Forum » Pomoč in nasveti » Problem z igranjem nekaterih iger
Problem z igranjem nekaterih iger
pero#3 ::
Sem nov na forumu,rabim pa pomoč glede računalnika pa iger...
Problem:
Ko sem v windowsu dela vse normalno,tezavee pa so pri NEKATERIH igrah(igre niso krive,ker sem reinstaliro z novimi cdji pa vse):
Prvo recimo za COD2. Ko pridem v igro igram par minut,včasih sekund pa mi računalnik zmrzne. Al se pojavijo neke črte po monitorju,al pa mi monitor vgasne(tista oranžna lučka,kot da nebi dolgo premikal miške) pol pa lahko samo resetiram :S
pri F1 Chalengu pa je drugace.
ko pridem noter je vse ok pa ce kaj nastavljam dela vse normalno,ko pa hocem vozit pa mi po par sekundah zablokira racunalnik(vgasne mi monitor pa vse zmrzne-lahko samo resetiram). to se zgodi samo ko hocem vozit,pred tem sem lahko 1uro v meniju pa dela vse normalno,samo vozit ne gre
mam pa:
AMD Athlon 3.0
Ati Radeon 9600 XT 128mb
512 RAMa
za toti dve igri racunalnik ni preslab,ker dela ostalim na še slabših compih
Problem:
Ko sem v windowsu dela vse normalno,tezavee pa so pri NEKATERIH igrah(igre niso krive,ker sem reinstaliro z novimi cdji pa vse):
Prvo recimo za COD2. Ko pridem v igro igram par minut,včasih sekund pa mi računalnik zmrzne. Al se pojavijo neke črte po monitorju,al pa mi monitor vgasne(tista oranžna lučka,kot da nebi dolgo premikal miške) pol pa lahko samo resetiram :S
pri F1 Chalengu pa je drugace.
ko pridem noter je vse ok pa ce kaj nastavljam dela vse normalno,ko pa hocem vozit pa mi po par sekundah zablokira racunalnik(vgasne mi monitor pa vse zmrzne-lahko samo resetiram). to se zgodi samo ko hocem vozit,pred tem sem lahko 1uro v meniju pa dela vse normalno,samo vozit ne gre
mam pa:
AMD Athlon 3.0
Ati Radeon 9600 XT 128mb
512 RAMa
za toti dve igri racunalnik ni preslab,ker dela ostalim na še slabših compih
Driverje sem nalozo nove: http://ati.amd.com/support/drivers/xp/r...
mozno je da se graficna pregreva,je kaka resitev?? razen novega hlajenja al pa nove grafe,ker ni ziher da je to?
mozno je da se graficna pregreva,je kaka resitev?? razen novega hlajenja al pa nove grafe,ker ni ziher da je to?
bom kr tukaj vprasal...zgleda da se res pregreva graficna,ker zdaj sem odprl racunalnik(eno stran) pa sem sel igrat pa igra dela.
Zaj pa me zanima ce je varno pustit eno stran odprto(brez stranice) pa igrat igro naprej? Da se nebo kaj skurlo...?
Zaj pa me zanima ce je varno pustit eno stran odprto(brez stranice) pa igrat igro naprej? Da se nebo kaj skurlo...?
sem pocistil kolko se je dalo. zgoraj sem napisal kaj sem naredo zaj. Vzel sem doll eno stranico tak da je racunalnik na eni strani odprt in zdaj igra dela nornalno,torej je bilo krivo pregrevanje. zdaj pa me zanima ce je varno da mam eno stran odprto in igram igro,je mogoce da se kaj "zazge"??
John Abruzzi ::
Vprašanje kolk časa bo delal. Lahko da bo isti problem samo ne čez 3 minute ampak 30 minut.
Pri moji kartici se da pogledat temperaturo. Če ma tvoja senzor ti bo TALE program izpisal temperaturo.
PS: Glej pod Računalnik -----> Senzorji ----> Grafični procesor (v everestu). Poročaj temperaturo.
