» »

Project management

Project management

Blup ::

Iščem program za projektni management. Po možnosti naj bi bil "serverske" izvedbe, za malo število uporabnikov. Seveda pa bi bilo dobrodošlo, da je čim ceneje.
Seveda bi biu tudi vesel, če bi kdo napisal svoje izkušnje z Microsoftovim programom.

Blup
:\

imagodei ::

Zastonj je npr. Dot Project in sicer zgleda zelo lušten. Študiram, da bi ga pri nas vpeljali. Omogoča timsko delo, zadeva pa laufa prek Weba. Če želiš testirat, ga dobiš tudi v paketu UltimateLAMP, ki dela tudi v VMWare playerju.

Z Microsoftom sicer ravno pričenjam delat, tako da kaj veliko ne morem povedat. Standard verzija je luštna, da se veliko naredit, ni pa primerna za sodelovanje. Če rabiš za sodelovanje, potrebuješ MS Project (2007) Professional različico, nato pa še Project 2007 Server in mislim da tudi SharePoint server. Zadeva se močno močno podraži, hitro gre na 10.000 EUR za par licenc MS Projectov in Project Server CAL licenc. Mislim, da se ti bolj splača v UltimateLAMP verziji sprobat DotProject, čeprav je zadevo treba postavit in se naučit z njo delat.

Zmeniva se tako: probaj, potem pa povej, kako se Dot Project obnese. Jaz sem trenutno zasut s poplavo drugih zadev, tako da mi bo feedback prav prišel ;) :))
- Hoc est qui sumus -

Blup ::

Hvala za tole... tale Dot Project zgleda res kr luštno... javim čim bom meu kej časa tole stestirat. Upam, da mi ga bo ratal vsaj naštimat pravilno :8)

Kaj pa je to Ultimate LAMP? A to daš sam CD not in dela?

Blup
:\

imagodei ::

Poznaš VmWare? Gre za nekakšno platformo, ki tvoj računalnik spremeni v virtualno mašino, na kateri potem lahko v realnem času teče povsem neodvisno še en operacijski sistem - kot bi imel še en PC.

VmWare Player je zastonj zadeva, ki je zmožna samo poganjat v naprej pripravljene virtualne PC-je. UltimateLAMP je takšna v naprej pripravljena mašina. Črke LAMP pomenijo kombinacijo Linux, Apache, MySQL in Php. Gre torej v bistvu za virtualen PC, v katerem je nameščen Linux skupaj z ostalimi komponentami in celim kupom dobrot, ki jih lahko testiraš. Med drugim je znotraj te virtualne mašine tudi DotProject.

UltimateLAMP seveda dela brez problema - seveda pa moraš imet nameščen vsaj VmWare player. Potem potegneš dol UltimateLAMP image za VmWare in čez par minut se ti virtualen PC postavi - imaš praktično delujoč Linux server, na katerem brez nastavljanja lahko testiraš DotProject (in celo goro drugih orodij).

Hope that helps - sem si dovolil tudi mal več povedat od VmWare, upam, da ni bilo preveč pokroviteljsko :8) samo se mi je zdelo, da morda ne veš...
- Hoc est qui sumus -

HyperKiller ::

Mal porinemo:
Tudi sam iščem primeren sistem za upravljanje s projekti, rabimo pri dveh mladniskih organizacijah.
Nujno zastonjsko, nagibam se k spletnim različicam.
Wikipedia ima lep seznam, ali ima kdo kakršnekoli izkušnje s temi stvarmi?
Lepa hvala!
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.

mfurlan8 ::

www.4pm.si

Drugače pa več informacij na: matjaz@arctur.si

Spletni informacijski sistem za vodenje projektov, repozitorij dokumentov, vodenje financ, itd...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VMWare in podobni?

Oddelek: Programska oprema
193918 (2979) slitkx
»

VMware ?

Oddelek: Operacijski sistemi
206696 (6213) Buggy
»

Vista - katero virtualno mašino za XP-je?

Oddelek: Pomoč in nasveti
71096 (988) c00L3r
»

virtual pc

Oddelek: Operacijski sistemi
181907 (1270) tempoFlow
»

VmWare Player (Ubuntu Linux, OSX)

Oddelek: Operacijski sistemi
262785 (2150) planetparty

Več podobnih tem