Forum » Pomoč in nasveti » CPU Idle Pro v windows XP
CPU Idle Pro v windows XP
Yeznick ::
Mene zanima, ce ima se kdo CPU Idle v winsows XP. Problem je v tem, da
ko imam zagnan CPU Idle, mi v zvocnikih hresci. Kaj bi to bilo narobe.
Imam plato ABIT KT7E in Duron 800@1000.
ko imam zagnan CPU Idle, mi v zvocnikih hresci. Kaj bi to bilo narobe.
Imam plato ABIT KT7E in Duron 800@1000.
andrej ::
ce mislis z cpu idle hladit CPU v XP potem tega ne rabis, ker majo NT sistemi, torej NT, w2k in XP to zadevo ze vgrajeno...
tha_man ::
andrej, Za AMD proce tisto kar imajo NT-ji ni dovolj.
Znano je da softversko hlajenje proca lahko povzroča razne motnje, predvsem v zvoku na analognih vhodih, ponekod pa se lahko pojavijo problemi tudi pri špilanju mp3-jev ali midijev. Jaz uporabljam VCool, pa stvar dela. Če pa inštaliram neke neuradne driverje za zvočno (Live) pa hreščijo midiji.
Znano je da softversko hlajenje proca lahko povzroča razne motnje, predvsem v zvoku na analognih vhodih, ponekod pa se lahko pojavijo problemi tudi pri špilanju mp3-jev ali midijev. Jaz uporabljam VCool, pa stvar dela. Če pa inštaliram neke neuradne driverje za zvočno (Live) pa hreščijo midiji.
Pri AMD-ju je potrebno setirat še en bit, ki kao odklopi northbridge, šele takrat gredo Athloni/Duroni v tisti low power mode, ki ga povzroči HLT ukaz. Se pa s setiranjem tega bita lahko pojavijo problemi z raznimi programi, predvsem audio/video zadevami. To je odvisno od mnogo faktorjev, predvsem pa od plate in gonilnikov za kartice.
Tudi. Jaz imam XP1600 + DFI AD70-SC (VIA KT266A) + WinXP. Temperatura brez programčka VCool je 38 stopinj idle (isto v Win98), z VCool pa okrog 32 stopinj. Če izklopim tisti 'cool' bit temperatura naraste nazaj na 38 stopinj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tha_man ()
[t502] ::
Meni pa noce delat ta programcek (vCool) na AMD t-bird 1.4 ghz in KT266A chipsetu :/
Razlog?
Razlog?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [t502] ()
Si inštaliral verzijo 1.8 beta-6 (mislim da je tale zadnja)?. 1.7 ne deluje na KT266A.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tha_man ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Alternativa Vcool-uOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2006 (1822) | R33D3M33R |
» | softvrsko hlajenjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1140 (801) | SaS |
» | AMD xp 1600 odlepanje & overclockin'Oddelek: Navijanje | 1194 (965) | racaMIT |
» | softversko hlajenjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1655 (1175) | _Mortal_ |
» | cpu temperaturaOddelek: Pomoč in nasveti | 942 (704) | tha_man |