» »

[MS Office XP][Word]

[MS Office XP][Word]

atasmrk ::

Imam sledeco situacijo.

V nekem tekstu je polno sprotnih opomb. V tekstu je sprotna opomba zaznamovana z nadpisano stevilko, v sprotnih opombah pa prav tako najprej nadpisana stevilka in nato tekst opombe.

In sedaj problemi.

1.) Iz nekega razloga je polovica vseh sprotnih opomb v tekstu pravilno nadpisanih, polovica pa se jih maskira kot navaden tekst. Obstaja kaksen hiter makro, ki bi vse te stevilke iz navadnih pretvoril nazaj v nadpisane?

2.) Iz nekega drugega razloga so vse stevilke v sprotnih opombah iz nadpisanega stanja presle v navadno. Zopet sprasujem, obstaja kaksen makro, ki bi vse sprotne opombe pretvoril v nadpisane?

3.) Zakaj word toliko serje s tistimi slogi? Bognedaj da kaj narobe kliknes, ker u momentu izgubis vse urejanje (in ce tega ne opazis v naslednjih petih minutah, si ga naj...). Poleg tega si izmisljuje nove sloge hitreje kot se razmnozuje salmonela. Kako mu lahko pokvarim veselje do tega?

4.) zakaj okvirjenih slik ne morem prosto prestavljati po dokumentu? Stalno mi jih prestavlja na vrh strani. Kje je fora?

5.) Kako se kaj Ooo obnese v takih situacijah. Skoraj se mi je ta odprtokodni projekt zazdel lesen in neucinkovit, potem pa dozivim eno polomijado z malim mehkim. Ah ja.

Sicer pa lahko noč.

ql000 ::

Glej, verjetno si že slišal, da je Word WYSIWYG (What You See Is What You get) program. Ampak tudi ti programi, da naredijo to kar ti hočeš, zahtevaj, da upoštevaš pravila. Slogi so bistveni v word, in ista zgodba je tudi v OO writerju, ki ima po mojem mnenju vse skupaj še bolj nerodno narejeno od Word-a. Jaz sem šel prejšnji teden k dvem pravnicam rihtat diplome od 75 strani brez enega preloma strani ali pa odseka. Rezultat totalna katastrofa.

Kar se tiče teh makrojev, se dobi čuda stvari na Microsoftovem pagu, baza znanja. Napišeš kaj bi rad, pa dobiš rešitve.

kar se tiče slike: pod orodno vrstico slika imaš ukaz oblivanje z besedilom, tam izberi tesno, ali pa kvadrat...

Kar se tiče slogov še ideja. Naredi si predlogo s slogi in vizualnim stilom, ki ti je všeč. Shraniš kot predlogo dokumenta in ti ni potrebno več mislit o tem.

Po mojih izkušnjah se OO.Writer malo po svoje obnaša, pač ker sem navajen na word. Edina res velika dodana vrenost je to, da se da enačbe tipkat, ker ima noter parser, varijanta tex-a. To ti lahko oreng olajša delo in skrajša cajt, ker v Wordu popizdiš, ko delaš z enačbami.


Glej v splošnem imaš tri možnosti: Word, OO.Writer in Tex, če govorimo o urejevalnikih besedila. Če boš govoril s kakim fizikom ali matematikom, ne bo rekel ene lepe besede o Wordu, pa bo hvalil Tex. Njim se to zdi uiber majka, pa še ql faktro je zraven, ker moraš kar nekaj vedet, da drkaš ta Tex. Word zna narest ful stvari namest tebe (isto velja tudi za OO.Writer), sam se spet moraš naučit pravil, ki te pripeljejo do rezultata. Po mojih izkušnjah je največji problem samo to, ko ljudje iščejo bližnjice, pol pa itak, da nič ne dela.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[MS Office][Word] Oštevilčene opombe na dnu strani

Oddelek: Programska oprema
64218 (2457) satyr
»

Izšel LibreOffice 5.0.0 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
10360288 (26053) noraguta
»

Latex začetne težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
51284 (1021) cesnja
»

Kako zgleda slovenski narekovaj?

Oddelek: Programska oprema
347074 (6518) ender
»

Word zmrzne

Oddelek: Programska oprema
81031 (969) HerrBaron

Več podobnih tem