» »

Katero navigacijo kupiti ?

Katero navigacijo kupiti ?

Yoxi ::

Kupujem navgacijo za v avto do tja ~400€ ker pa sem lajik kar se teh navigacij tče pa me zanma če kdo uporablja in mi lahko kej več o tem pove in svetuje kaj kupiti.....

Gledal sem že navgavijo Garmin Nuvi 350 n 600 katere je cena obeh modelov ista.

Kaj predlagate.......
Klik, klik, klik, klik........mal klikam :-)

flipflop ::

Jst uporabljam Nuvija 350, leto in pol se mi zdi, ni popoln, včasih te pelje po kakšni cesti ki to ravno ni, ampak če malo paziš se da kar lepo peljat, včasih tudi kakšne ulice ne najde, je pa res da še nisem v tem času dal gor novih kart, tako da je tudi to vzrok, sicer pa kakšnih drugih problemov z njim nimam.

kerga dika? ::

you can't go wrong with GARMIN
Vsazga dika!

rdecaluc ::

Ko maš garmina moraš kolikor se da redno posodabljat karte. Če pa nočeš da te pelje po makedamih pa si moraš kot avtomobil naštimat da maš bus ( s tem se ne voziš po makedamih , ampak dela pa drugačne poti zaradi širine busa) . Dobra izbira je 350.
Est modus in rebus. ,typos

madmitch ::

Vsekakor Garmin, vse dela OK, le Bologne v Italiji ne najde prave. Namesto mesta Bologna (blizu Modene) me je na vsak način hotel peljati nekam proti Torinu v neko vas Bologna.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

aljazh ::

Jaz pa nimam dobre izkušnje z Garmin nüvi 350. Iz Dolenjskih toplic me je v Ljubljano hotel pripeljati čez Kočevje, čeprav je najhitrejša pot čez Sotesko, Žužemberk, Muljavo in Ivančno Gorico.

Na Češkem me je vodil po cestah, ki si komaj zaslužijo takšno ime, čeprav so vzporedno obstajale (morda po kilometrih nekoliko daljše, zagotovo pa hitrejše) normalne lokalne ceste. Vključeno sem imel opcijo iskanja najhitrejše poti. Zaradi Garmina in njegove čudne logike iskanja najhitrejše poti sem se tudi moral peljal skozi neko češko romsko naselje. Ne ravno prijetna izkušnja ob osmih zvečer, v avtu višjega razreda s slo. registracijo. :|

V Berlinu ni znal pripeljati do živalskega vrta. Oziroma je znal, vendar živalski vrt očitno ni bil tam, kjer bi moral biti. Izgleda da ga je berlinska mestna uprava prestavila za kakšna 2 kilometra >:D

Nekajkrat je tudi zmrznil, zaradi česar nisem pravočasno zavil (po Murphyju očitno opaziš da je zmrznil šele, ko si mimo križišča, kjer bi moral zaviti) in tako napravil nekaj 10 kilometrov več ter tako ob vsaki zmrzali pridelal vsaj pol ure dodatne vožnje.

Nazadnje, na poti domov se je sredi Nemčije spomnil, da ima očitno vsega dovolj. Na noben način ni več našel satelitov, pomagalo ni niti hard resetrianje. Po besedah pooblaščenega servisa menda dokaj pogosta napaka pri tem modelu. Ker pa je še v garanciji, bodo poslali novega.

Garmin je bil sicer izposojen od kolega, vendar se sam glede na izkušnjo najverjetneje ne bi odločil za nakup enakega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aljazh ()

Tody ::

Monitor Avgust (čeprav je že začetek julija izšel :D) ima obsežno reportažo

stran na www.monitor.si

kekz ::

Jaz sem prej uporabljal Si.navigator, zdaj pa Garmin nuvi 350 z AdriaRoute.
Si.navigator ima dosti boljše karte od AdriaRoute :|.