PS: Glej pod Računalnik -----> Senzorji ----> Grafični procesor (v everestu). Poročaj temperaturo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: John Abruzzi ()
zgodlo se je to ko si reko. kljub temu da sem ga odprl mi je zdaj zastekalo
zdaj bom downloadal everesta pa povedal temp.
zdaj bom downloadal everesta pa povedal temp.
everesta mi ne gre downloadat. na sredi kr naredi konec,kot da je downloadano,ko pa odprem pa napise da je bla napaka zaradi nepricakovanega konca al nekak tak. to se mi je zgodlo ze vceraj,pa sem mislo da je napaka v filu,zaj pa vidim da ni...se en problem
drugace pa sem naredo en screen v task managerju pa naj nekdo(John?) pove ce je ok...CPE se itak vedno spreminja,samo mene moti tisto spodaj...ni malo prevec 500+ mb??
[img]http://shrani.si/thumbs/ram11wn9.jpg[/i...
nekaj me slika zabava,zato je tolko poprav
drugace pa sem naredo en screen v task managerju pa naj nekdo(John?) pove ce je ok...CPE se itak vedno spreminja,samo mene moti tisto spodaj...ni malo prevec 500+ mb??
[img]http://shrani.si/thumbs/ram11wn9.jpg[/i...
nekaj me slika zabava,zato je tolko poprav
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pero#3 ()
Poglej kaj se ti izvaja pod procesi. Verjetno ti kakšna aplikacija uporabla procesor. Dej čez cel zaslona (task manegerja). Pa everest probi še z internet explorerjem...
evo je slo z explorerom...se vedno ne vidis tiste slike? Ok sej ni problema...tisto pod CPE je v glavnem nekaj čez 500mb,to je prevec ne? :S
tu pa mas vse temperature iz everesta:
http://shrani.si/?everest11wq6.jpg
http://xs.to/xs.php?h=xs216&d=07244&f=e...
tu pa mas vse temperature iz everesta:
http://shrani.si/?everest11wq6.jpg
http://xs.to/xs.php?h=xs216&d=07244&f=e...
Verjetno je pač grafična zanič Če maš možnost probi z drugo. Sam mi je pa ful sumljiv kok rama ti pokur.
Zgodovina sprememb…
mam 512 RAMa..tisto pod CPE ko je nad 500 je RAM??
Ce je,kak ga naj zmanjsam razen da kr ene procese prekinem? pol je mozno da igra zarad tega ne dela,ker ostane premalo rama?? samo nevem,kaj se zgodi ce mas premalo rama za igro...ce comp vgasne pol je ram problem pri meni
meni se tut zdi da je graficna ja...pomojem se pregreva
Ce je,kak ga naj zmanjsam razen da kr ene procese prekinem? pol je mozno da igra zarad tega ne dela,ker ostane premalo rama?? samo nevem,kaj se zgodi ce mas premalo rama za igro...ce comp vgasne pol je ram problem pri meni
meni se tut zdi da je graficna ja...pomojem se pregreva
Zgodovina sprememb…
Ne temperatura grafične je normalna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Se NE pregreva.
Zgodovina sprememb…
pol ce comp zmrzne ko zmanjka rama je to problem,ker meni zmrzne al pa monitor vgasne,comp pa dela dalje samo pomaga samo resetiranje,ker drugega ne mores
EDIT: Ja zaj je normalna,lahk da pol naraste med igro
zakaj mi vedno ko popravim post,spodaj napise 2x...da sem ga 2x popravo,pa sem ga samo 1x
EDIT: Ja zaj je normalna,lahk da pol naraste med igro
zakaj mi vedno ko popravim post,spodaj napise 2x...da sem ga 2x popravo,pa sem ga samo 1x
Zgodovina sprememb…
Ustvaril, popravil. Dokup si še 512 rama Ni nobenga tazga procesa, nejveč ti kur Firefox (71mb).
