» »

[Linux][Debian] Nadgradnja iz 32bit na 64bit

[Linux][Debian] Nadgradnja iz 32bit na 64bit

levaky ::

Lep pozdrav!

Načrtujem zamenjavo procesorje v mojem strežniku in ker je notri trenutno Athlon procesor, to pomeni, da so naloženi i386 paketi. Ker pa bo sedaj v ohišju domoval athlon X2 procesor, pa bo potrebno nadgraditi tudi vse pakete na 64bitne.

Ali je možno to narediti brez ponovne namestitve sistema, saj mi to ne diši. Če ja, kako?

Matej
  • spremenilo: CCfly ()

BigWhale ::

Shrani si /etc /var /home

Potem naredi reinstall. Verjetno bo to casovno najmanj zahtevna stvar.

Ceprav, se mi zdi, da paketi prevedeni za i386 bi naceloma tudi na 64 bitnih x86 arhitekturah delovali.

jamiroq ::

> Ceprav, se mi zdi, da paketi prevedeni za i386 bi naceloma tudi na 64 bitnih x86 arhitekturah delovali.

meni zaenkrat dela vse razen iptables. mam pa 64-bitno jedro na 32-bitnem debianu (3.1 in 4.0). je pa res, da sta to xen vmja.

levaky ::

Ja, i686 paketi delujejo na 64 bitni arhitekturi, samo to pol ni to:)

jamiroq: ali imaš ti 32bit sistem na 64bit procu in to iptables ne deluje, ali imaš pure 64bit in ti iptables ne deluje.

Kako pa je drugače z naborom paketov? Ali je na razpolago enako paketov oz. enaki paketi (vsaj ta glavni, ki so potrebni za server).

Na sistemu imam trenutno tudi en LVM volume. Če na novo naložim debian in skopiram /etc/lvm* v novi etc, bo lvm nazaj? Ker je velik 400GB in nimam teh podatkov kam shranit. Ostale particije bi še nekako šle.

Matej

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nvidia ukinja podporo za 32-bitne operacijske sisteme

Oddelek: Novice / Grafične kartice
155861 (3780) Truga
»

Luknja da noter padeš (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
5112063 (8925) Rias Gremory