Si. navigator:
Nekoč nisem mogel verjeti, da me je prav pripeljal k nekemu kmetu v Tuhinjski dolini (iskanje po naslovu), kjer si moral na koncu peljati po kolovozu in pod kozolcem, ampak je in to je bila edina pot. ;)
V Nemčiji me je ravno tako pripeljal v neko gostilno bogu za hrbtom, kjer sem imel rezervirano.
V Grčiji na otokih je bil neuporaben. Po Zagrebu je zelo bluzil in sem se zgubljal. Problem je, če ni GSM signala (npr. slovenska Istra).

Garmin+AdriaRoute (zadnja verzija, naložil pred 3 dnevi):
Ne najde mojega domačega naslova. Ne najde mojega službenega naslova. 8-O

rdecaluc ::

Hehe kekz dela na črno ^^ . Drugače imamo pri nas garmin 360T s katerim imamo (trenutno) še same dobre izkusnje :D. Lp
Est modus in rebus. ,typos

Yoxi ::

Dans sm mel v roki navigacijo MyGuid3000 z 1gb sd kardico na kateri dobiš zemljevide poleg v paketu je okol 380 €

Kaj mislite o tej navigaciji ?
Klik, klik, klik, klik........mal klikam :-)

Tilen ::

Včeraj kupil Garmin [najosnovnejsi model]+AdriaRoute. Ni, da ni. Sicer sem ga uporabljal samo vceraj in ga poskusal zmest v Mariboru kakor sem se pac trudil in ni slo. Preracunavanje poti 1-2 sekundi tudi kadar zapelješ nekam kjer on ni predvidel. Skratka res prijetno presenečen. Najde naš naslov za devetimi gorami in par drugih, ki jih poznam zunaj mesta brez problema. Zadeva uporablja baterijo podobno tistim v GSM aparatih. Zdrzi 5 ur neprekinjenega dela ter se lahko polni preko avtopolnilca, ki ga dobis zraven v paketu.

Ne najde mojega domačega naslova. Ne najde mojega službenega naslova. 8-O

Ne vem, ce si slucajno zadevo namescal sam ali so ti jo namestili v shopu? Skratka, ko namestis AdriaRoute moras vsakic ko ga vklopis crkovat drzavo 2x, tako da isce preko AdriaRoute, drugace isce po standardni [nepopolni] karti.

Vklop --> kam --> crkujte drzavo - slo - crkujte drzavo - slo - crkujte mesto - maribor - crkujte ulico - zakotna ulica X

Tako, drugace ne isce preko AdriaRoute. Bom se pa še danes malo vozil in poročam. :8)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

OldSkul ::

No Tilen, da te ne bo navdušenje kmalu minilo... namreč Garmin v tujini ni alfa in omega navigacij, tako kot pri nas. Tam se bolj uporablja TomTom in ostale navigacije.
In AdriaRoute v zadnji verziji sicer podpira tudi večino hišnih številk, samo problem je kategorizacija cest, kar pomeni, da te bo navigacija kar po pešpoteh lahko vodila...

Tilen ::

Za tujino je [še] ne rabim.

In AdriaRoute v zadnji verziji sicer podpira tudi večino hišnih številk, samo problem je kategorizacija cest, kar pomeni, da te bo navigacija kar po pešpoteh lahko vodila...

V nastavitvah lahko izbiraš med - najkrajša, najbolj varna, itd... pot. Če nastaviš recimo, da si avtobus te tudi ne bo poslalo na pešpot, brez skrbi.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

madmitch ::

Old, kaj jaz vem, Garmina uporabljam tako v Sloveniji, kot tudi po evropi, res da večinoma po večjih mestih in do sedaj me je vedno pripeljal tja kamor sem hotel in to po pravih poteh. OK razen famozne Bologne, ta mu je malo zagodla. Je pa res, da nisem nikoli iskal kakšnih zakotnih, obskurnih naslovov, vedno so bili bolj v središčih mest.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

OldSkul ::

No vi narobe razumete. Jst sem mislim, da Garmin kot naprava v tujini ni tako popularen kot v Slo, tam so druge navigacije popularne.

madmitch ::

Verjetno res, samo kaj, ko ima le Garmin (vsaj kolikor jaz vem) kolikor toliko podelano našo Kokoško.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Izi ::

