» »

Asus "AI Nap"

Asus "AI Nap"

zavajon ::

Ima kdo Asus mb z AI Nap? Mi lahko pove, če/kako to deluje?
V bistvu naj bi bil ta "AI Nap" nekakšen sleep mode, v katerem naj bi aplikacije še vedno delale. Moram priznati, da mi ni prav jasno, kako naj bi to šlo, ampak Asus to reklamira.
Nekaj takega bi namreč rabil za mašino, ki dela 24/7, na kateri teče htp,ftp,p2p... in naj bi kurila čim manj elektrike, posledično bi bila tišja. Pa še, da se jo da "zbudit" z Remote Desktop.

Hvala.

vbohinc ::

AI Nap izključi le nepotrebne komponente, kot npr. grafično kartico, zvočno, omrežno in zmanjša porabo električne energije s tem da zniža frekvenco procesorja in upočasni ventilatorje za 1/4.

Lep pozdrav.

blaz_ ::

Ima kdo Asus mb z AI Nap? Mi lahko pove, če/kako to deluje?
V bistvu naj bi bil ta "AI Nap" nekakšen sleep mode, v katerem naj bi aplikacije še vedno delale. Moram priznati, da mi ni prav jasno, kako naj bi to šlo, ampak Asus to reklamira.
Nekaj takega bi namreč rabil za mašino, ki dela 24/7, na kateri teče htp,ftp,p2p... in naj bi kurila čim manj elektrike, posledično bi bila tišja. Pa še, da se jo da "zbudit" z Remote Desktop.

Hvala.

morda je tole malo izven teme, vendar te zadeve se da namestit tut na router, na slo-techu je ena super tema, ki govori kak se to naredi: Asus WL500gP, dd-wrt, printer and disk sharing

je res da tam nimaš remote desktop, se bi pa dal naštimat da se zadeve uklopjo s kkšnim port trigerjem oz. ssh-jem

(do datotek za web,ftp itd. pa se da zelo enostavno dostopat kot do omrežnega diska :) )

lp
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.

k4vz0024 ::

Jaz sem zelo zadovoljen z Al nap. Problem je, da ne deluje, ko navijem Q6600 čez 3GHz. Ima kdo iskušnje z navijanjem in Al nap?
Pokuri se za 40-60 W manj.

OChack ::

ja če komp nima ukloplenga cool and quiet al q-fan al kakrol že ma asus potem ne gre njabolje, kar po drugi strani tudi logično.
za navijanje moramo ponavadi te funkcije iemti izklopljene Ainap zahteva uklopljene.
osebno imam underclockan pc in več al mn skoz lavfam ainap in ni težav
Int€l inside, IDIOT Outside

k4vz0024 ::

Mimogrede, tega problema ni v Visti:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poraba elektrike računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6611549 (9460) Spajky
»

RAM - vprašanja o voltaži

Oddelek: Strojna oprema
7849 (734) PINki
»

ASUS M2N-SLI DELUXE

Oddelek: Strojna oprema
121245 (1039) OChack
»

Priporočila za nakup