» »

Kdo pa rabi pečko poleti?

Kdo pa rabi pečko poleti?

Yohan del Sud ::

Ja. Vse skupi sem komplet preselil v mojo spalnico. Strežnik in delovno postajo (slednja je že prej v tem prostoru delala max 6 ur dnevo, sedaj dela 12, strežnik pa nonstop). To preselit sem se spomnil slab teden nazaj (ok, okoliščine), ob začetku vročinskega vala. Problem?

Obe postaji delujeta kljub vročini optimalno, imata dobro hlajenje. Prvi je XP1600+ z volcanom 7, drugi box PII 233, temperatura proca kljub vročini ni dosti višja od okolice in ne presega 40c...

Problem?

Od najhladejšega prostora v celi bajti je moja soba sedaj najbolj nevzdržljiva, saj temperaturo tega prostora (spim v njem) le zgodaj zjutraj ob obsežnem zračenju spravim pod 30c. Zaboga miloga. Nevzdržno. Pred vštekanjem teh pečk, niti ob najhujšem vročinskem valu ni bilo v tej sobi več kot 25c.


Kolko košta klima za 3x4m velik prostor?

perci ::

Poglej tole - nak, ni pocen

Tut pri nas doma se pogovarjamo, da bi nekaj nabavli, ker imamo konstantno 28-30 stopinj. Zanč ko je bil dež je padla za kratko na 27. Sam pri nas bi rabl dvojno, to je pa pasje drago.

EX-B ::

Takisto situacijo mam jest, samo da mam samo eno kisto v sobi, ampak z dvema radiatorjema in CPU, northbridge-om in graficno vodno hlajeno. Radiatorja tolk zrak segrevata, da mam stalno 29, 30°C v sobi. No, pa sej se nekako se da preziveti, sploh ker je klima tolk hudicevo draga.
Lp. EX-B

MRtwister ::

Pri meni je tudi nevzdrzno, pa imam samo en pc (xp1700+).

Koci ::

Pri meni je pa kr OK. Sm vzel dva stara ventilatorja od napajalnika, jih priklopil na dodatni izhod ventilatorje, tako, da mi v bistvu zdej računalnik poceni hladi sobo:D
Panta rei!!

ABX ::

V bivši firmi sem bil edini ki ni koristil gretje pozimi.

Pač sem delil pisarno z serverji. Če ne drugo sem imel izgovor da sem lahko na glas nabijal muziko (ventilatorji so glasni). :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

HardwareMaster ::

Jst mam isti problem, kot vi. V svoji sobi imam dva compa, v bratovi sobi comp in še fotr ma svojga, sam je bol poredko pržgam. Mem se TB-i kr fajn grejejo in še soba je na sončni strani, tko da mam 32 stopinj not in je vroče kot iz pi*de. pol pa še brt zalavfa, pa sm ugutovu, da za zimo ne rabmo ogrevanja:D! Klimo KUPUJEMo že dobri dve leti, pa je še nismo kupil, ker ni na spisku nujno potrebnih reči, sam se bojim, da bo tud to potrebno na ta spisek uvrstit.


Mam pa še celerona pr baki v kleti, tm me pa zebe, ker temperatura ne pride če 22 stopinj:D!

SkIDiver ::

Ena in edina rešitev. Hilti v roke pa zvrtat tri luknje v steno. Čez dve potegnete čez cevi za radiator čez tretjo pa kable za štrom ventilatorjem in lepo lahko montirate radiator na zunanji strani bajte za hlajenje vašega abaka. Poleg tega, da nimate toplote v sobi lahko na zunanjo stran date celo večji hladilnik. Zadeva se bo zlo dobr obnesla v zimskem času, ko bo zunej -15°C in več.

AngelOfDeath ::

Kaj pa stropni vent ?

jRk0 ::

Jaz sem pred slabima 2 mescoma mel pr meni v sobi 3 racunalnike - mali lan party. Zunaj je iblo zelo lepo vreme, ampak v sobi pa je bnlo svinjsko vroce!!! to ni blo za zdrzat. Drugace pa je v moji sboi kar fajn, ker sonce sveti noter, le ko zahaja in je raj za jutranje spanje. Mam pa edino problem, ker mam sobo v 2 delih - spodaj je kavc, tv ,rac., omare..., potem pa so ene stengice iz sobe eno nadstropje vise, kjer mam spalnico. In tam je fucking vroce in zatohlo da ne mores spat, ker mi niso okna naredli in sploh zracit ne morem:( Kaj priporocate, da naj nardim??? Kaki ventilator vlki? fotru pa sem reko, da mi nujno more okno naret. Zdaj pac spim spodaj, ker zgoraj res ne morem. sux0r
You fuck up once, you loose two teeth.

