» »

Problem z grafično kartico

Problem z grafično kartico

Ma$terM|nd ::

Lastim si 7600gt od club3d. Problem nastane ko na sveže naložim sistem. Kartica navidezno deluje OK. Slika kot se šika vendar le do prve malo bolj zahtevne operacije (igre, 3dmark...). Slika po domače povedano šteka in gonilnik se sesuva. Seveda sem takoj gonilnik posodobil v najnovejšega a ne pomaga. Iz radovednosti sem šel pogledat frekvence jedra in memoryja (z RivaTuner) kjer me je skoraj sezulo. Namesto stock (560/1400) so frevence (678/1500). in to takoj po vgraditvi v sistem brez kakega štrikanja po katici. Seveda nastavim nazaj na orginal frekvence (odvijem grafično :D ). Stvar se malenkost izboljša vendar slika še zmeraj tu in tam štekne. Poglobim se globje v zadevo in grem gledat cevovode. Glej ga zlomka en pixel cevovod (na sliki obkrožen) je zaklenjen (ni kljukice poleg). Odklenem in stvari so mnogo, mnogo boljše. Še vedno pa me moti ker poleg tega cevovoda piše disabled. V rivatunerju sem nastavil da mi ob zagonu sistema avtomatsko prestavi frekvence na original cevovod pa odklene. Še zmeraj mi tu in tam slika zmrzne vendar daleč od tistega kar se je prej dogajalo. Zanima me seveda kaj za vraga je z mojo kartico in kako se enabla cevovod???

slikica

Lepi spis sem napisal in lepo prosim za pomoč

Domke ::

A ti to v vseh igrah šteka al sam v določenih?? Ali lahko malo bolj natančno opišeš to štekanje. Ker msislim da v 3D Marku 06 niti z 8800 GTX ne moreš dobit vedno framov prek 30.

pinx ::

Jaz se na tvojem mestu ne bi igral s tem.

Tudi moja ima nekaj zaklenjenih, ravno toliko, kot jih manjka do 8800GTX.

Ma$terM|nd ::

Igram le Call of Duty 2 tak da lahko rečem da mi v tej igri šteka. 3dmark pa sem uporabil verzijo 03 tka da frami niso problem. Ko reče, zašteka mislim ZAŠTEKA. Igra/3dmark/... se popolnoma zaustavi. Štekne pa nekako takole:
... nabijam špil ko zmešan
- Naloži novo mapo
- še preden si lahko izberem kaj vse bom mel se igra zaustavi (zašteka) + zvok se zaustavi
- 15-20 sekund kasneje začne normalno laufat naprej

tak to zgleda prbl.

Zgodovina sprememb…

Domke ::

Tole ja pa čudn. Nimam ojma kaj bi blo lahko narobe. Mogoče kakšen virus, preveč nabasan disk. Mogoče laufaš antivirus v ozadju. Res nimam pojma.

Urc ::

Kje sploh tele cevovode in to štimaš v RivaTuner ?:\

pinx ::

NVStrap driver - klikneš install - detemined by VGA BIOS spremeniš v "custom" - customize.

Urc ::

Hvala, če bom kdaj potreboval.

Drugače pa tudi jaz tam nimam kljukice in piše disabled, lastim si pa 7600 GT od Leadteka :\

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z GF 6800 - POV/Asus

Oddelek: Zvok in slika
171540 (1271) bajsibajsi
»

Odklepanje 6800LE ozeroma mod. v 6800GT (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1138152 (5486) Alesi
»

6800 Le --Kako navit oz. odklent cevovode??

282375 (1233) SepoX
»

RivaTuner 2.0 RC15.1 - 6800 softmodanje (strani: 1 2 )

684166 (2987) WhiteWolf
»

Vse za Radeon 9800SE! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
924394 (3258) Tilen

Več podobnih tem