» »

Kako v Egipt? :)

Kako v Egipt? :)

mare_ ::

Torej, ker so pred nami najverjetneje najdaljše počitnice v našem življenju, smo se odločili, da bi šli malo pogledati, kako se imajo kaj v Egiptu :) In moja malenkost je za začetek zadolžena, da najde in rezervira letalske karte. Ker smo bodoči študenti, je seveda največja težava omejen budget.
Gremo štirje, nekje proti začetku septembra. Do sedaj je najcenejša stvar, ki sem jo našel, alitalia let trst - cairo za 1950€ (vsi skupaj, v obe smeri). Sem prepričan, da je že kdo na slo-techu kdaj storil ta podvig in morda ve za kakšno drugo, bolj priporočljivo možnost? Če pa ne, bi pa vsaj prosil za kakšno pametno in predvsem zaupanja vredno stran, kjer bi se morda dalo primerjati različne opcije (oz. po domače, kje naj najdem, kdo še leti iz kakšnega ne preveč oddaljenega letališča v egipt). Pa glede na to, da niti nimam izkušenj z rezerviranjem kart preko interneta, če ima kdo še kakšen kakšen nasvet, feel free to join ;)

STASI ::

Povprašaj v kaki agenciji ki ima čarterje. Vsaj tako sem jaz dobil relativno poceni karto.

Mogoče pa kak nizko cenovni leti tja. Vem da letijo v Maroko ne vem pa če v Egipt.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

grex ::

Nisi povedal, kaj želite od Egipta (avanturistično backpackane ali 2 tedenska nastanitev nekje z all inclusive ter od tam potovanja za 1-2 dni).

Če bi radi hotel pojdi direkt (osebno) do agencije, povej svoje želje in kaj ti vse ponujajo. Milsim, da je večinoma last minute ceneje od vnaprej rezerviranega.

Jaz sem najceneje dobil, da sem rekel kateri hotel hočem in vprašal kakšno ceno mi ponudijo (npr. last minute ponudba v slabšem hotelu je bila dražja - čeprav le malo).
Če si fleksibilen s časom (+- teden dni), se bolj splača kupiti max 3 tedne pred odhodom.

Pri hotelu se splača dati več denarja za več zvezdic (=večja izbira pijač, boljša hrana). Predvsem se pa ne splača prišparat npr. €50 na osebo, za 3 namesto 4 zvezdice.

Če boste imeli športno opremo s seboj, je dobro povprašati o pravilih letalske družbe in jo vnaprej prijaviti (ker npr. nimaš tako velike omejitve kilogramov potem ampak le pavšalno ceno na kos športne opreme).

Cena za 1 teden Egipta, letalo in nastanitev v 4 zvezdicah all inclusive te pride od €350-€600.

gzibret ::

Povprašaj tukaj.
Vse je za neki dobr!

mare_ ::

grex: predvsem avanturistično backpackanje ;) ni fore v all-inclusive ponudbah :P Če pa bi to želeli, bi pa šli na lat-minute, ja.

gzibret: ok, tnx, bom pogledal

stasi: ne, v maroko letijo, ja, v egipt pa ne.

Drugače so pa te strani od letalskih družb prav strašljive... vsak tadrugi klik vrne neko napako :D

mare_ ::

Bil danes na Globtourju. Zgleda, da res ne bomo prišli skozi ceneje kot 480 - 500 € na osebo. Tudi čarterji so približno toliko.

Jan987 ::

No poglej še na teh linkih (cene so brez taks a še vseeno veliko ceneje od cen ki si jih ti navedel). In pa preden kupiš karto preko katere od teh agencij poglej kateri letalski prevoznik je in pa termin za tako ceno ter poiskusi rezervirat preko njihove spletne strani! Je ponavadi nekaj ceneje!

link 1

Poglej še na izklop (linka trenutno ne najdem)

mare_ ::

Right. Boljša polovica odprave je odločila, da bo konec koncev res najenostavnejša in najboljša rešitev, da vzamemo eno all-inclusive ponudbo, proti kateri so se na začetku upirale z vsemi štirimi. In pač... saj veste, da jim ne gre oporekati ;) Ah ja... vseeno hvala za ideje, no :)

Ženske...
:P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Različni all inclusive aranžmaji

Oddelek: Loža
174482 (1600) c3p0
»

Kam na dopust?

Oddelek: Loža
253221 (2083) Alien123
»

Pocitnice do 400€

Oddelek: Loža
346723 (5549) Okapi
»

Potovanje --> kam konec septembra?

Oddelek: Loža
267497 (6211) nobodyelse
»

dopust za 2 za okrog 400.000SIT

Oddelek: Loža
223353 (118) Pujcek

Več podobnih tem