Forum » Pomoč in nasveti » težave z win xp-obnovitev sistema nujno
težave z win xp-obnovitev sistema nujno
zan126 ::
Imam veliko težavo z xp -ji.Ko sem obnavljal sistem za 2 dni nazaj je postopek potekal normalno.Ko je bila stvar pred zaključkom,pa je računalnik zmrznil,nisi mogel ne klikati ne nič vpisati praktično bil je mrtev.Zato sem moral nujno resetirat stvar.Ko pa sem win.ponovno zagnal na ekranu ni bilo ne orodne vrstice,ne ikon,nič ne moreš klikat razen slika namizja je normalna,napisalo pa je da je postopek obnove nepopoln.
Zato sem ponovil posopek obnovitve(safe mode),ter probal klikniti točko za več dni nazaj,vendar sploh ne moreš nič,ne izbirati mesecev oz. točk za nazaj,le za ta mesec lahko izbiram med 3 točkami obnove,pa še tu mi napiše na koncu da je obnovitev nepopolna,ter spet namizje brez vsega.Tudi v safe načinu pod administratorjem nimam več orodne vrstice,lahko odprem le internet,in obnovitev,ostalega pa ni.vse mape oz. podatki pa so se normalno ohranili.
Nujno vas prosim za pomoč. hvala
Zato sem ponovil posopek obnovitve(safe mode),ter probal klikniti točko za več dni nazaj,vendar sploh ne moreš nič,ne izbirati mesecev oz. točk za nazaj,le za ta mesec lahko izbiram med 3 točkami obnove,pa še tu mi napiše na koncu da je obnovitev nepopolna,ter spet namizje brez vsega.Tudi v safe načinu pod administratorjem nimam več orodne vrstice,lahko odprem le internet,in obnovitev,ostalega pa ni.vse mape oz. podatki pa so se normalno ohranili.
Nujno vas prosim za pomoč. hvala
matjaz23 ::
Zgleda, da se ti ob zagonu ne naloži proces explorer.exe, ki se nahaja v c:\windows\exporer.exe
Naredi tako:
ko prideš v XP, stisni ctrl+alt+del, da prideš do task managerja. V file(datoteka) imaš opcijo zaženi.
Poišči exporer.exe in ga zaženi. Namizje(opravilna vrstica+ikone) se bi ti morale pokazati.
LP
Naredi tako:
ko prideš v XP, stisni ctrl+alt+del, da prideš do task managerja. V file(datoteka) imaš opcijo zaženi.
Poišči exporer.exe in ga zaženi. Namizje(opravilna vrstica+ikone) se bi ti morale pokazati.
LP
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2
amigo_no1 ::
Nič ni treba iskati explorer.exe.
Samo vpiši explorer.exe v run/zaženi in klikni OK.
Samo vpiši explorer.exe v run/zaženi in klikni OK.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
matjaz23 ::
@jeje997
maš prav, ampak sem že videl primere, ko po neuspešni obnovitvi explorer.exe sploh več ni obstajal. Zato sem napisal, naj poišče.
V primeru, da ga ne bo imel, ga mora prenesti, al z drugega računalnika, al z neta...
LP
maš prav, ampak sem že videl primere, ko po neuspešni obnovitvi explorer.exe sploh več ni obstajal. Zato sem napisal, naj poišče.
V primeru, da ga ne bo imel, ga mora prenesti, al z drugega računalnika, al z neta...
LP
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows explorer sesuvanjeOddelek: Operacijski sistemi | 2201 (1803) | mtosev |
» | WINDOWS IKONEOddelek: Pomoč in nasveti | 706 (615) | Han |
» | Toshiba Satellite L350, SSD, HDD v DVD caddy, Win 8.1, problemiOddelek: Pomoč in nasveti | 1286 (998) | seba-beba |
» | TeŽava z ikonami na namizjuOddelek: Pomoč in nasveti | 2197 (2074) | k4vz0024 |
» | Programi v ozadjuOddelek: Programska oprema | 1266 (1185) | mali tapravi |