» »

Zalivanje rož

Zalivanje rož

McHusch ::

Večkrat sem že slišal ljudsko modrost, da je treba rože zalivati s postano vodo, nihče pa ne zna točno odgovoriti, zakaj. Temperatura je verjetno en faktor, ker je voda iz pipe premrzla za rože, ampak to verjetno ni to.

A kdo ve, zakaj zalivamo rože s postano vodo? Kaj se zgodi z vodo, ki stoji 24 ur? Razen tega, da se zakisli zaradi nasitenja s CO2.

Najraje bi izvedel eskperiment, kjer bi vzel dve identični rastlini in eno zalival s postano vodo, drugo pa z vodo iz pipe s sobno temperaturo. :)

gzibret ::

Meni se zdi da zaradi tega, ker se iz vode na flašo (v kateri stoji voda) izločijo določene soli. Če zalivaš s svežo vodo, boš zemljo kaj kmalu tako zasolil, da ne bo več rodovitna (se vidi kot belksati kristalčki na površini).

To velja le za lončnice.
Vse je za neki dobr!

sid911 ::

Pelargonijo v svojem oknu zalivam večinoma s svežo vodo, pelargonije na drugih oknih zalivamo s postano vodo. In res je tako kot je gzibret napisal, na zemlji svoje pelargonije imam kar nekaj belih lis, medtem ko le-teh na drugih ni. Poleg tega pa je moja pelargonija tudi precej manj razvita od ostalih, samo ne vem če je to na račun vode (ali pa jo enostavno premalo zalivam).
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

antonija ::

V "svezi" vodi iz pipe je raztoplenih veliko stvari, med drugimi klor, ki ga roze ne marajo prevec. Koncentracuja klora sicer zelo niha med razlicnimi regijami in obdobji.

Ce pustis vodo "stati" se iz nje izlocajo plini (tako kot iz odprte radenske) v vodo pa prehaja CO2 in zraka (ker ga v "svezi" vodi ni ravno veliko).

Poleg izmenjave plinov se v primerni embalazi (ponavadi so plastenke za zalivanje roz po notranjosti dokaj porascene z algami in mikroogranizmi) razvije dokaj zanimiva flora, ki na zemlji sluzi vsaj kot dodatni vir energije in gradnikov za rast rastlin.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Tic ::

Alge niso kaj posebej koristne, raje obratno. Tistega klora pa tudi ni prav veliko v vodi.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

antonija ::

Alge odmrejo in pustijo za sabo... gnojilo, klora pa kolikor ga je ga je prevec. Povohaj kdaj vodo na aksnem obmocju kjer imajo star vodovod... tam je tolk klora noter da to sploh ni vec smesno.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

kekz ::

V "svezi" vodi iz pipe je raztoplenih veliko stvari, med drugimi klor, ki ga roze ne marajo prevec. Koncentracuja klora sicer zelo niha med razlicnimi regijami in obdobji.

Kje pa to živite, da imate klorirano vodo? V našem vodovodu vode ne klorirajo.

BluPhenix ::

Ja kolikor jaz vem je večinoma zato, da se izloči čim več klora iz vode.

kekz: um lol? Nisem še slišal, da vode nebi sploh klorirali. Morda ste ap eni redkih.

No pri nas na krasu je tudi fanj pustit odležat, da se večina apnenca usede.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

dolenska ::

hja voda iz pipe je premrzla za zalivanje rož v tem času, ko so temperature visoke. No zalivamo lahko zjutraj ko se rastlina in njena zemlja še niso segrele. Zvečer pa zelo odsvetujejo zalivanje. Namreč mrzla voda škoduje rastlini, saj lahko le ta doživi šok. ja vem hecno se sliši ampak tudi rastlina je živo bitje in prevelike temperaturne spremembe ne vplivajo blagodejno na njo. me zanima kdo si upa potem ko se je 2 urei sončil na vročem soncu skočit v mrzlo vodo direkt iz pipe. no nekateri to počnejo ampak večina pa ne ker je to neke vrste šok. mi se sicer lahko takoj segrejemo in ta šok omilimo rastlina pa ne more pomagat ker ne more nikamor it.

kekz ::

Sem šel prav gledat stran kranjskega vodovoda (ni ravno nek vaški vodovod ;) ).
Objavljeno imajo poročilo za leto 2006, da so klorirali vodo samo občasno in samo iz nekaterih bolj problematičnih zajetij. Še to me je presenetilo, ker sem nekoč poslušal po radiu oddajo iz Ljubljane, kjer so vodovodarji trdili, da niti ljubljanska(!) voda NI klorirana.

Evo, tukaj: http://www.jh-lj.si/index.php?p=3&k=364

Kolikor mi je poznano, na Gorenjskem nikjer ne klorirajo vode. Prvi ukrep pri problematičnosti je UV dezinfekcija, ko vodo samo presvetljujejo z UV svetlobo.

antonija ::

Klirirajo vodo 100% v skofji loki. Vsaj kaksen mesec nazja so jo. Klora se da v vodo take kolicine, da ni noben verjel stevilkam ko so nam jih povedali na faksu.

Ob kaksnih vdorih vode v zbiralnike in podobno grejo v vodo take kolicine klora da je cudno da sploh kaj prezivi :)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

_marko ::

Mariborski vodovod že dolgo nima klorirane vode.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

čiščenje deževnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5324876 (14855) Apple
»

Ali je voda pitna

Oddelek: Loža
388533 (6947) m0LN4r
»

Zdrava Voda iz Pipe? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7926611 (24091) SkIDiver
»

Ustekleničena pitna voda (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
698614 (7110) durrenmatt
»

ponovno zamrzovanje predhodno že zamrznjenih živil

Oddelek: Znanost in tehnologija
265831 (5439) BigWhale

Več podobnih tem