Forum » Pomoč in nasveti » Skener Canon lide 600 ne skenira filma
Skener Canon lide 600 ne skenira filma
LedStorm+++ ::
Howg vsi .
Imam sledeč problem. Kupil sem si nov skener CanonScan LiDE 600F z dodatnim adapterjem za filme. Zdaj sem dobil sestrin negativ, pa ta adapter mi ne poskenira filma.
Dal sem ga gor na magnetiča ga priključil na še en vmesnik na skenerju FAU. Naložil sem vse, gonilnike (ScanGear 12.11) pa ArcStudiov Photostudio 5.5.0.61.
Zakaj mi ne skenira, dal sem v Select Source: Positive Color (film), dam na Preview na 1/4 pa se ustavi in se pojavi napaka:
" Celibraton cannot be performed.
Pull out the film
code 2.182 "
Imam sledeč problem. Kupil sem si nov skener CanonScan LiDE 600F z dodatnim adapterjem za filme. Zdaj sem dobil sestrin negativ, pa ta adapter mi ne poskenira filma.
Dal sem ga gor na magnetiča ga priključil na še en vmesnik na skenerju FAU. Naložil sem vse, gonilnike (ScanGear 12.11) pa ArcStudiov Photostudio 5.5.0.61.
Zakaj mi ne skenira, dal sem v Select Source: Positive Color (film), dam na Preview na 1/4 pa se ustavi in se pojavi napaka:
" Celibraton cannot be performed.
Pull out the film
code 2.182 "
Pingvin :-)
LedStorm+++ ::
Važi! Problem je bil pri malem skenirniku samem, mislil sem da da je pokvarjen. Pa ni bil oz.ni.
Na začetku sem položil film na levo stran tamauga.
In Od tu napaka "celibration cannot be performed...".
Ga ni in ni hotelo poskenat. Maltru sem se kar dve uri .
In pole dam film kar tako na desno stran tamauga in čudežno začelo skenat.
A ja če uporabljate Arcov PhotoStudio -> Acquire -> Select Source -> izberite Negative ali Positive Film (color) da ta mali skenira .
Na začetku sem položil film na levo stran tamauga.
In Od tu napaka "celibration cannot be performed...".
Ga ni in ni hotelo poskenat. Maltru sem se kar dve uri .
In pole dam film kar tako na desno stran tamauga in čudežno začelo skenat.
A ja če uporabljate Arcov PhotoStudio -> Acquire -> Select Source -> izberite Negative ali Positive Film (color) da ta mali skenira .
Pingvin :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LedStorm+++ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | particijaOddelek: Pomoč in nasveti | 1284 (579) | oo7 |
» | Kako skenirati diapozitive ali negativ (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16813 (9213) | cekr |
» | Kloniranje diskaOddelek: Programska oprema | 4343 (3497) | Duhec |
» | Enostaven program za scaner?Oddelek: Programska oprema | 2627 (2303) | Racunalnik |
» | virus!!!help me!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1204 (1083) | punisher16 |