Forum » Programska oprema » Unix mail server
Unix mail server
andrejp ::
Zanima me če kdo pozna mail server Stalker mail in ali je v njem možno odpraviti nadležno pripenjanje vrstice o tem, da gre za testno verzijo programa pri prejeti pošti.
V primeru, da se te vrstice ne da odpraviti pa me zanima kater mail server postaviti v Unixu, ki bi bil popolnoma free, podobnih lastnosti kot Stalker mail. Zahteve so sledeče: webmail in v njem možnost nastavljanja preusmeritev, podpisov, avtomatskih odgovorov... , administracija preko weba z možnostjo nastavitev domen..... Recimo kot qmail ampak ta ni tolko zmogljiv glede web podpore uporabniku (ne administratorju)
Prosim za nasvet!
V primeru, da se te vrstice ne da odpraviti pa me zanima kater mail server postaviti v Unixu, ki bi bil popolnoma free, podobnih lastnosti kot Stalker mail. Zahteve so sledeče: webmail in v njem možnost nastavljanja preusmeritev, podpisov, avtomatskih odgovorov... , administracija preko weba z možnostjo nastavitev domen..... Recimo kot qmail ampak ta ni tolko zmogljiv glede web podpore uporabniku (ne administratorju)
Prosim za nasvet!
Ales ::
Stalkerja sicer ne poznam in nisem čisto prepričan kaj vse si želiš doseči, a ne zavrži qmail tako hitro :)
Poznaš qmailadmin? Najdeš tukaj...
Aleš
Poznaš qmailadmin? Najdeš tukaj...
Aleš
andrejp ::
Ja qmail-a sicer ne poznam čist natančno ampak a ni tako, da moraš met tam dva dela za web. Eden je administratorski - qmailadmin, drugi pa uporabniški - sqwebmail. In ravno ta sqwebmail ne omogoča nekaterih funkcij kot recimo posredovanje pošte na drug naslov, nastavitev avtomatskega sporočila... Vse to sicer lahko nastaviš v qmailadminu ampak ta pa spet ni za uporabnike, tako da morajo potem zahtevo sporočit adminu pa ta potem naprej ureja.
Če se motim o vsem tem mi prosim povejte.
Če se motim o vsem tem mi prosim povejte.
Ales ::
Na naših strežnikih sicer uporabljamo qmail, a s precej bolj kompleksno nadzorno ploščo, tako da QmailAdmin in ostale še niti nisem preizkušal. Kolikor sem jaz razumel, poteka takole:
- samodejna prijava uporabnikov z vQregister (ali vQsignup)
- uporabniki dobijo dostop do SqWebMail
- administracija z QailAdmin in vQadmin
V samodejni prijavi torej ni mogoče določiti funkcij preusmerjanja pošte in samodejnih odgovorov? In mora to admin ročno nastavljati, ne gre s kako skripto...?
Me mika, da bi sam preizkusil, ampak vprašanje, kdaj bom imel čas... tako da se tudi jaz priporočam za kake bolj točne informacije!
Aleš
- samodejna prijava uporabnikov z vQregister (ali vQsignup)
- uporabniki dobijo dostop do SqWebMail
- administracija z QailAdmin in vQadmin
V samodejni prijavi torej ni mogoče določiti funkcij preusmerjanja pošte in samodejnih odgovorov? In mora to admin ročno nastavljati, ne gre s kako skripto...?
Me mika, da bi sam preizkusil, ampak vprašanje, kdaj bom imel čas... tako da se tudi jaz priporočam za kake bolj točne informacije!
Aleš
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | e-mail serverOddelek: Omrežja in internet | 2243 (1784) | 'FireSTORM' |
» | kateri mail server uporabljate?Oddelek: Programska oprema | 1788 (1541) | SeTAr |
» | Zotob črv se predstavlja (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 8718 (6854) | 64202 |
» | spet problemi z email.si (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5685 (4301) | Gandalfar |
» | qmail mail serverOddelek: Omrežja in internet | 980 (880) | Rumko |