» »

Zanimiv fičr ali pa napaka Asus P5B

Zanimiv fičr ali pa napaka Asus P5B

muzičar ::

Torej sestavil sem PC pred 3 tednoma in dokaja se nekaj zelo zanimivega. Ko se dotaknem česar koli okoli ram slotov in procesorskega hladilnika se komp ugasne in samodejno spet prižge (od nule). Plata je Asus P5B (osnovna) ramčič je pa TeamGroup.

Torej me zanima ali je to nek safe switch (po pravici povedano to govorim s sarkazmom ampak sem malo zaspal zadnje pol leta) ali pa je s plato nekaj narobe.

Hvala za odgovore.

LP, muzičar

opeter ::

Statična elektrika v tvojih rokah?
Jaz se na tvojem mestu ne bi dotikal matične in prijemal RAM-e takrat, ko je tvoj PC prižgan. :|

Heh načeloma to ni problem. Sicer si mi dal mislit ampak ne ni to. Se pridno razelektrujem, če šarim po vezjih. Sem naredil tudi test v ta namen namreč dotaknil sem se z gumo (izolacijo za kablovje) in je isti efekt.

bzp ::

To kar počneš sigurno ni zdravo za računalnik. Se pa ne sme zadeva kar tako resetirat, to je jasno. Mogoče imaš na ohišju pod plato prišraufan kakšen vstavek preveč (tisti za os. ploščo pritrdit) pa ti ob rahlem premiku/dotiku pride v kontakt. Ali pa razmajani konektorji za ram. Nekaj ni kul. Ampak če dela ko je pri miru ... potem pusti pri miru :)

Žensko-moških šraufov :P ni preveč ampak toliko kot mora bit. Je pa res da je cheap ohišje in je nosilna plata od mameplate zelo upogljiva kar mi ni všeč.

Če se nebi smelo resetirat pomeni da je nekaj narobe s plato in ne bom pustil na meru, ker se lahko napaka razširi. Kje ste lastniki P5Bjk?

Icematxyz ::

Vzemi ven iz ohišja in sestavi na mizi z najbolj osnovnimi komponentami. Če se problem pojavi tudi tako potem imaš nekaj pokvarjeno in to ni normalno za matično ploščo da dela.

Hmm.. dobra ideja, sem že pozabil te trike. Bom probal to. Sicer bom dal pa nekomu da nardi bolšo nosilno plato, ker tole je res poden.

Tomay ::

Nekaj zvijanja prenese vsaka plata. (ponavadi kar precej) sploh če pogledaš kako jo zvije ko pritrdiš stock hladilnik. Prvič sem mislil da bom plato zlomil 8-O.

Kot so že drugi povedali to gotovo ni feature. Tudi sam včasih potipam rame, da vidim kako se grejejo.
Voodoo 4Ever

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Maticna plosca se ne odziva

Oddelek: Strojna oprema
342383 (1931) RC37
»

Navijanje e4300 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
24120683 (9566) ZaLoMaT