» »

Vista + VMware + XP + nvidia Firewall

Vista + VMware + XP + nvidia Firewall

zipp000 ::

Hej ho (:

Imam težavo. Namreč plate z nForce 4 naborom čipov imajo hardwerski firewall, ki ga moram onemogočit s programom nvidia firewall. Imam original CD zravn plate, ampak kdo bi si mislil, stvar dela le na XP. Ko sm zdownloadav vista driverje za plato z nvidijine strani zravn ni blo firewall aplikacije. Kdo ve kje se ga dobi?
Z VMware-om se da simulirat XPje. A potem lahko inštaliram to sranje od driverjev za plato s CDja in probam prek virtual machine-a onemogočit firewall?

Še tretja šansa ... kolk zasede XP inštalacija? Namestu bi ga namreč na USB ključ, potem inštalirav driverje in onemogoču firewall. Vem de je teoretično to možno, sam zaradi prenosa podatkov pri USB-ju ne vem kolk počas bi pol delal use skupaj.

Lep pozdrav! :D

paljer ::

Še nisem slišal, da bi imele Nforce4 plate poseben firewall.

zipp000 ::

Ima ima. Sej pravim, na XPjih sem imel, na Visti pa ne najdem.

mislm de je to:
http://www.nvidia.com/object/security.h...

bluefish ::

nForce 4 ima lasten hardware firewall, vendar pa ti njegovo uporabo odsvetujem. Uporabljal sem ga na XP-jih in velikokrat je prišlo do problemov pri zagonu programov, poleg tega se je zmanjšala odzivnost pri nekaterih. Sicer pa je tudi splošno mnenje, da ni ravno učinkovit. Raje uporabi spodoben programski zid oz. firewall na routerju (če ga imaš).

Klemzz ::

to čudo sm jst na nF2 plati probavu, dejansko kr neki :)

c00L3r ::

zipp000 predvidevam da če ni podpore za NV firewall v gonilnikih v Visti, da je privzeto izključen? Potem se tak nimaš kaj za sekirat. Kar pa se tiče poskusa s VMware pa ne bo šlo. VMware je navidezni stroj, za katerega se emulira vsa strojna oprema. Tako da "VMware računalnik" ne vidi tvoje dejasnke strojne opreme, ampak misli da ima svojo katero mu VMware aplikacija emulira.

zipp000 ::

Imam problem, namreč ene spletne strani mi ne delajo (microsoft.com, najdi.si) in world of warcraft se mi noče loginat. Sklopu sm use firewalle, nimam routerja in ostalega sranja. Zadna šansa je pomoje, de je ta firewall nekako vkloplen in filtrira promet.

Kako je pa z idejo de bi na USB namestu XPje? Imam nareč samo eno particijo in bi mogu fotmatirat disk če bi hotu dual boot naštimat.

Vanadium ::

stupid question: Kaj se te bedarije neda v biosu izklopit?:8)

bluefish ::

če ne namestiš gonilnikov stvar sploh ne deluje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 98 SATA HDD, CD-ROM

Oddelek: Operacijski sistemi
433324 (2066) opeter
»

OS X Tiger x86 edition (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
648977 (5379) borchi
»

usposobitev NCQ-ja

Oddelek: Strojna oprema
131480 (1312) TheJack
»

ASUS A8N-SLI Deluxe 3 problemi Pomoč!

Oddelek: Pomoč in nasveti
171883 (1326) Proximus
»

Plate na nForce4 ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
514429 (3219) Wortex

Več podobnih tem