Jebiveter ::

Ha, eni smo pa srecni, ker imemo klimo ravno pred vrati sobe! :D Tko, da lepo pihlja noter in ni not nikoli vec kot 26C:D
Problem je edino to, da morajo bit vrata sobe odprta. Pa to tudi ne bi bil problem, ce bi stari ne popi*dli ker se vsakih 30 sekund iz zvocnikov (na ves glas seveda) zaslisi Uplinkov "ti-ti-titit-titi-ti" ko klice kak server! Stari popizdevajo, meni je pa hladno!:D
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

||_^_|| ::

jRkO: kako ne umreš brez naravne svetlobe?

perci: mal premislite glede dvojne klime. Ko smo mi kupoval lani klimo, je fotr tut tapru dvojno hotu, pol smo pa raj dve enojne vzel, še mal cenej nas je pršlo, pa zdej mam eno v svoji sobi:) Stanovanje mamo v obliki črke L, na enmu koncu je dnevna, na drugmu moja soba, in pol če so obe pržgane, ohladijo celo stanovanje.

p.s. a se LCDji tut kej grejejo? ker večino toplote odda ravno monitor.
Pa jst mam TEAC zvočnike in tist ojačevalc (kontrolna enota) tut mal prispeva za gretje:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ||_^_|| ()

Dami ::

Pr men tud večino toplote odda ravno monitor, zato študiram da si ga bom kr zamenjal s fotrovim LCDjem. ki se greje nič.
Mam pa jst enako situacijo k vsi vi. 30° podnevi in zrak tak težek da se že dušim. Če mam ponoč okna odprta in prepih po celi bajti mi rata spravit temp na 26°, manj ne. Lani sem zatežil za klimo in ta stari so mi nabavl ono prenosno Gorenje. Če to ni največji podn od podna pol pa tud nič. Če kdo slučajno sam pomisli da bi kupu prenosno klimo, naj se gre zabijat v steno dokler mu to ne bo več po glavi hodlo. Ta stvar je neučinkovita, ruži hujš k avto pri 140km/h, in še porab celga hudiča. Sam ta stara še kr verjameta da nakladam. In zato letos spet težim za klimo. Sobo mam v mansardi in je čist cel dan izpostavljena soncu, tako da pozimi (tudi brez kurjave) temp ne pade pod 20°, polet pa pride do 30°pa če mam mašino vžgano al pa ne. Sam ona dva kr naprej govorita da je zarad računalnika tak vroče. Dokazal sem že nasprotno pa nič.
And the battle continues.:)
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

jerry2000 ::

Fantje, mene ne morete "premagati". Stanovanje pod streho, 4 računalniki, v sobi je 35 stopinj, zadnjič so me skoraj ven nesli :-)

JXS ::

eh, amaterji, pri nas smo tud v masardnem stanovanju, pa mamo 27C. kako? lepo na vsa okna smo dal srebrne prevleke, ki so 3 cm nad steklom, in nimamo več problemov z vročino. če pa prižgem še ventilator je pa že mrzlo:D komp mam pa na 35C(xp 1700+)

Neo32 ::

Eh jest mam lepo 2×120mm ventilaroja, vsak dela na 110V in ce jih vezes zaporedno, glej ga hudica, clo dela na nasmu stekarju (cudn, an?). Sicer mejckn ropotata ampak soba je pa lepo ohlajena. Stvar resena.
Neo32 (c)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko stopinj imate trenutno?... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
44460323 (40272) Riff
»

na kolko mate nastavljeno klimo?

Oddelek: Loža
418668 (6959) m0LN4r
»

Kako ohladiti sobo? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15744083 (36131) energetik
»

Sedim v podstrešnem stanovanju , temperatura cca 28 C. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7518220 (15608) Wasted
»

Vročina! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16214679 (10511) nekdo_02

Več podobnih tem