Forum » Pomoč in nasveti » Dostop do deljene mape
Dostop do deljene mape
epona ::
Nekako se nisem znal odločit kam bi tole pasalo pa je pristalo tukaj.
Problem je sledeč: Na računalniku imam naložen ubuntu. Priklopljen sem na windows mrežo. Internet dela super. Računala ki so na mreži tudi vidim - lahko kaj potegnem z njih, če delijo... Težava pa je, ko hoče kdo dostopit do mape, ki jo delim jaz. Samba, se mi zdi, zahteva uporabniško ime in geslo.
Kje se to nastavi oziroma izklopi?
Problem je sledeč: Na računalniku imam naložen ubuntu. Priklopljen sem na windows mrežo. Internet dela super. Računala ki so na mreži tudi vidim - lahko kaj potegnem z njih, če delijo... Težava pa je, ko hoče kdo dostopit do mape, ki jo delim jaz. Samba, se mi zdi, zahteva uporabniško ime in geslo.
Kje se to nastavi oziroma izklopi?
Thomas - ovca transhumanizma.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | boot po formatiranju (nujno)Oddelek: Operacijski sistemi | 1074 (1004) | kriko1 |
» | [Linux][Ubuntu] smola, ni več grafike (Edgy)Oddelek: Operacijski sistemi | 1348 (991) | Spock83 |
» | Zascita podatkov na linuxu, pred rootomOddelek: Operacijski sistemi | 877 (834) | Roadkill |
» | Bi Linux? Bi Debian? Ubuntu! (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Operacijski sistemi | 34210 (21751) | Trubadur |
» | Gnome 2.10Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4012 (3450) | borchi |