» »

Vsak disk svoj OS

Vsak disk svoj OS

backup ::

Pozdrav.

Prosim za pomoč. V računalo sem dodala HD, na katerem je očitno še naložen OS. Zdaj se z mojim XP-jem tepeta. Pridem v BIOS, ampak ne znam nastaviti ... Sploh ne vem, kaj naj nastavim. Ta "nov" disk bi morala formatirat, pa nimam blage, kako naj to storim.

Hvala za napotke. Lp, Malka

bluefish ::

na kak način "se tepeta" (karate, taekwondo,...)? Človek, podaj malo več informacij!

backup ::

Se opravičujem.
Če priključim oba, se noben WIN ne zažene. Če priključim samo enega (bilokaterega), se WIN zažene. