» »

Komponenta 5.1 se segreva

Komponenta 5.1 se segreva

brezimni ::

Že nekaj časa opažam da se mi komponenta 5.1 , izdelovalec mustek, kupljen pa v komtronu, še kar segreva. Komponenta ima malo morje vhodov in tudi izhodov. uporabljam pa le optičnega in pa koaksialnega, pri navadnem činč priklopu pa 1 kanal ne dela.

Nevem zaradi česa bi se začela tako segrevat, za hlajenje ima dovolj prostora saj je za cca 3 cm dvignjena od naprave na kateri je. Začelo se je s tem da mi na navadnem stareo vhodu, ni več 1 kanal delal in ko pa se zagreje pa moram nonstop ugaševati in ponovno vkopit da imam zopet zvok.

Ali bi lahko kaj crknilo, da se zaradi tega preveč greje, poletna vročina ne bi smela biti vzrok, saj se to že dogaja skoraj 4 mesece.

Ja saj vem ventilator gor nalimaj.

Djkodro_ ::

ne s nerabiš limat nobenga ventilatorja gor limat. s tvojo komponento j nekaj narobe če praviš da se je začelo ko si pokurl 1 kanal oz se je skuril in zato se ti vrjetno zdaj čipovje segreva ali tranzistorji. ker use bol trpi kej je seveda 1 kanal šel in je use preobremenjeno.ker te komponente imajo določeno moč na usakem kanalu če praviš da si pokuril 1 kanal pomenu da je nadrugih kanalih še moč tega kanala in je use preobremenjeno.možno je pa tudi da je kaj s narobe z čipom. predlagam ti da odpri priklopi malo našponaj da se malo segreje pa poglej kaj se ti segreva pa prilepi še kakšne slike in označi kaj se segreva če ga že seveda nimaš an servisu...

brezimni ::

Bom naredil kar si napisal, nisem pa nikoli dal glasnost do konca, vedno poslušam nekje na kakih 20 - 30 % moči. Prejle pa mi je še tv crknu, beda (bil v stand by, zdaj ni več, se več ne vžge). Jutri raziščem stvar.

brezimni ::

slika 1 in slika 2 . Kolikor sem opazil sta se tam 2 kondenzatorja napihnila, pa v sredini med kondenzatorji je tudi nekaj crklo. Tam se tudi najboj greje. Verjetno bo potrebno to ven populit in nove gor nalotat.

Djkodro_ ::

ja začelo se je pri kondenzatorjih ko sta se napihila nista delovala več tako kot je treba zato je potem naslednji element ku je zvezan med njima dobil uso napetost in se močno pregreva ker dobiva mogoče preveč napetosti. daj na sliki obkorži kaj se najbolj greje če se seveda vidi a se ti tranzistor na hladilnem telesu tudi kaj greje oziroma da se greje je normalno samo če se ti pregreva pri 20, 30% glastnosti to pa ni normalno. koliko je pa stara ta komponenta? pa močno ti odsvetujem da jo še uporablaš dokler je v tem stanju ker lahko narediš veliko več škode kot jo pa že je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Djkodro_ ()

Azrael ::

Po slikah sodeč so fuč vsi trije kondiji, tisto črno je dušilka. Če imaš srečo je mogoče še nisi spraži, (če je dušilka delana tako kot mora biti, prenese brez škode do 155°C in za kratek čas še več.
Nekoč je bil Slo-tech.

brezimni ::

Zadeva še deluje normlno, sedaj jo imam odklopljeno, se pa tile3 kondenzatorji še kar grejejo za tiso kaj pa je v sredini pa nisem ziher, ali je takšne barve ali pa skurjeno. Zadeva je stara nekje 2 leti. Bom v torek nabavil takšne kondenzatorje (bom kar celo kišto polek nesu) potem pa bom videl če bo kaj bolje delovalo. Naprava mi je dobra ker ime kar dosti vhodov, tako je potem nekaj manj kablov.

Azrael ::

>za tiso kaj pa je v sredini pa nisem ziher, ali je takšne barve ali pa skurjeno
Če misliš element, ki je obkrožen, potem je to dušilka in izgleda povsem normalno, le umazana je od vsebine kondijev in/ali laka. Če nimaš ekstremne smole je še v redu.

Še to ko boš kupoval kondije poskusi dobiti Low ESR ali take, ki so grajeni do 105°C, saj je videti, da je to switcher napajalnik in tam navadni 85°C kondiji ne trajajo dolgo.
Nekoč je bil Slo-tech.

brezimni ::

bom pogledal, in zalotam in poročam o podvigh. Hvala za pomoč


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobra masa avto ojačevalca

Oddelek: Zvok in slika
496991 (5517) Scorpia
»

Indukcija, gretje z indukcijo

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
327940 (6199) Brane22
»

Napajalnik za TEC element

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
453788 (3046) Pyr0Beast
»

Dodajanje kondenzatorjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
596285 (5409) OwcA
»

elektroniki kje ste!!!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
294392 (3792) footprint

Več podobnih tem