» »

RAID 1 in 0.5

RAID 1 in 0.5

Golnar ::

zanima me kako zelo se pozna hitrost racunalnika z RAID-om 0, vezava naj bi bila preko matične plošče (ne raid kartica), to verjetno pobira sistemse resource, a koliko? se splača? zanima me še RAID 0.5, kaj to sploh je?

Calligula ::

Da malo ukradem temo:

Se da narest RAID polje z dvema identicnima diskoma samo, da ima en ATA en pa SATA prikljucek?
Je to pomembno?

Je kdo na NF3 plati delal raid kdaj?
Kako ga ustvarit?
Plata je DFI Lanparty 250

In se kaj se zgodi v smislu performanca, ce se recimo uporabi 2 ATA diska razlicnih proizvajalcev a enake velikosti in cacheja.
Koliko je to slabse od dveh identicnih diskov istega proizvajalca?

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Calligula ()

5er--> ::

Mavrik ::

zanima me kako zelo se pozna hitrost racunalnika z RAID-om 0, vezava naj bi bila preko matične plošče (ne raid kartica), to verjetno pobira sistemse resource, a koliko? se splača? zanima me še RAID 0.5, kaj to sploh je?

Pozna se zelo malo, saj dostopni časi do podatkov ostanejo isti, ti pa zelo redko rabiš tistih 100 MB/s prenosov. Za obdelavo videa ter veliko kopiranja velikih datotek je kul, drugače neke velike razlike ne bo.
The truth is rarely pure and never simple.

Vanadium ::

@caligula: jaz imam na nf3 pro (asus SK8N plati) raid 0. Ni težko naštimat raid. Skratka pri meni je tako pač maš post scren in pol se pojavi screen kjer kaže diske in stisneš 2 tipki da prideš v raid konfiguracijo, tam sem naštimu raid 0 in to je to. Pri inštalaciji xp porineš disketo z gonilnikom za raid controler in stisneš F6 pri instalu in to je to 0:)

L.P.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vanadium ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opcije glede RAID-a

Oddelek: Strojna oprema
342385 (2020) wave
»

[Linux] Kateri RAID postaviti?