» »

Gretje sobe z računalnikom

Gretje sobe z računalnikom

B-D_ ::

Živim v študentskem flatu kjer fosil prepoveduje električne grelce zraka (ker zrak kao ogrevajo nikoli ustrezno delujoči radiatorji), za študij računalništva pa seveda nujno potrebujem računalnik, ki ima proc, kateri obremenjen do 100% lahko prigenerira (trenutno) kar lepih 65°C...

Vprašanje je sledeče: Kako izkoristiti moj mlinček za kar najmočnejše ogrevanje sobe? Ali v bolj overclockerskih termih: Kako izboljšati oddajanje toplote iz ohišja kar se da mogoče?

Je boljša kombinacija nažiganja temperatur proca v višave s počasnim neučinkovitim ventilatorjem (2000rpm + 75°) ali je boljša kombinacija ekstremnega hlajenja procesorja s hitrim ventilatorjem (3500rpm + 30°)? Ali pa je zadeva popolnoma nepomembna, ker bo mašina ne glede na slednje povprečno v enem dnevu oddala enako količino energije v zrak, če ventilator hladi proc učinkovito ali neučinkovito in se zato bolj splača nabavit ventilator ZALMAN CNPS9700NT, ker bo ta tekel na majhnih obratih in oddajal manj hrupa ter hkrati enako grel sobo?

rk7254 ::

Proc bo temperature oddal enako (če zanemarimo razne upočasnitve ob preveliki temperaturi), boljše ga dobro hladit...

Če bi rad ogreval sobo si nabavi 21 ali 22" crt monitor, TV in kakšen hladilnik (to vse študent potrebuje in če imaš prostor) ter v kombinaciji z vsemi komponentami računala kar lepo segreje malo sobo (če je še pod teboj dobro ogrevana soba ti bo pozimi toplo, poleta pa nevzdržno vroče)...
Lep Pozdrav...

Heavy ::

Hehehehe kaka fora; jaz imam v sobi povprečno 18*C čez zimo, z tem da comp dela skoraj celi dan, poleti pa se temperatura dvigne do max. 32*C (v dnevi sobi max 26*C) očitno računalnik greje sobo samo poleti.

overlord_tm ::

Vodno hlajenje ... jaz sem dal pozimi vente da so pihal zrak proti tipkovnici in me nikol ni zebel, poleti pa stran da ni tok vroče.

Drugače pa računalnik bo vedno oddal enako toplote, samo nižja je temparatura znotraj kompa, več toplote si odpeljal v sobo, to je pa tisto kar želiš pomoje ,)

Roadkill ::

Proc maksimalno naviješ in obremeniš in ustrezno hladiš.
Tako porabiš veliko elektrike, rezultat je pa kaka stopinja več.

Kot če bi kalorifer laufal.
Ü

wooted ::

24/7 mej prižgan in se bo poznalo za vsaj 4°C...pri meni se fuuuul pozna če imam recimo ugasnjen...

ne rabiš nič obremenjevati ne nič..sama od ebe pride toploza ko se zrak premeša

bate ::

Če ga naviješ bo proizvedel več toplote, sploh če zvišaš še napetost. To je kar se tiče proizvodnje toplote, primerno odvajanje je potrebno že zato da procesorja ne skuriš, pri ogrevanju pa se najbrž ne bo bistveno poznalo. Za okvirno primerjavo ima en manjši kalorifer približno 1000 W, konkreten napajalnik za PC pa 500W. Ne porabi se vse na procesorju, vseeno gre znaten del teh 500W v toploto.
Brez dvoma ti bo prijetno toplo :) kot je že bilo omenjeno boš z velikim CRT-jem imel še več uspeha.

wooted ::

poleti ti lahko prodam moj CRT (mislm da je 17") in zelooo greje...z modom bi lahko oddajal še več toplote (zgoraj dodaš 12cm vent:D )

jest10 ::

Vidim da nekateri ne razumete, da je količina oddane toplote enaka v vsakem primeru. Pa če imate kišto brez ventilacije, ali pa če imate v ohišju tornado:D V obeh primerih bo procesor oddajal enako W. Le v prvem primeru bo bolj vroč. Ampak v obeh primerih se bo soba grela enako.

Azrael ::

CRT monitor 19+" navit na maksimalno ločljivost in najvišjoo frekvenco osveževanja, ki jo takrat zmore, po možnosti še se z osvetlitvijo na max. zna skuhati več toplote kot comp, ki ima nekje okoli 100W.

Malenkosti, kot sta, da bo slika monitorja v tem proimeru popolnoma zanič in to, da bo monitor pod takimi pogoji hitro spustil dušo, zanemarimo.

Gretje z zabavno elektroniko in gospodinjskimi aparati, ki niso prvenstveno namenjeni ogrevanju se pozna poleti, pozimi pa čisto nič, če okna in vrata ne tesnijo in povsod piha.
Nekoč je bil Slo-tech.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Infrardeče ogrevanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9937584 (22307) energetik
»

Grafične kartice in gretje sobe (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
536323 (5702) m0LN4r
»

Ogrevanje na kalorifer ali plin (radiator) (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7517166 (16176) Vajenc
»

Zakaj se z radiatorjem ne da hladiti prostora ?

Oddelek: Loža
458244 (6729) Zion10
»

Kdo pa rabi pečko poleti?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
151512 (1155) Neo32

Več podobnih tem