» »

Comp se skos resetira

Comp se skos resetira

ZaLoMaT ::

Zdravo!

Imam 1 ogromen problem...
-Včeraj sem dobil na dom vse komponente (razen disk, ki je star in so na njem pomembne informacije)
danes sem vse to sestavil in ko sem prižgal comp se mi vedno resetira (resetira se po tistem ko izberem v kakšnem načinu naj se zažene windows)

Kaj ve kdo kaj je narobe?
Kaj morem kaj v BIOS-u spremeniti? (jaz nisem čisto nič):\

Najlepša hvala že v naprej :D

Izi ::

Če si samo sestavil in prižgal potem ni čudno, da se sesuje, saj je Operacijski sistem, ki je na starem disku konfiguriran za tisti stari računalnik in ne za novega.
Ker imaš vse nove komponente bo treba tudi Operacijski sistem naložiti na novo, drugače ne gre.

Probaj zagnati v "Safe mode", če niti to ne gre poten moraš nujno zagnati računalnik iz plošče z sistemom in narediti Repair ali instalirati nanovo. Ne smeš pa formatirati diska, da ne boš izgubil podatkov.

ZaLoMaT ::

Kaj pa če jaz sedaj posnamem na disk LINUX in pustim, da se oni podatki zbrišejo (jih mam tako vrjetno na DVD)

Kaj morem kaj naštimat sedaj v BIOS-u?
(ker nisem čisto nič spreminjo, vse je isto kot je bilo nastavljeno)

madviper ::

Zakaj bi gor deval Linux (razen če ga misliš uporabljat). Na novo naloži Windows gor (z CD-ja). Če ti ni mar za podatke daš kr svežo namestitev, pri kateri formatira disk. Drugače pa izbereš, da ne formatira in pusti podatke na disku nedotaknjene, ter Windows naloži na razpoložljiv prostor.

Vsaj tako je pri Windows XP.
I'd like to do something crazy!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ponovno zažene namesto ugasne

Oddelek: Strojna oprema
406871 (3684) solatko
»

Formatiranje EDINEGA diska (C disk) - Kako

Oddelek: Pomoč in nasveti