» »

Računalnik se ne prižge!

Računalnik se ne prižge!

purki ::

Računalnik se ne prižge, ko pritisnem na gumb za zagon. Ne vrtijo se ventilatorji, diski, ...
LED na matični gori, napajalnik je OK (probal na drugem sistemu). Tudi stikalo za vklop deluje in je povezano z matično ploščo.
Kakšne napake so možne (BIOS, procesor, ...) in kako jih lahko odpravim ?

LP, purki

purki ::

Ali je imel že kdo podobno izkušnjo ?

dzinks63 ::

:)) Če ne moreš takoj ugotoviti , v čem je problem, potem ti preostane edino testiranje vseh komponent računalnika. Rabiš pa še en podoben računalnik v delujočem stanju. Čeprav napamet na hitro , mogoče kak slab stik, ali pa je mogoče kaj narobe z osnovno ploščo.

UNIVERZUM ::

Ko sem si sestavil pc, se je tudi pri meni zgodilo isto ventilatorji so se zagnali od sistema pa nič, čisto nič. Nič piskanja.... Ker je bilo vse novo sem odpeljel na servis kjer sem kupil plato in proc. Potrebno je bilo zamenjati plato. Še oni niso vedeli kaj na plati ne dela.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

DzorDzi ::

podoben problem pr kolegu
ima pa tko prav da 14 dni je przgou komp samo tko da je popravu kontakte na grafi (vn not dau,itd), in je delou vse do naslednga zagona v tej fazi komp je delou venti so se vrtel... vendar ni pa blo nobenga odziva na monitorju (kt da grafe ni)
zdej oz dons mu je pa crknl tko da se mu ssploh przgt noce, no juice no use varjanta, enostavno štorma ni

jst sm mu reku da so mozni al je grafa al pa plata
question is do u feel lucky, well do ya punk?

Wolfman ::

Jst mam tudi en problem samo da je to samo v windowsu.Če računalnika ne ugasnem na zaustavitev sistema torej če samo pritisnem na gumb power in ga nekaj minut ne prižigam mi napiše da se je zaradi varnosti da se ne da naložiti windowsa in potem ne gre notr ne v safe modu ne nikjer drugje. in pol sm zaradi tega samo prejšpnji mesec dvakrat formatiru. sej meni ne teži da formratiram ker to opravim v pol ure ampak da potem izgubim podatke (še posebej datoteke ki bi jih moral seedat

HyperKiller ::

Najvažneje je, da se spomniš kaj si z računalnikom počel, dokler je še delal. Zakaj bi do tega lahko prišlo, si premikal proc, preklapljal ventilatorje (meni se je računalnik ugašal sekundo po vklopo, ker plata ni napajala ventilatorja - skurjen tranzistor - in je iz preventive ugasnila sistem, ker kao vent na procesorju ni delal) menjal kartice, preklapljal diske. Skratka, karkoli.
Če ne dela, odklopi vse nepotrebne stvari (diski, kartice (razen grafične) ram pusti samo eno ploščico tudi napajanje vseh nepotrebnih komponent odklopi, in poizkusi. Tako se postopa če neveš kaj ne dela, potem pa priključuješ zraven.
Vse pa diši po okvari matične plošče, procesorji se redko kvarijo, BIOS pa lahko resetiraš. Če ni rama se sistem prižge a nič ne da od sebe. Pokvarjenega procesorja pa sploh še nisem videl.

Drugače pa, preden karkoli delaš, odklopi kabel zagonskega stikala iz matične, računalnik naj bo vštekan, in se obeh kontaktov naenkrat dotakni z izvijažem - lahko da ti je crknilo stikalo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se prižge, ekran pa ne (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11114871 (13433) Berni_01
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535654 (4590) svetetko
»

Asus p5q Pro Turbo startup problem

Oddelek: Strojna oprema
281661 (1372) Engineer_SLO
»

PC se ne zazene po BSOD

Oddelek: Pomoč in nasveti
21992 (878) paljer
»

Računalnik ugasne v roku 5 sekund

Oddelek: Strojna oprema
101012 (797) SimplD

Več podobnih tem