» »

Službeni avto in sledilna GPS naprava

Službeni avto in sledilna GPS naprava

asduix ::

Pozdravljeni!

Uporabljam službeni avto in iz raznoraznih govoric sem izvedel, da naj bi bila v avto vgrajena sledilna naprava. Saj veste... šefe skrbi prevelika poraba nafte in prevoženi kilometri ter posledično boniteta. zdaj me pa zanima, kako bi to preveril oz. kje ter kako bi se dalo zadevo disejblat.
hvala.

Roadkill ::

Tole vprašanje je tako, kot če bi vprašal, kako se da "disejblat" ključavnico na blagajni, ker bi rad šefu vsak dan malo denarja ukradel.

Jaz upam, da se ne da, ker če bi bil jaz na takem položaju kot tvoj šef in bi bil (upravičeno) mnenja, da se moj služben avto uporablja za vse sorte fure, bi bil vesel, če bi to lahko kako preprečil.
Ü

asduix ::

problem je v tem, da se avto ne uporablja za vse sorte fure in izživljanje, ter da je šef bolj "pokvarjen" kot so njegovi podrejeni. gre le za to, da vem, ali sem nadzorovan/sleden oz. ali mi je bilo ob predaji kaj zamolčano, kar bi moral vedeti. samo to.

BigWhale ::

Potem bi vprasal kako se izsledi tako GPS napravo. Ne kako se jo izklopi. ;>

Keyser Soze ::

Ne vem sicer 100% tega, samo predvidevam, da mora biti antena nekje na vidnem mestu. Če najdeš anteno jo lahko tudi odklopiš. Če ne drugega, pa zapelji avto v predor in tam nafuraj par 100 km. Šefu ne bo nič jasno in bo takoj skenslal ta sistem, češ da ne deluje.

Lahko pa avtu nadeneš "tin foli hat".:D
OM, F, G!

monster-x ::

Taki sistemi so ponavadi precej skriti in niso na očeh. Če ne zaradi drugega pa zaradi tatov, da jih ne vržejo takoj ven. ;)

Ampak če razmišljaš na drugačen način ... če boš zadevo na kakršenkoli način onesposobil, bo to morda še malo bolj sumljivo kakor morebitne uporabe avta v druge namene kakor v službene.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

bastadu ::

Kolikor vem, moraš biti v primeru, da te snemajo, nadzorujejo ali karkoli v smeri, da je kršena tvoja zasebnost, po zakonu obveščen o tem, ne da je zadeva na skrivaj... Se motim?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

Reso ::

Glede zakona je tukaj ena mala luknja. Šef lahko z vso pravico sledi svojim vozilom, ker so njegova last in ga "skrbi" za 10 let stare kripe.

Drugače pa nekateri prekrivajo gps antene z kakšnim kovinskim pladnom. Alu folija od milke ne bo dovolj, ker gps antene lovijo tudi čez pleh od avtomobila in ena alu folija ni problem. Pri tem početju boš moral samo malo paziti, da boš antene prekril in odkril na istem mestu. Če boš kakorkoli poškodoval sledilec bo podjetje z gps sledenjem to šefu dokazala, da ne bo zavrnjenega računa.

Se pa baje dajo kupiti precej drage naprave kot so gps jammerji ali gps fake oddajniki, ki so še najbolj zanesljive.

dolenska ::

jst mam tut sluzben avto z gps oddajnikom, vendar so sefi zelo prizanesljivi in ne zafrkavajo raje zaradi voznje v trgovino. imam pa kangoja. gps pa imam v prtljaznem delu na desni strani za eno plastiko. v avtu imam tudi slusalko.

Keyser Soze ::

Alu folija od milke ne bo dovolj, ker gps antene lovijo tudi čez pleh od avtomobila in ena alu folija ni problem


A zato že atermične šipe od Renaulta delajo velike težave novejšim sprejemnikom? Boh ne daj, da ga s čim prekriješ. Ker potem SPLJOH ne lovi več nič.
Če imajo tako dobre antene, zakaj hudiča jih ne dajo v komercialne reciverje? Ne pa da imam skoz probleme z prešibkim signalom.:\
OM, F, G!

[SkA] ::

Iz ekonomskega razloga. ;)

Reso ::

Pod renault sprednjo šipo gps antena ne lovi. Če jo pa daš med tapeto in streho na istem avtomobilu pa lovi brez problema po 7,8 satelitov ;)

asduix ::

sem malo bolje pogledal pod motor in premetal prtljažnik in nisem opazil nič sumljivega. tko da mogoče so bili spet "nakladači" na delu. hvala za hitre odgovore.

OrkAA ::

Meni najcenejši bt gps modul lovi pod renaultovo šipo, čeprav je atermična (or sth).

aljazh ::

Videl sem že modul za GPS sledenje vrgajen v armaturno ploščo - ne vidiš ničesar, kar bi ga lahko izdajalo. Antena je vgrajena v armaturno ploščo tik pod vetrobransko steklo in lovi brez težav.

_sem_ ::

Premisli kako bi se ti tega lotil na njegovem mestu :D .
Najcenejša in enostavna varianta, bluetooth GPS logger, je majhna reč ki jo težko najdeš. Poglej npr. http://mobilegpsonline.com/mgpsos/index...
Lohk poskusiš z bluetooth mobijem ali računalnikom iskat prisotne bluetooth naprave.
So najbrž tudi taki brez BT, ki jih tako ne moreš najt, ampak mora potem tudi šef fizično prit do naprave da prebere log in se precej smukat okrog avtov. Najde pa mogoče samo resna forenzika (iskanje oscilatorjev pravih frekvenc)?
Bolj resne stvari z on-line povezavo imajo običajno GSM modul. Bi se znal izdat s sikanjem "ta tadata tadata tadata" v radiu ob vzpostavljanju zveze na slabo pokritem področju, moraš pa najprej svoj mobi ugasnit, pa ne vem kolk daleč sežejo motnje od tujih mobijev.
Meni se vseeno zdi da je TAJNO podtikanje sledilnika pravno preveč tvegano za šefa da bi bilo direktno uporabno za dokazno gradivo proti tebi, lohk pa zaradi ugotovljenih odklonov od poti padeš v nemilost.
Če nima on-line povezave je lahko edini namen zasledovanje šoferjev, ker gre v primeru kraje podatek o poti s tatom :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GPS ne zazna položaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6014223 (10890) miha1135899
»

Deltax 5BT Yakumo

Oddelek: Kaj kupiti
81039 (967) AlienGT
»

kateri dlančnik naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
362513 (2147) mile
»

Orožje prihodnosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
568168 (116) Pyr0Beast
»

Dlančnik z GPS

Oddelek: Kaj kupiti
111289 (1181) alex32

Več podobnih tem