samo kaj je to sploh pod CPE?? ker jas mam 512 rama,ono pa je vcasih visje od 600 mb?
nea mi reci da je 512 rama premalo za igro iz 2003(F1 Chalenge)
nea mi reci da je 512 rama premalo za igro iz 2003(F1 Chalenge)
ja nevem kaj to kaze...prevec kaze pa nevem zakaj
pa nevem zakaj mi kaze ene 3 procese od explorera??
pa za formatirat mam jas drugace,kr mam neko disketo zraven al kak gre...malo bolj zakomplicirano haha
pa nevem zakaj mi kaze ene 3 procese od explorera??
pa za formatirat mam jas drugace,kr mam neko disketo zraven al kak gre...malo bolj zakomplicirano haha
Zgodovina sprememb…
bolj me moti med procesi da mam polno procesov od explorera pa ga sploh nimam vkloplenega..pa porabijo mi skoraj najvec
koyotee ::
Tisto kar tebi kaže je PF ali paging file, prostor na disku, namenjen za začasni pomnilnik.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
aja windows explorer...to sem spregledo :D
vem kaj je formatiranje,samo pravim da ko formatiram rabim neko disketo zraven pa je pol nekak drugace...jaoo
koyotee aja..haha
vem kaj je formatiranje,samo pravim da ko formatiram rabim neko disketo zraven pa je pol nekak drugace...jaoo
koyotee aja..haha
Grema stavit?
drugače pa še vedno nisem reso problema...obstaja kak program za pogledat kolko rama se je prostega??
drugače pa še vedno nisem reso problema...obstaja kak program za pogledat kolko rama se je prostega??
ma kdo kako idejo zakaj mi zasteka samo takrat ko vozim formulo? pri F1 Chalenge igri recimo. pred tem sem pa lahko v meniju cel dan pa dela vse normalno,ko pa dam na voznjo pa grem vozit,pa mi sredi voznje zablokira
mam še od 200-300 mb prostega rama...spreminja se,torej bi igra mogla delat.
verjetno je pregrevanje,ker ko odprem comp na eni strani mi igra dela malo vec casa,torej rabim kaki novi ventilator...
al pa napajalnik
verjetno je pregrevanje,ker ko odprem comp na eni strani mi igra dela malo vec casa,torej rabim kaki novi ventilator...
al pa napajalnik
napajalnik ma vezo...ce je unicen se racunalnik izklapa
zdaj sem ugotovil da je krivo pregrevanje,ker ko odprem stranico racunalnik mi dela igra dlje casa.
nekaj me se zanima -> kak zbrisem datoteko,ki naj bi vsebovala virus,ker na normalen nacin je ne gre zbrisat,pa tut v safe modu sem probal na normalen nacin pa ne gre
zdaj sem ugotovil da je krivo pregrevanje,ker ko odprem stranico racunalnik mi dela igra dlje casa.
nekaj me se zanima -> kak zbrisem datoteko,ki naj bi vsebovala virus,ker na normalen nacin je ne gre zbrisat,pa tut v safe modu sem probal na normalen nacin pa ne gre
pivo ::
kot so ti že svetovali...format
imaš probleme z windowsi
imaš probleme z windowsi
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne
booman ce odprem kisto mi igra dela malo vec casa pol pa spet zmrzne vse...malo dalje lahko igram,zato sumim pregrevanje,bom pa ga formatiro
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik zelo šteka! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7549 (6122) | Dober dan |
» | Izklapljanje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2155 (1627) | Geozadetek |
» | računalnik zmrzneOddelek: Pomoč in nasveti | 3751 (3475) | amigo_no1 |
» | Več težav: računalnik se obeša brez razloga, miš ne delujeOddelek: Pomoč in nasveti | 2222 (1801) | teddy81 |
» | Zelo dolgo loadanje v winseOddelek: Pomoč in nasveti | 1027 (913) | ZeRo_X |