» »

Asus p5n32-e sli, c2d e 6600- tezave pri navijanju

Asus p5n32-e sli, c2d e 6600- tezave pri navijanju

roston ::

Zivjo,

Ze nekaj dni brez uspeha poizkusam z navijanjem z vsemi moznimi nastavitvami, a brez uspeha. Prosil bi za nasvete in napotke. Vem da jih je polno na netu, sam idealne konf. mi ni se ni uspelo najti.

, Maticna; Asusu P5n32-e sli (nforce 680), Proc; c2d E6600, Ram; corasir 2gb 800mhz, Napajanilk; Enarmax 620W, Grafa; geforce 8800 320mb, hladilnik; Scythe Infinity...

Racunalnik ze pri 1333fsb = 3000mhz u win xp deluje stabilno , pri igranju iger pa se po 20 minutah seseju. blu scrin restarta.....zanima me al je platat tako zelo neprimerna za navijanje....in predloge za nastavitve v Biosu (voltaze itd.)..zelo bom hvalezen...ker s takimi komponentami in za tak denar sm biu preprican da ga bom vsaj na 3600 brez problemu navil...trenutno pa dela stabilno le na tovarniskih 2.400mhz....kar mi ni vsec....

Hvala

minimus ::

Obvezno nalozi nov bios(1103).Nastavi bios:
AI Tuning: Manual
Nvidia GPU Ex: Disabled
LinkBoost: Disabled
FSB - Memory Clock Mode: Unlinked
(odvisno kaksne rame imas)
tCL (CAS Latency): 4
tRCD: 4
tRP: 4
tRAS: 8
Command Per Clock (CMD): 2 clock (2T)
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
MCP PCIE Spread Spectrum: Disabled
SATA Spread Spectrum: Disabled
LDT Spread Spectrum: Disabled

CPU Internal Thermal Control: Disabled
Limit CPUID MaxVal: Disabled
Enhanced C1 (C1E): Disabled
Execute Disable Bit: Disabled
Virtualization Technology: Disabled
Enhanced Intel Speedstep Tech: Disabled
LDT Frequency: 5x

PCIEX16_1 Frequency (Mhz): 100
PCIEX16_2 Frequency (Mhz): 100
PCIEX16_3 Frequency (Mhz): 100
SPP MCP Ref Clock, Mhz: 200

Malo se poigraj se z napetostmi.
procesorju daj 1.5-1.6 V--maximum(vsaj zame)

roston ::

minimus hvala za info ....vecino nastavitev mam ze tako nastavljeno razen timingov od ramov....se eno stvar sem ugotovil med eksperimentiranjem.....rame sm dal na 677mhz in rac. ze 2 uri deluje stabilno med igranjem igrc....mam corsair rame cmx2 1024-6400 c4, ki naj bi delali pri 800mhz...ne pa na sedanjih 677....zanimivo je da sm ene take iste rame ze vrnil u trgovino, ker se mi je rac. sesuval in sm testiral z patriot rami in je rac deloval....zdej mi pa ne gre vec u racun al sm 2x dobil fuc rame al jih plata enostavno noce u sebi met..nevem kaj si bojo u trogovini mislni ce jim jih spet vrnem....so pa corsair rami na asusovi strani kao kompatibilni z njihovimi platami.... hm...a ma kdo podobne izkusnje?.... nasvet?.....

hvala

dukenukem ::

sj 6600 je že na stock dober :D js ne prenašam, k mam navito, da se kaj sesuva,raje potem mal bolje kupm, pa je mir ;)

minimus ::

Ja te plate so zelo izbircne glede ramov.Jest mam OCZ pa lepo deluje procesor 6420 na 500x7.

AapocalypseE ::

Mene pa zanima na koliko se da navit E6600 brez dviganja voltaže?

pinx ::

Odvisno od batcha, ponavadi okoli 3200MHz, verjetno še več.

dzinks63 ::

:)) @ roston
Tvoji simptomi popolnoma ustrezajo pregrevanju notranjosti ohišja. Dokler je še dokaj hladno še gre, po nekaj minutah intenzivnega dela (igranje igrer) pa se notranjost pregreje in mašina zašteka.
Obvezvo moraš poskrbet za zelo dobro prevetreno ohišje, ker čsisto nič ti ne koristi hladilnik infinity, če se ti škatla v notranjosti pregreva. Torej vsaj en (ali še boljše dva) velik ventilator za vpihavanje zraka v ohišje in prav tako za izpihavanje zraka iz ohišja . Ali pa kar vzameš stranico iz ohišja dol in v notranjo računalnika usmeriš en velik ventilator na 220v. So čisto poceni , dobiš za par € v šparu,... in ti bo sigurno dobro delalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

AapocalypseE ::

E6600 je na default 266x9 2394MHz a pol bi šlo brez dviganja voltaže komot na 355x9 3195MHz? Skoraj ne morem verjet.

pinx ::

Sicer ni E6600, je pa zato malo slabši bratec :D
Stock napetost velja do 1.35V.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

q 6600 go overclocking

Oddelek: Navijanje
81298 (1160) _geek_
»

Problem pri navijanju INTEL E8500? (strani: 1 2 )

8410248 (9511) Sibirc
»

I7 sistem, nastavitve ramov (iz 1066 na 1600) (strani: 1 2 )

6813775 (11573) MonkeyHead
»

E6600 in poceni rami?

131620 (1155) Galaxy
»

Razočaran na računalnikom! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
533711 (2857) kajzer

Več podobnih tem