Forum » Kaj kupiti » Prenosni disk
Prenosni disk
residual ::
razmisli kaj ti bo?
shranjevanje podatkov na domačem PCju - externi disk ... 500GB je dobra izbira
kot prenosni pa ne vem če rabiš 500 GB, pa tale tvoj disk še ima extra napajanje če se ne motim...
jaz sem pred kratkim kupil WD passport 2 z 160 GB in napajanjem preko USBja
pač stvar namena in odločitve
LP
shranjevanje podatkov na domačem PCju - externi disk ... 500GB je dobra izbira
kot prenosni pa ne vem če rabiš 500 GB, pa tale tvoj disk še ima extra napajanje če se ne motim...
jaz sem pred kratkim kupil WD passport 2 z 160 GB in napajanjem preko USBja
pač stvar namena in odločitve
LP
pviran3 ::
3.5 diski vsi potrebujejo dodatno napajanje, tako da ga moraš pred uporabo prištekat v elektriko, potem pa še v USB.
2.5 diski od prenosnikov so manjši, in ne potrebujejo dodatnega napajanja, se prak prek USB napajajo. (so pa dražji...)
2.5 diski od prenosnikov so manjši, in ne potrebujejo dodatnega napajanja, se prak prek USB napajajo. (so pa dražji...)
bluefish ::
odvisno je od tega, koliko boš disk prenašal naokoli. Če pogosto, potem ne želiš tovoriti še napajalnega kabla in podobno. V tem primeru je 2,5" res najboljša rešitev- sploh zaradi velikosti (160GB dobesedno na dlani):
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
residual ::
Kaj pa vem, glede dizajna in delovanja nimam kaj reči, dela super, je popolnoma tih, se ne pregreva in zame dovolj hiter (jaz ne opazim razlike pri kopiranju podatkov, med notranjim ali USB diskom)
priložen je 20cm USB kabel, ki je nam s starimi PCji prekratek
po dveh tednih uporabe pa je nažalost že skoraj poln ker sem čistil domač PC :) - se bliža format...
lahko ga pa spustim skozi kak disk test pa objavim rezultate...
priložen je 20cm USB kabel, ki je nam s starimi PCji prekratek
po dveh tednih uporabe pa je nažalost že skoraj poln ker sem čistil domač PC :) - se bliža format...
lahko ga pa spustim skozi kak disk test pa objavim rezultate...
juzni ::
Diska ne bom prenašal naokoli, oz. bo to zelo zelo redko. Samo imel bi ga da nanj shranjujem podatke. Notranjih pa nočem več kupovat ker imam ata priklop, tako da bi potem moral še eno kartico kupt za sata priklop..... tko da mi je isti šit še kupm tega, pa še 35 evrov bom poopusta dubu. Pa enkrat bo tihr prov pršu da ga še kam odnesem.
Me samo zanima če je kvaliteten disk, ker z wd-jem še nimam nobenoh izkušenj.
Hvala
Me samo zanima če je kvaliteten disk, ker z wd-jem še nimam nobenoh izkušenj.
Hvala
pirlo ::
Jaz imam MyBooka že skoraj 1 leto in še vedno dela tako kot nov. Sicer je 320gb, ampak za mene je dovolj. Priporočam nakup.
parasit ::
Z mybook-om sem zelo zadovoljen, sam imam 250gb disk 1 leto, tih, učinkovit, vedno pripšravljen na delovanje. Predvsem pa me ne skrbi kvaliteta, saj slovijo WD kot eni najboljših diskov. Vsaj zame je najboljši.
P.S. BlueFish, še en link, mogoče lahko privarčuješ še za kaj drugega WD 500gb Mybook ESS.
P.S. BlueFish, še en link, mogoče lahko privarčuješ še za kaj drugega WD 500gb Mybook ESS.
To je to!
MadMax ::
mzidy:
WD 7200rpm 16MB cache IDE.
Problem je le, ker ima garancije samo 2 leti, pod RMA ga pa ne moreš dat...
Drugače pa čist luštna zadevca za ta dnar.
WD 7200rpm 16MB cache IDE.
Problem je le, ker ima garancije samo 2 leti, pod RMA ga pa ne moreš dat...
Drugače pa čist luštna zadevca za ta dnar.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
jerry_p ::
Živ.
Tudi jaz imam MyBooka 320GB. Kupil sem ga caa. 9 mesecev nazaj in dela res super. Nobene slabe lastnosti! Pa še všečen je.
Aja prjatu je kupil tudi tak tip diska kot ga ti ogleduješ samo da je 320GB in se ne pritožuje nad njim.
Se pridružujem mnenju kolegov ki uporabljajo WD-je!
Tudi jaz imam MyBooka 320GB. Kupil sem ga caa. 9 mesecev nazaj in dela res super. Nobene slabe lastnosti! Pa še všečen je.
Aja prjatu je kupil tudi tak tip diska kot ga ti ogleduješ samo da je 320GB in se ne pritožuje nad njim.
Se pridružujem mnenju kolegov ki uporabljajo WD-je!
/NVIDIA 680i SLI // Q6600 2.4GHz // Zalman 9700 NT // Geil Ultra 2GB KIT 800/
/WD Caviar 250GB // MSI NX8800 GTS 640MB @600/850 // X-Fi Fatal1ty/
/Logitech X-530 // G11 // G5 // LG L1900J /
mzidy ::
V Hoferju je na žalost zmanjkalo diskov, sem pa našel HDD WD EXT. 500Gb MyBook ESSE. , ki se mi zdi dokaj ugodna rešitev in po zgornjem komentarju sledeč, vreden nakupa.
Pol bi js ta disk uporabu v kompu kot primarni disk, trenutni disk (Maxtor 160GB 8Mb) bi pa dal v to ohišje, bi bila to vredu rešitev prostorske stiske?
Pol bi js ta disk uporabu v kompu kot primarni disk, trenutni disk (Maxtor 160GB 8Mb) bi pa dal v to ohišje, bi bila to vredu rešitev prostorske stiske?
jerry_p ::
Mislm da ta opcija ni mogoča. Ker na ohišju MyBooka ni vidih nikakšnih vijakov in ostalih zatičev ki sodijo za odpiranje. Žal to ne bo šlo
WD se je dobro zavaroval proti temu. :)
WD se je dobro zavaroval proti temu. :)
/NVIDIA 680i SLI // Q6600 2.4GHz // Zalman 9700 NT // Geil Ultra 2GB KIT 800/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prenosni diskOddelek: Kaj kupiti | 2035 (1346) | ŠinkoM |
» | Zunanji disk WD MyBookOddelek: Kaj kupiti | 4210 (3150) | Revenant |
» | Zunanji Trdi DiskOddelek: Kaj kupiti | 1265 (1131) | jest10 |
» | Zunanji disk...WD MyBookOddelek: Kaj kupiti | 3002 (2404) | mmmato |
» | WD MyBook Essential brez gumba za vklop in izklop?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1276 (1139) | ripmork |