» »

BIOS downgrade

BIOS downgrade

tec ::

A se da kje pogledat na plati, kateri BIOS je bil tovarnisko gor ? Bil je namrec ze parkrat flashan in sedaj je treba dat gor originalnega.

Han ::

Mislim, da ne. Boš za drugič vedel, da si je pri prvem flashanju pametno shraniti originalni BIOS. :D

Poglej za BIOS malce starejšega datuma kot je bil takrat, ko si kupil plato...

Ja sej vem :( . Prvic sem flashal direktno, brez zagona sistema pa sploh nisem dobil opcije za backup. Potrebno ga je prej nardit. No kakorkoli, ni nobene moznosti ?

Zakaj pa rabiš ravno originalnega?

Kaj se ne dobi vse palete izdanih biosov za tvojo plato?

Spajky ::

Če ne najdeš biosov za tvojo plato, vprašaj kdo ima tvojo plato in še ne flashan bios; pa naj zalaufa program za flashanje /npr. awdflash.exe in dobi opcijo za sejvat bios v fajl in ti ga po mejlu pošlje. Pol pa ga ti z enakim flash proggyem flashas. Seveda se da; jaz sem tako reflashal mojo na stari bios nazaj! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Han: U bistvu sem narobe vprasal. Zanimalo me je, ce lahko na podlagi kaksne stevilke, ki je napisana na plati, ugotovim, kateri je bil prvi nalozeni BIOS. Sej, ce ne bo slo drugace, bom nalozil najstarejsega, ki ga lahko dobim na strani.

Spajky: Hvala za razlago :) , vendar so mi postopki flashanja jasni.

Kolikor imam sam izkušenj, nisem na nobeni plati videl, da bi bila zapisana verzija biosa; samo revizija plate.

Me pa vseeno zanima, zakaj želiš zamenjat BIOS s starim, ki ima kup napak, ne podpira velikih diskov, novih procesorjev itd.???

VASkO ::

predvidevam, da hoce uveljavljat garancijo, no v tem primeru BIOS (skratka v nobenem primeru) nima nikakrsne veze z garancijskimi pogoji, ker je uradno podprt s strani proizvajalca.

Nekaj podobnega ja. Prodajalec mi je zagotovil, da mi to plosco vzamejo nazaj in mi jo zamenjajo za novejsi model, pod pogojem, da plosca ni bila na noben nacin modificirana. No, voltage mode sem ze stran odlotal :D, za BIOS se pa trudim. Res je, da flashanje nima veze z garancijo. Ampak ko so me vprasali, ce je bil flashan sem se delal neumnega, v smislu 'BIOS kaj je ze to??' Bi pa sedaj cudno izpadlo, ce bi imel najnovejsega gor.

Lith ::

ma ni pogoja, da bi lahko kaj takega videl... sej se z novim tut vse pobrise in zapise ... zato pa priblizn BIOS datum od takrat ko si kupil plato (mogoc kak mesec nazaj).... mas pa tle mal o BIOS - u razlozen ....

http://www.wimsbios.com/

ajd...
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Posodobitev biosa (težava z navodili) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
889600 (8612) Miha20
»

Flashanje BIOSa

Oddelek: Pomoč in nasveti
121281 (1065) boogie_xlr
»

Flashanje BIOSa

Oddelek: Pomoč in nasveti
274537 (4340) jackorsen88
»

Epox 8rda+ (težave z gonilniki)