» »

Težave z zagonom računalnika

Težave z zagonom računalnika

diative ::

Zadeva je sledeča. Zadnje par dni se mi dogaja da ko zutraj prižgem pc se le ta sploh ne zbudi (ventilatorji so, hdd se zažene ampak je mrk na ekranu, tudi do biosa mi ne pride).Potem odprem kišto mal izklaplam pa vklaplam konektorje za štrom in probavam nakar se mi u ene dvajseto pc zbudi in pazi dela cel dan brez problemov. Problem je da se skos dal matram da prižgem pc danes sem vklapljal pa izklapljal ene 3h. (ni grafična sem probal tri, ni napajalnik sem probal dva). Sumim plato, ali je možno?

Hvala za odgovor

LP

[Moderator]:Spremenil naslov teme. V prihodnje naj naslov odraža problem(e), ki ga imaš.
  • spremenil: igor0203 ()

pinx ::

Intelov čipset?

Azrael ::

Nekoč je bil Slo-tech.

diative ::

Chipset je nvidia nforce2 plata pa ECS. Kondenzatorji zgledajo u redu edini kar je da piska dušilka prov na veliko zraven.
Saj pravim problem je samo pri zagoni nato dela pc kokr časa hočem (igre, net, xp...)zj mi prevstane da ne izklapljam pcja dokler ne dobim nove plate.

Pyr0Beast ::

Drži tipko Insert, ali pa End (AMI sr@nje) preden nažgeš komp. Možno je, pa da tudi napajalc crkuje.

tomaz- ::

po moje je večja možnost , da je plata. Imel iste probleme. Sem sumil napajalc.. Pol sem pa menjal plato, rame, grafo ( prehod na AM2 ), pa dela ko šus. Napajalc ostal isti..

Pyr0Beast ::

Samo se meni zdi neprižiganje bolj napajalčeva krivda.

Riff ::

Probaj s posodobitvijo biosa al pa nastavi v biosu power on by key ( da si zberes tipko na tipkovnici s katero prizges racunalnik) saj meni je nagajala osnovna plosca na gumb za prizig se ni hotel racunalnik prizgat ko pa sem si nastimal na eno tipko na tipkovnici se mi je racunalnik prizigal brez problema, imel sem nforce 3

diative ::

Ma zj sem pogruntu da mi ni treba ugašat pa prižigat pc.Ko mi ne pride v bios mal počakam pa potem parkat pritisnem reset in spet gre naprej v bios.Mislim svašta an. Dons sem mel recimo cel dan prižganga vse dela kul prehle ga pa resetiram in zadeva se ustavi.da znoriš.

Mam nov proc pa plato idin grafa je ostala še ista x1950pro.

xdejvid ::

imel podobne probleme, ko je stal dva dni, se je moral večkrat zagnati, ko pa dela več dni zapored pa kresne na prvo. včasih sem moral 10 krat zagnati da se je vžgal ipd., zamenjaj napajalnik z močnejšim kot sem jaz in problem rešil...lahk pa matična ni ok

diative ::

Ma ni napalajnik mam čist frišnega thermaltake 650W not. Plata tut nova.

Neki ni z grafično ok se men zdi. Čeprov sm upazu da takrat ko mi bo prišel v bios se mi lučke prej zasvetijo na tipkovnici ko pa ne pa kakšne par sekund kasneje. Sam če je že grafična zakaj mi poj vse dela k se enkat zažene. Res nadležna napaka k nikol ne veš kdaj bo delu in kdaj ne.

Saintek ::

Meni se je dogajalo podobno, s to razliko, da sem moral da se mi ni ugasnil po parih sekundah parkrat pritisniti reset in se je zagnal. Ker je bil v garanciji sem ga nesel na servis menjali so matično, od te dela brezhibno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110675 (9266) inbox
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535640 (4576) svetetko
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317701 (13824) G_mAn
»

PC se ne zažene sploh

Oddelek: Pomoč in nasveti
141906 (1739) shany
»

hladno (ne)priziganje racunalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
181828 (1371) jerkovicj

Več podobnih tem