Forum » Kaj kupiti » Poceni in zanesljivo - nasveti dobrodošli
Poceni in zanesljivo - nasveti dobrodošli
Kricert ::
Mojemu računalniku ki je praktično dve leti in pol delal brez enega formatiranja ali prenalaganja se je nekaj sfuzlalo in noče več povezat na net, dvakrat pa je tudi javil da ne najde diska ob zagonu. Verjetno je matična, ampak v to se ne bom poglabljal, nabavil bom nekaj iz nižjega cenovnega ranga in dodal svojo obstoječo grafično (ATI Radeon 9550 128 mb) in obdržal 19 inčnega samsunga.
Z računalnikom kreiram spletne strani (brez grafičnega dela), vzdržujem spletišča, torej delam na serverjih ki pa niso locirani pri men. Zlovdam tudi kaj in pogledam, vendar v majhnem obsegu. Iger ne igram. Stvar ki me najbolj zanima je zanesljivost.
Najbolj sta mi všeč tadva paketa:
Mlacom, 215 evrov
in
enaa 243 evrov
Zanima me ali kdo vidi večje pomankljivosti pri komponentah (plati sta Biostar vs Asus in diska excelstor vs WD) in če ima kdo posebna priporočila glede nizkocenovnih kompletov ali komponent. Dosedaj sem delal bp na 950 Mhz AMDju s 512 rama in 80GB IDE WD.
Dodajte linke na konfiguracije ki bi si jih omislili na mojem mestu. Z upoštevanjem da bom kupil še Windowse XP home (90 €) naj bi budget ostal pod 400 €.
Z računalnikom kreiram spletne strani (brez grafičnega dela), vzdržujem spletišča, torej delam na serverjih ki pa niso locirani pri men. Zlovdam tudi kaj in pogledam, vendar v majhnem obsegu. Iger ne igram. Stvar ki me najbolj zanima je zanesljivost.
Najbolj sta mi všeč tadva paketa:
Mlacom, 215 evrov
in
enaa 243 evrov
Zanima me ali kdo vidi večje pomankljivosti pri komponentah (plati sta Biostar vs Asus in diska excelstor vs WD) in če ima kdo posebna priporočila glede nizkocenovnih kompletov ali komponent. Dosedaj sem delal bp na 950 Mhz AMDju s 512 rama in 80GB IDE WD.
Dodajte linke na konfiguracije ki bi si jih omislili na mojem mestu. Z upoštevanjem da bom kupil še Windowse XP home (90 €) naj bi budget ostal pod 400 €.
- spremenil: Kricert ()
opeter ::
Hmm... za toliko denarja bi se dalo še kaj boljšega sestavit. Jaz bi na tvojem mestu vsekakor nabavil min. 1 GB RAM-a, saj je RAM poceni. Ostalo je še v redu, morda bi namesto Pentiuma vzel
Mlacomova ponudba ima 80 GB-ni disk, Enna pa 160 GB.
Procesor v drugem računalniku je hitrejši, se pa dosti bolj geje in porabi več energije, kot Sempron.
Pri diski je med 160 in 250 GB kapaciteto cenovna razlike le 12-15 EUR.
Napisal si, da imaš obstoječo grafično (upam, da za PCIe).
Tukaj je eno dokaj solidna konfiguracija:
Mlacomova ponudba ima 80 GB-ni disk, Enna pa 160 GB.
Procesor v drugem računalniku je hitrejši, se pa dosti bolj geje in porabi več energije, kot Sempron.
Pri diski je med 160 in 250 GB kapaciteto cenovna razlike le 12-15 EUR.
Napisal si, da imaš obstoječo grafično (upam, da za PCIe).
Tukaj je eno dokaj solidna konfiguracija:
@opeter: konfiguracija na nakupi.net zgleda uredu, kaj je s PCIe? Za ram vem da ne bi pasal v novega, a je bila pri karticah tudi kakšna sprememba pri režah? Na embalaži piše da je zahtevana kompatiblinost z AGP 4X, 8X ali 3.0. Leto nakupa je konec 2004, je bila pa takrat kartica relativno moderna in je imela tudi DVI, kar je bil razlog nakupa.
