalniku eksplodiralo 8-O zanima me ker se ocitno ni nic skurlo ker se ni kadilo vun ali pa melo vonj po zazganem, torej je verjetn sam varovalka sla al kaj tazga, in me zanima kak naj to zamenjam >:D, ja vem, idiot sem, kaj mors. prevec me moti ko nekaj nevem kaj dela potem pa probam in skor vedno kaj sfukam :O

TylerDurden ::

Izlastnih izkušenj ti lahko povem, da imaš dve šansi, če se res ni pokadilo, potem je varovalka, navdno je lepo oznacena in ne bi smelo biti problema, dobil jo bos najverjetneje v Conradu, ipd..., Ako pa se je iz napajalnika pokadilo, zasmrdelo in ocno pocilo, je slo nekaj vecjega, kot npr pri meni, nic se bati, hardware v compu je v redu, samo napajalnik gres lahko se enkrat kupit. Imas se tretjo varijanto in reces tam kjer si ga kupil, da je ze blo na 110V in da so napajalniki verjetno iz uvoza in za ameriski trg. Ce ti bodo verjel, bo reklamacija na mestu. Veliko srece.

AndrejX ::

Jej, jej, jej. Pa kaj res nimaš drugega dela, kot da na novem napajalniku sprobavaš šalter za napetost??? Pa ti vseeno ne privoščim. Draga šola, ni kaj.

NoUse4AName ::

hmm ko bi jst vedu kak naj to zamenjam, ...

OZZY ::

Varovalka je bla steklena 5A. Sicer je bila prilotana na vezje ampak mi je frend štromar zrihtu tako, da sedaj brez problema lahko zamenjam varovalko.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekaj je skurilo

Oddelek: Pomoč in nasveti
121333 (799) TOP
»

Dvakrat preživel pod 220V (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
526874 (5470) tiborrr
»

Ugasnjen racunalnik se skuri

Oddelek: Pomoč in nasveti
172051 (1542) Macketina
»

POK !!! v napajalcu

Oddelek: Pomoč in nasveti
421962 (1387) Brane2
»

Kaj sem skuro

Oddelek: Pomoč in nasveti
301456 (1099) Binji

Več podobnih tem