Forum » Zvok in slika » zvočniki - ohmi in priklop na ojačevalec
zvočniki - ohmi in priklop na ojačevalec
mare1411 ::
Upam da ni preveč neumno vprašanje
če priklopim 4 ohmska ali 6 ohmske zvočnike na ojačevalec ki ima na izhodu 8 ohmov bi bilo kaj narobe?
Ali je to bolj obremenilno za ojačevalec ali za zvočnik?
Kaj eventuelno lahko prej pregori?
ojačevalec ali zvočnik?
-čedalje več zvočnikov im 6 ohmov - zakaj to če imajo ojačevalci na izhodu ponavadi 4 ali 8 ohmov?
hvala
lpm
če priklopim 4 ohmska ali 6 ohmske zvočnike na ojačevalec ki ima na izhodu 8 ohmov bi bilo kaj narobe?
Ali je to bolj obremenilno za ojačevalec ali za zvočnik?
ojačevalec ali zvočnik?
-čedalje več zvočnikov im 6 ohmov - zakaj to če imajo ojačevalci na izhodu ponavadi 4 ali 8 ohmov?
hvala
lpm
- spremenil: podtalje ()
glinik ::
Nic ni narobe, samo ojacevalec se bo bolj mucil. Vecja obremenjenost je na ojacevalcu.
Tesko rect, saj za ojacevalec to ni povsem ok, ce pretiravas z glasnostjo. Sicer ima ta varovala. Drugace pa lahko odleti zvocnik, ker pride vanj vse drugo (veliki ob obremenjenosti) kot lep signal.
čedalje več zvočnikov im 6 ohmov - zakaj to če imajo ojačevalci na izhodu ponavadi 4 ali 8 ohmov?
To velja za nizji rang zvocnikov. Tukaj se marsikaj "prcka". Ponavadi se uporablja 8 ohmov.
Na vse tezave lahko pozabis, ce imas en dober (cim tezji) stabilni ojacevalec. Seveda je potem cena temu primerna ... :) Sicer je ojacevalec steber verige, tako da na njem ni dobro prevec sparat.
Lp
Nic ni narobe, samo ojacevalec se bo bolj mucil. Vecja obremenjenost je na ojacevalcu.
Tesko rect, saj za ojacevalec to ni povsem ok, ce pretiravas z glasnostjo. Sicer ima ta varovala. Drugace pa lahko odleti zvocnik, ker pride vanj vse drugo (veliki ob obremenjenosti) kot lep signal.
čedalje več zvočnikov im 6 ohmov - zakaj to če imajo ojačevalci na izhodu ponavadi 4 ali 8 ohmov?
To velja za nizji rang zvocnikov. Tukaj se marsikaj "prcka". Ponavadi se uporablja 8 ohmov.
Na vse tezave lahko pozabis, ce imas en dober (cim tezji) stabilni ojacevalec. Seveda je potem cena temu primerna ... :) Sicer je ojacevalec steber verige, tako da na njem ni dobro prevec sparat.
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Djkodro_ ::
za take stvari so najbolj primerni mosfet ojačevalniki. jaz sem prijatelju pomagal narediti 2x 200w 4 0hm pa smo dali gor 2 ohmske zvočnike pa smo ga prklopl pa žegal 4 ure res kr smo ga zanalašč mučl kr sm hotu vidit če bo podlegel pa ni podlegel nikakor pa še kar igra res da se malo bol greje na 2 ohma sam za mosfete je značiln d se grejejo. ne priporočam ti takšne stvari početi na vseh ojačevalnikih.če je inetgrirano vezje pa sploh ne
mare1411 ::
fora je v tem
imam marantz slim design kjer ima 8 ohmov za sprednje 3 zvočnike in 4 ohme na zadnjih dveh
ker se mi zdi predrago kupovati po dva zvočnika sem gledal sisteme 5.1
ampak je problem ker imajo vsi ali 8, 6 ali 4 ohme
do sedaj sem našel edino mordaunt sistem kjer imajo zvočniki specifikacijo od 4 do 8 ohmov?
kak predlog
hvala
lpm
imam marantz slim design kjer ima 8 ohmov za sprednje 3 zvočnike in 4 ohme na zadnjih dveh
ker se mi zdi predrago kupovati po dva zvočnika sem gledal sisteme 5.1
ampak je problem ker imajo vsi ali 8, 6 ali 4 ohme
do sedaj sem našel edino mordaunt sistem kjer imajo zvočniki specifikacijo od 4 do 8 ohmov?
kak predlog
hvala
lpm
Djkodro_ ::
če uzameš 8 ohm ozvočenje nebo čisto nič narobe leto ti bo manj špilalo pa nebo se ti zadeva tolk grela(ojačevalec) pa tudi to neboš porajtal da kaj manj igra.pa dosti ceneje boš skozi prišel nebo ti treba nekaj posebaj delati pa nevem kaj...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vprašanje glede impedance zvočnikov in ojačevalcaOddelek: Zvok in slika | 3261 (2970) | sandivlasic |
» | Genius 5.1 + hitachi zvočnikiOddelek: Zvok in slika | 4315 (3901) | Mattithyahu |
» | impedanca zvočnikovOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5960 (5514) | Mr.Nice |
» | Kako izmeriti impedanco zvočnikov?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3850 (3548) | OnTheMic |
» | zvočniki za ojačevalec? (Ohmi)Oddelek: Zvok in slika | 7381 (7094) | MArko |