» »

Telekom nikoli ne bo ponujal kabelskega interneta

Telekom nikoli ne bo ponujal kabelskega interneta

Daniel ::

Ne vem če bi to spadalo bolj v ložo ali sem.
Poslal sem e-mail na Telekom z vprašanjem če bodo kdaj ponujali kabelski internet v svojih omrežjih in dobil sledeči odgovor:
---------------------------------------------------------------
Predpostavljamo, da z definicijo "kabelski internet" mislite na povezavo preko omrežja za kabelsko televizijo, ki ga upravlja Telekom. Kljub tehnični možnosti, Telekom ne trži takšno storitev in tako bo tudi v bodoče. Ponujamo pa novo storitev, ADSL, ki pri zelo nizki ceni omogoča zelo visoke hitrosti. Omrežje je v izgradnji, se hitro širi, vendar dostop na vseh lokacijeh še vedno ni možen. Vkolikor ste zainteresirani, zahtevajte ponudbo pisno, informacijo po brezplačnem telefonu 0808080 ali se zglasite v najbližji Teletrgovini kjer vam bodo prijazno posredovali vse potrebne
podatke
-------------------------------------------------------------------

mislim ne, kao da si lahko vsak ADSL privošči.Pri nas ga še tko al tko 10 let ne bo.Najbolj se mi zdi zanimivo to, da je bilo omrežje predvideno za dvosmerni prenos podatkov in je tako tudi zgrajeno, telekom pa ne bi ponujal kabelskega interneta. Zanimivo se mi zdi tudi to, da mi je direktor podjetja ki je priklapljalo uporabnike na CATV rekel, da internet bo, in to naj bi se zgodilo že ta mesec.Le kdo govori resnico?

Vaša mnenja so zaželjena
LP
  • spremenil: Daniel ()

KuhaR ::

Telekom ne bo nikoli tržu kabelski internet, ker se mu to finančno ne splača (ma premalo naročnikov proti telefoniji). Če pa ti je direktor podjetja katero ti je priključilo KATV zatrdil da bo, se obrni na njih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KuhaR ()

whatson ::

Mislim, meni je odgovor TELEdoma logičen... prvič po dolgem času. :D
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Daniel ::

Saj to je ravno najbolj zanimivo pri tem vsem, saj mamo pogodbo podpisano z Telekomom, le da je drugo podjetje izvajalo priklop in tam pravi da čakajo ponudbo od telekoma oz da se že pogovarjajo.
LP

cekr ::

Ne razburjaj se, ker se ti finančno ne bo obneslo. Pri ADSL-u daš tistih 30000 sit, pa potem še vsak mesec nekaj čez 8000 sit. Za kabeljski modem pa pa ponavadi plačaš še več. O kvaliteti nekaterih kabeljskih povezav, predvsem tam kjer je veliko naročnikov, pa preberi v drugih vprašanjih na tem forumu.

chucki ::

pri nas smo samo 4 naročniki za kabla! to pomeni da mam tak dober pin kot da bi bil preko mrežne igral!
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Ales ::

mydaniell: to lahko pomeni, da bodo tisti, ki so ti priklapljali kabel, uporabljali telekom za dostop do spletnih vozlišč, kabelski internet pa bodo dejansko tržili oni in ne telekom. Od tod tudi telekomov odgovor... Dejstvo pa je, da boš mogoče v enem mesecu res dobil možnost priklopa, samo direkt na firmo sprašuj...

Daniel ::

Ma ne, saj sem že dvakrat klical šefa tistega podjetja, pa sem mu tudi poslal odgovor telekoma, pa je rekel da nej poskusim še na siolu.Oni so pač priklapljali CATV in bi tudi priklapljali morebitne naročnike na kabelski internet, če bi bil.Lastnik infrastrukture in ponudnik programov je pa telekom.
LP

Ales ::

Uh... jaz sem razmišljal v tej smeri, ker ima npr. Link nek podoben sistem. Sicer oni tržijo kabelski internet, dostop pa je v zadnjem koraku preko SiOL-ovih vodov. Je pa res to SiOL in ne Telekom... jaz dostikrat v pogovoru niti ne razlikujem med njima... Vso srečo...!

Aleš

Daniel ::

cekr: meni se ISDN ne splača, če nebi bil pogoj bi še blo nekak,pa še preden bo pri nas ADSL ve minit nekaj časa. Na tiste uporabnike, ki so dlje kot 6 km od ADSL centrale pa Telekom sploh ne pomisli.
LP

fictionel ::

ej folk sam neki:
- jst zivim v strahinju (blizu avtoceste Ljubljana-jesenice)... to je ena bl odrocna vas (nimamo kablske) pa so me klical iz telekoma pa mi povedal, da je ze mozen adsl pr ns...

Kje nj bi bla pa pol centrala? 5km... ... ... v Naklu?

Klemenn ::

mam kabelsko! ve kdo kdo ponuja kabel v nm - bršljin ??boma???

Enzo77 ::

jz bi bil zelo vesel ce bi dali isdn flatrate(kakih 5jurjev), ker tegale adslja naum nikol docakal;(
With a license to gib :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Modri ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
12619426 (8869) Nejc Pintar
»

kateri internet?

Oddelek: Omrežja in internet
172600 (2215) Hux
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11217061 (11688) Tr0n
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
548704 (8704) Skubi
»

Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1017888 (6089) Narcos Satanicos

Več podobnih tem