» »

RAID - VELIK PROBLEM

RAID - VELIK PROBLEM

CheapShit ::

Pozdravljeni. Ravno sem kupil dva identična diska (wd raptor), ker sem veselo upal na RAID 0.
Problem pa je nastal pri inštalaciji polja,ko sem ugotovil, da moja plata (ASUS P5B) podpira samo EXTERNAL RAID (sam sem si kriv, vem, ker nisem podrobneje prebral specifikacije plošče, ko sem kupoval). Zanima me, če obstaja kaka rešitev, razen tega, da menjam ploščo (Raid controller???)?
Hvala!

Lep pozdrav!

dejansan ::

npr kaj takega

( prva stvar, ki sem jo našel, verjetno je tudi kaj cenejšega obstajajo pa tudi precej dražje in verjetno boljše )
dejansan

Tomay ::

Poglej še to.
Voodoo 4Ever

CheapShit ::

OK, hvala vama! Nekaj se bo že našlo. Samo eno vprašanje še, preden karkoli kupim. Je možno, da bi se raid na moji plati in raid kontroler kakorkoli "stepla"?

Načeloma ne.
Voodoo 4Ever

zee ::

pa rajši daj kakšnega jurja več kot manj za raid kontroler. več o tem ti ve povedat uporabnik Brane2.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Pa še to:

Trenutno se ukvarjam s postvitvijo linux strežnika z raid kontrolerjem. Težava je v slabih gonilnikih za linux. Nato sem malo pobrskal po forumih in ugotovil da so ti cenjši raid kontrolerji dejansko softwerski, ker večino dela še vedno opravlja računalnik in ne sam kontroler. Pri pravih HW kontrolerjih sistem vidi samo en disk, pri cenejših high point, promise ... kontrolerjih pa vidi dva diska, potem pa potrebujemo še kontroler, ki sistem prepriča, da je to en disk. Tako, da so ti kontrolerji bolj ali manj samo kontrolerji ne pa tudi raid kontrolerji. Pravi HW kontroleji se začnejo pri 40.000 SIT. 3ware je pravi HW kontroler samo je še vedno "value".

Tako, da je vprašanje, če se sploh splača postavljati tak raid, ali je boljše kar softwerskega. Pri linuxu je softwerski gotovo boljši, ker so gonilniki crap, vsaj za promise je tako. Drugače pa na windowsih še nisem imel problemov s tem istim kontrolerjem.

Pač malo dnarja malo mutike.
Voodoo 4Ever

mlav ::

Tudi sam se zanimam za nakup te plošče (P5B) oz. celotnega sistema. Nameraval sem dva diska 320gb serial ATAII vezati v raid in sicer mirror. (mislim da je to raid 1). Ali je možno na tej plati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opcije glede RAID-a

Oddelek: Strojna oprema
342382 (2017) wave
»

RAID1, bistvena vprasanja

293635 (2394) element
»

RAID 0

302424 (1608) zee
»

RAID1 zrcaljenje naknadno. Se zgubijo podatki?

Oddelek: Operacijski sistemi
193511 (3184) just_a_cook
»

2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )

18414291 (9895) matrix2

Več podobnih tem