Forum » Strojna oprema » Naložitev winsov
Naložitev winsov
WALSH ::
Mene pa zanima sledeče. V compo mam dva diska. Na enem mam winse na drugem nič kr sm ga sformatiral. Zdj na ta prazen disk hočem naložit winse. A lahk mam oba diska not pa to nardim? Sm probal tako, da sem imel samo prazen disk prikloplen pa nisem znal v BIOS-u nastavit, da bi bootalo z diska. Je šlo kar naprej pa napisalo: NTLDR manjka. Pritisnite tipko Ctrl+alt+del za ponovni zagon. Je to zaradi tega kr je disk formatiran? Zanima me, kako nastavit v Biosu tak da bo bootalo s cd-roma. BIOS je Phoenix.
Trenutne nastavitve pa so:
FIRST: Disable SECOND: CD-ROM THIRD: HDD-0.
Pa še en problem mam :) Kupil sm nov disk: WD 160GB pa mi ga nikakor ne zazna. V čem je problem?
Upam, da ste me zastopli.
Pa še en problem mam :) Kupil sm nov disk: WD 160GB pa mi ga nikakor ne zazna. V čem je problem?
Upam, da ste me zastopli.
Snegec ::
Kje ti ne zazna diska?
Če v BIOSu, imaš narobe vklopljeno, ni na štromu ali power kablu, preveri jumperje.
Če v Windows, Start>Kontrolna plošča>Administrativna orodja>Upravljanje računalnika> Upravljanje diska> tam bi ga moralo videti, naredi novo particijo in sformatiraj.
Če v BIOSu, imaš narobe vklopljeno, ni na štromu ali power kablu, preveri jumperje.
Če v Windows, Start>Kontrolna plošča>Administrativna orodja>Upravljanje računalnika> Upravljanje diska> tam bi ga moralo videti, naredi novo particijo in sformatiraj.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.
Ne zazna mi ga v Biosu in v winsih. Ko je sam ta disk prikloplen mi napiše BOOT failure. Sm jumperje prestavo na vsa možna mesta že, pa ni nč :)
Mene pa zanima sledeče. V compo mam dva diska. Na enem mam winse na drugem nič kr sm ga sformatiral. Zdj na ta prazen disk hočem naložit winse. A lahk mam oba diska not pa to nardim? Sm probal tako, da sem imel samo prazen disk prikloplen pa nisem znal v BIOS-u nastavit, da bi bootalo z diska. Je šlo kar naprej pa napisalo: NTLDR manjka. Pritisnite tipko Ctrl+alt+del za ponovni zagon. Je to zaradi tega kr je disk formatiran? Zanima me, kako nastavit v Biosu tak da bo bootalo s cd-roma. BIOS je Phoenix.
A za to pa noben ne ve? :)
A za to pa noben ne ve? :)
Snegec ::
Če ti reče NTLDR missing se ne boota s CDja. Za začetek dobi kak boljši in delujoč Windows bootable CD. Licenčni CDji so ponavadi brezhibni, če nisi z njim rezal pizze ali ga uporabljal kot frizbi.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi Disk pcb ali motorOddelek: Pomoč in nasveti | 1892 (1350) | DeeCoy |
» | zagon računalnikaOddelek: Operacijski sistemi | 2161 (2086) | mera |
» | Bios ne zazna sata diskaOddelek: Strojna oprema | 3654 (3160) | amigo_no1 |
» | Format novega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1443 (1093) | ZdravkoČolič |
» | ena jeba, nč jasnOddelek: Pomoč in nasveti | 1789 (1348) | OldSkul |