Jaz že eno leto uporabljam Garmin Nuvi 310 in Adria Route in sem zelo zadovoljen.
Dostikrat moram v kakšne gorske vasice in samotne kmetije samo preko naslova in vedno me je tja pripeljala (tista govoreča bejba) od prve.
Med najhitrejšo in najkrajšo dobro izbira.
Edino kar me moti je, da izogibanje cestninskim postajam ne deluje najbolje. Kadar se mi ne mudi vedno vklopim, da naj se izogiba plačljivim cestam, pa me še vedno včasih pripelje do cestninske postaje :D

Shurda ::

kekz;
Garmin+AdriaRoute (zadnja verzija, naložil pred 3 dnevi):
Ne najde mojega domačega naslova. Ne najde mojega službenega naslova.

Posodobi FW,
če še pol ne najde, pač v nastavitvah izklopiš EU karto in bi moralo špilat.
Ko imaš v planu vožnjo v tujini, pa EU karto spet vklopiš.
V enih napravah je prisoten ta bug, v drugih pa ne.

flipflop ::

Če nastaviš recimo, da si avtobus te tudi ne bo poslalo na pešpot, brez skrbi.


V Barceloni me je hotel speljati po kolesarski stezi, čeprav mam nastavljeno na tovornjak. Pa tudi sicer me ganja po precej ozkih ulicah. Ravno včeraj sm hotel priti v luko v trstu, pa me je hotel peljati mimo torri d'europa in po centru mesta, tako da sem se (spet) moral obračat in seveda izgubil veliko časa. Tako da ta napravca za osebni avto je pomoje čist kewl, za kamione oziroma buse pa zgolj kot dodatna informacija in se ni dobro preveč zanašat nanjo.

grex ::

Seveda so nekateri kiksi pri vseh kartah, ampak je še vedno navigacija ena izmed bolj uporabnih naprav, ki si jih lahko danes kupiš. Če greš kamorkoli z avtom in ne poznaš poti, je katerakoli navigacija zlata vredna. Se še spomnite map in iskanja na kateri ulici ste?

Moje izkušnje so vedno bile dobre in sem iskal tudi malo bolj odročne cilje kot središča mest (Nemčija in Italija predvsem). Res včasih malo mimo useka (cesta zaprta ipd.), ampak ni spet tako moteče- sploh pa veliko bolje od alternativ.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: grex ()

kekz ::

Res včasih malo mimo useka...

Ja, danes sem v gneči iskal alternative. In sem našel odcep s ceste, ki bi me potem vodil po stranskih. Edina težava je bila, da tam, kjer je bil narisan na karti odcep, bi moral v resnici z mosta zapeljati. 8-O
Pišuka, a ne morejo nakracati še simbolov za mostove, nadvoze itd. Na karti izgleda vse v isti ravnini.:\

Yoxi ::

hmm da vas jst zdej še nek delikatnega vprašam... glede na tolk € je navigacija a se pol bol splača nabavit CarPc pa en GPS sprejemnk n maš navigacjo ?

Se kdo kej spozna na to n kje dobt vse te stvari ?
Klik, klik, klik, klik........mal klikam :-)

Tilen ::

Precej manj si boš belil glavo če kupiš to pocket size zadevo za 380 eur s kartami vred. Tvoja ideja se sicer sliši enostavno ampak precej daleč od prave funkcionalnosti, dovršenosti ter realizacije.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AdriaRoute 4.10 za Garmin navigacijo

Oddelek: Pomoč in nasveti
57303 (7068) helsing
»

Katera navigacija Garmin 760 ali Navigon 7110 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9019727 (10573) madmitch
»

Navigacij TOMTOM,GARMIN, MIO

Oddelek: Kaj kupiti
1813103 (12541) zee
»

GPS Garmin nuvi 350 - Adriaroute v1.30 - pomoč pri namestitvi

Oddelek: Pomoč in nasveti
87943 (7041) izi12
»

nokia n95 in navigacija

Oddelek: Mobilne tehnologije
335085 (3941) kiFni

Več podobnih tem