Forum » Strojna oprema » 2,5" zunanji disk eSATA+USB delovanje prek SATA
2,5" zunanji disk eSATA+USB delovanje prek SATA
Ovchka ::
Kupila sem 2,5" WD 120GB SATA disk in zunanje ohišje, ki ima na zadnji strani, poleg standardnega USB porta, še eSATA. Zunanji disk se napaja preko USB, zanima me pa, kako naj naštimam, da bom lahko kopirala gor in dol podatke preko eSATA priključka. Moja matična plošča ima en eSATA priključek, ki z 3,5" zunanjim eSATA ohišjem perfektno deluje, jaz bi pa rada usposobila še tole 2,5" ohišje, ampak kadarkoli ga priklopim prek eSATA in napajanje prek USB, mi diska ne zazna oz. če mi ga že zazna (ko dam scan for hardware changes v comp. management), mi dela 3x počasneje kot preko USB, ko bi pa moralo delovati hitreje. Sumim, da je krivo to, da se napaja prek USB, samo ne vem kako narest drugače, da bo lepo delovalo. Ohišje ima na zadnji strani še eksterno napajanje, a napajalnika nisem dobila zraven in ga tudi nimam kjerkoli doma.
Help please
FYI.. zunanje ohišje je tole: ME-940J in disk ta: WD 2,5" 120GB SATA
Help please
FYI.. zunanje ohišje je tole: ME-940J in disk ta: WD 2,5" 120GB SATA
Qapla' Balth je'
b3du1n ::
Si bom sposodu temo, ker je dokaj podoben problem.
Iscem kabel za povezavo esata izhoda z sata disku, to pomeni da na eni strani mora bit konektor od esata, na drugi pa sata.
Ve kdo kje se da tole zadevo dobiti?
Iscem kabel za povezavo esata izhoda z sata disku, to pomeni da na eni strani mora bit konektor od esata, na drugi pa sata.
Ve kdo kje se da tole zadevo dobiti?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: b3du1n ()
zee ::
Na mimovrste imajo ta kabel.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
johanblond ::
A je možno da bi na prenosnik (eSATA) priključil SATA razlika disk samo s tem kablom (brez zunanjega ohišja) - razlika je jasno v ceni: 4 EUR kabel, 40 EUR ohišje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | eSATAOddelek: Strojna oprema | 8973 (8089) | wolf123 |
» | Zunanji trdi disk (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14690 (11921) | Dromar |
» | Zunanji trdi disk 500 GB -- akcija Hofer -jutri (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 20278 (14478) | MISKO_GR |
» | Zunanji trdi disk 300gbOddelek: Kaj kupiti | 3367 (2383) | mmaestro |
» | externi HDDOddelek: Kaj kupiti | 1085 (969) | bepapa1 |