Forum » Pomoč in nasveti » baterija pri fotoaparatu
baterija pri fotoaparatu
t-zonaz ::
Stvar je taka.. mam foto olympus 350 SP, ki ga poganjata dve navadni AA bateriji. Ko sem foto kupil so mi priložili baterije za polniti. kmalu sem opazil da traja baterija samo kakih deset slik potem pa že začne javljati da so baterije skoraj prazne in aparat začne delati počasi. Grem nazaj v trgovino in mi po nekaj pregovarjanja prodajo še nove baterije za polnit samo močnejše 2500 A. S temi baterija je zgodba skoraj enaka, baterije crknejo po tridestih slikah. Kaj narediti? A ma kdo kšno idejo da bi lahko zmanjšal porabo, al kaj takega?
t-zonaz
cekr ::
Takšne baterije ti morajo zdržati vsaj 200 posnetkov.
Če imaš vse na ful vklopljeno pa jih ne sme tako hitro pokurit.
Še z navadnimi batarijami bi moralo zdržati čez 50 posnetkov.
Nekaj je zgleda narobe z aparatom.
Nesi nazaj v trgovino ali pa na servis, da pregledajo, kaj ti tako kuri baterije.
Če imaš vse na ful vklopljeno pa jih ne sme tako hitro pokurit.
Še z navadnimi batarijami bi moralo zdržati čez 50 posnetkov.
Nekaj je zgleda narobe z aparatom.
Nesi nazaj v trgovino ali pa na servis, da pregledajo, kaj ti tako kuri baterije.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Jakka ::
Imam podoben fotoaparat Olympus sp310, pa imam tudi probleme z baterijami. S prvimi , 2100 mAh, sem naredil nekje 35 posnetkov enega za drugim v najvišji resoluciji, pa je že javljal, da so prazne. Sem kupil 2700 mAh, je malo boljše, naredim neje 60 slik. Čudno mi je tudi, da napolnim baterije, dam v fotoaparat, čez 4 dni so neuporabne. Vmes pa nič ne slikam.
Če kaj pametnega ugotoviš, prosim povej. Ali pa če boš nesel na servis, kaj bodo povedali.
Če kaj pametnega ugotoviš, prosim povej. Ali pa če boš nesel na servis, kaj bodo povedali.
R33D3M33R ::
Če se izpraznijo brez da bi fotoaparat uporabljal potem je gotovo kak stik v aparatu in jih sproti prazni.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Pyr0Beast ::
Al slikaš na fleš z milijonom drugih bombončkov, al imaš pa avtofokus skus na On, tako da ti fokusira medtem ko fotkič premikaš. To žre baterije fajn. je pa tudi ena zadeva glede praznenja teh baterij, nedigitalc, ki ga ate posreduje prezni baterije podobno. Daš noter sveže, čez par dni jih 'ni več'. Najbrž polni baterijo za uro, ki je noter, ampak je stvar totalno neuprabna.
bukev ::
isto pri meni. dva dni v fotoaparatu (noname premier), baterije prazne . smo se kar navadili jemati baterije ven po vsaki seriji slik
zdaj imam novega sonya, pa naredi 200 -300 fotk brez problema z dvema bat. prej so bile štiri
bukev
zdaj imam novega sonya, pa naredi 200 -300 fotk brez problema z dvema bat. prej so bile štiri
bukev
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NiMh baterije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 25716 (17404) | hojnikb |
» | AA polnilne baterije za fotoaparat (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 22182 (20380) | Brane2 |
» | Katere baterije za "digitalca"? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6411 (5524) | Zdravko |
» | kapaciteta polnilnih baterijOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7497 (7109) | door_man |