Forum » Omrežja in internet » Problem v domačem omrežju
Problem v domačem omrežju
ping ::
PC in notebook, na obeh WinXP SP2, povezana preko Linksys WRT54GSV4 oba v isti workgroupi, ping med njima dela v obe smeri, internet dela na obeh.
Vprašanje - zakaj ne morem dostopati iz PCja na prenosnik (in obratno) če se v explorerju sicer vidita, vendar ob kliku dobim sporočilo:
MSHOME\ASUS (name of PC) is not accessible. You might not have permission to use this network resource...
Firewalla ni na nobenem (XPjev je disablan), prav tako sem izključil tudi firewall v routerju in antivirus (NOD32) - še vedno nič.
Pozna kdo rešitev?
Vprašanje - zakaj ne morem dostopati iz PCja na prenosnik (in obratno) če se v explorerju sicer vidita, vendar ob kliku dobim sporočilo:
MSHOME\ASUS (name of PC) is not accessible. You might not have permission to use this network resource...
Firewalla ni na nobenem (XPjev je disablan), prav tako sem izključil tudi firewall v routerju in antivirus (NOD32) - še vedno nič.
Pozna kdo rešitev?
amigo_no1 ::
Kaj pravijo:
nbtstat -n
net view
ipconfig /all
poglej če imaš zagnana procesa Computer Browser, Server (start/run/services.msc)
nbtstat -n
net view
ipconfig /all
poglej če imaš zagnana procesa Computer Browser, Server (start/run/services.msc)
ping ::
Našel! Potrebno je bilo zamenjat vnos v registru
Vseeno hvala! Običajno je vedno tako, da postam tukaj ko skoraj obupam, malo zatem pa sam najdem rešitev
Vseeno hvala! Običajno je vedno tako, da postam tukaj ko skoraj obupam, malo zatem pa sam najdem rešitev
BOCo. ::
Da ne bom odpiral nove teme....
[QUOTE]Prišlo je spora IP naslova z drugim sistemom v omrežju[/QUOTE]
Kaj bi bil problem? Imam brezžični modem in nanj povezana dva računalnika. Dostop do interneta je nemoten. V samem skupnem omrežju pa so se začele težave. Imam že nekaj mesecev in to se mi je sedaj prvič pojavilo.
Kaj mi je storiti?
[QUOTE]Prišlo je spora IP naslova z drugim sistemom v omrežju[/QUOTE]
Kaj bi bil problem? Imam brezžični modem in nanj povezana dva računalnika. Dostop do interneta je nemoten. V samem skupnem omrežju pa so se začele težave. Imam že nekaj mesecev in to se mi je sedaj prvič pojavilo.
Kaj mi je storiti?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domače omrežje in skupna raba map in tiskalnikaOddelek: Omrežja in internet | 1842 (1507) | energetik |
» | ne dela mreža preko crossover kablaOddelek: Pomoč in nasveti | 1688 (1531) | Invictus |
» | Wireless domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 2725 (2399) | moho1 |
» | Računalnika se ne vidita obojestranskoOddelek: Omrežja in internet | 1760 (1320) | bojank |
» | LAN problem - ne prikaže računalnikov v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 2360 (2176) | miles_d |