Forum » Operacijski sistemi » [Windows][Vista] Skupna raba datotek
[Windows][Vista] Skupna raba datotek
Zcoolar81 ::
Pozdravljeni!
Pod XPji so mi bile stvari bolj ali manj jasne, pod VISTO pa me zezajo dovoljenja. V omrežju se vse naprave (notesnik in PC) prepoznajo med sabo. Težava pa je, da lahko med računalnikoma izmenjujem samo datoteke, ki so v direktoriju JAVNO, medtem ko bi za dostop do tistih direktorijev, ki jim nastavim skupno rabo potreboval dovoljenje za uporabo omrežnega vira. Nastavljal sem že vse možno, a ne najdem prave rešitve! Na obeh računalnikih je Vista Ultimate. Lp
Pod XPji so mi bile stvari bolj ali manj jasne, pod VISTO pa me zezajo dovoljenja. V omrežju se vse naprave (notesnik in PC) prepoznajo med sabo. Težava pa je, da lahko med računalnikoma izmenjujem samo datoteke, ki so v direktoriju JAVNO, medtem ko bi za dostop do tistih direktorijev, ki jim nastavim skupno rabo potreboval dovoljenje za uporabo omrežnega vira. Nastavljal sem že vse možno, a ne najdem prave rešitve! Na obeh računalnikih je Vista Ultimate. Lp
- spremenilo: CCfly ()
kriko1 ::
Ma je težko napisat kako ste rešli. Kaj bo odprta temo o enem problemu, kasneje služila nekomu ki ima isto težavo, če pa notri samo piše: "sem že rešil, moderator lahko zbriše temo"?
Zcoolar81 ::
Uf, sem pa res sebičen tip človeka :) Torej, kot sem ugotovil v Visti ne gre share-ati celotne particije, pač pa samo direktorije znotraj te. Desno klikneš na direktorij -) skupna raba -) daj v skupno rabo. Nastaviti moraš še dovoljenja in sicer tako, da pod bralnik nastaviš
Everyone oz računalnik, ki mu dovoliš dostop. Lp
Everyone oz računalnik, ki mu dovoliš dostop. Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mreža med win 98in win7Oddelek: Omrežja in internet | 3361 (2606) | Duhec |
» | Pravice in skupna raba datotek v Windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5199 (4806) | SLO_Matej |
» | win7 pa vista v omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 2142 (1891) | tey007 |
» | Ni dostopa do skupnih datotek?Oddelek: Omrežja in internet | 1063 (927) | zdravc |
» | Security Permissions v Windows server 2003 in emule?!Oddelek: Operacijski sistemi | 923 (870) | robinzon |