» »

DVI kabel in rdeče pike

DVI kabel in rdeče pike

_obby ::

Imam težavo z novim monitorjem. Na mašini imam dva monitorja. Enega na VGA izhod, drugega pa na DVI izhod (grafa je Asus Radeon 9550 128MB). Takoj po priklopu monitorja se začnejo pojavljati rdeče migajoče pike (pikice) na resoluciji 1280x1024. Če znižam resolucijo je OK.
V čem je fora?!
Monitor na VGA je Samsung 913N, ta novi na DVI pa LG 1982U. Kabel po tem takem je OK, nisem pa še sprobal z drugimi driverji oz. nimam pojma v cem bi bila fora. Je pa čudno da pa če sta oba na VGA (en z konverterjem na VGA na 1280x1024 resoluciji) je vse OK.
  • spremenilo: _obby ()

crusader ::

Probaj nastaviti refresh rate na 60hz. Če sem imel na več so se tudi pri meni znale pojaviti pikce.

bluefish ::

kaj pa če priklopiš le tega na DVI?

_obby ::

refresh je avtomatsko 60hz na dvi! v bistvu pa sem že ugotovil napako. lcd je crknu, v bistvu elektronika al kaj takega. probal z drugimi dvi kabli in isto. probal na drugem pc-ju z geforce grafiko in spet isto. dam nazaj na vga kabel, pa je vredu. in dam spet nazaj na dvi in isto sranje. se pravi defekt monitor in stane v štacuni tam 300-350 €. plus tega je imel dva subpixla defekt, katastrofa. mislim da bom menjal za kakega samsunga ampak nevem katerega. prosim priporočajte ali se naj raje obrnem kar na LCD temo ki je že dolga par kilometrov... rabim pa lcd za grafično obdelavo - photoshop itd., tako da mora imet zelo kvalitetno sliko. odzivni čas ni tako pomemben, več mi pomenita kontrast in dvi.

opeter ::

Potem ti priporočam katerega od sledečih monitorjev: NEC, HP, Philips, LG, ViewSonic, Apple, morda Dell. Pazi le, da boš kupil takega, ki ima S-IPS panel. Samsunga močno odsvetujem, zaradi uporabljenih panelov. Za igre, filme, brskanje, urejanje/pisanje raznih dokumentov, CAD/CAM/CAE, arhitekturo, filmsko in glasbeno produkcijo itn. je Samsung v redu (posebej ta večji modeli od 20/22" in naprej), ampak za intenzivno uporabo aplikacij za verodostojno barvno reprodukcijo pa je trenutna Samsungova ponudba neprimerna. Razen, če imaš dovolj denarja, da kupiš Samsungov LCD z LEDicami.

Big_Al ::

Samsung 970P is still outthere...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HDMI Problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
275902 (4837) Alessio983
»

priklop SIOL BOX-a na monitor

Oddelek: Zvok in slika
82294 (2123) Vuli
»

LCD doublemonitor na 7600gs

Oddelek: Strojna oprema
71599 (1530) Pesimist
»

DVI vs VGA

Oddelek: Zvok in slika
154675 (4170) KoMar-
»

Monitor DVI pokvarjen?

Oddelek: Zvok in slika
141581 (1358) RPG

Več podobnih tem