@MEDENA: teli osnovni TRONi imajo Foxconn matične, je to dobra rešitev s stališča zanesljivosti? Ker eno možno konfiguracijo sem že izločil na podlagi matičnih, čeprav zgleda sicer ogromno opreme za malo denarja: link.
@MEDENA: teli osnovni TRONi imajo Foxconn matične, je to dobra rešitev s stališča zanesljivosti? Ker eno možno konfiguracijo sem že izločil na podlagi matičnih, čeprav zgleda sicer ogromno opreme za malo denarja: link.
Žal potem tvoja kartica ne bo delovala na tej matični.
Nič zato, imamo seveda rešitev v obliki Asrock 4CoreDual-VSTA. Ta plošča podpira stare DDR1 RAM-e, pa tudi nove DDR2 RAM-e, skupaj max. 2 GB (2x1 GB modul). Pravtako podpira AGP grafične kartice, pozneje pa lahko zamenjaš za kak PCIe (sicer le na 4x hitrosti, ampak pri povprečni uporabi ne boš opazil razliko med PCIe 16x in PCIe 4x). Lahko pa imaš naenkrat not eno AGP kartico, eno PCIe in eno normalno PCI kartico, kar pomeni, da imaš lahko priklopljeni 6 (ali več monitorjev! ).
No bistvo vsega: tudi sam si lastim tako matično in moram povedat, da za moje pojme deluje odlično.
Kmalu bom svojega Pentium 4 zamenjal za kak Core 2 Duo E4400 ali rahlo hitrejšega. Bom videl.
Se pa vsekakor splača razmisliti o taki kombinaciji.
Nič zato, imamo seveda rešitev v obliki Asrock 4CoreDual-VSTA. Ta plošča podpira stare DDR1 RAM-e, pa tudi nove DDR2 RAM-e, skupaj max. 2 GB (2x1 GB modul). Pravtako podpira AGP grafične kartice, pozneje pa lahko zamenjaš za kak PCIe (sicer le na 4x hitrosti, ampak pri povprečni uporabi ne boš opazil razliko med PCIe 16x in PCIe 4x). Lahko pa imaš naenkrat not eno AGP kartico, eno PCIe in eno normalno PCI kartico, kar pomeni, da imaš lahko priklopljeni 6 (ali več monitorjev! ).
No bistvo vsega: tudi sam si lastim tako matično in moram povedat, da za moje pojme deluje odlično.
Kmalu bom svojega Pentium 4 zamenjal za kak Core 2 Duo E4400 ali rahlo hitrejšega. Bom videl.
Se pa vsekakor splača razmisliti o taki kombinaciji.
Popravek: RAM-e ne smeš mešati med sabo, torej ali imaš 2 GB DDR1 RAM-a, ali pa 2 GB DDR2 RAM-a na matični.
Tale Asrock 4CoreDual-VSTA deluje izjemno zanimivo. Mogoče bi lahko sam nekaj sestavil, čeprav že nekaj časa nisem šrafal. Kakšna je verjetnost da mi zdajšnji sistem ne bi prijel, če bi vrgel samo novo matično plus procesor not?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kricert ()
Morali bi prijeti... če imaš seveda DDR1 RAM-e in AGP grafično. Disk, DVD-pečka lahko ostane, pa boš potem še ceneje skoz prišel.
Evo, še popolna specifikacije matične: Povezava
Matično pa lahko kupiš tukaj: nakupi.net
Evo, še popolna specifikacije matične: Povezava
Matično pa lahko kupiš tukaj: nakupi.net
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Se splača zamenjati grafiko?Oddelek: Kaj kupiti | 2912 (1189) | DeathKiller |
» | Asrock 4coreDual - kako se obnese in kako deluje z DDR 333 rami?Oddelek: Kaj kupiti | 1597 (1162) | SepoX |
» | Kako iztisniti največ iz tega sistema?Oddelek: Kaj kupiti | 1100 (969) | Meizu |
» | Menjava starega procesorjaOddelek: Strojna oprema | 2079 (1867) | jat2406 |
» | Navijanje Core Duo "poceni varianta" - DDR+AGPOddelek: Navijanje | 3625 (2123) | SepoX |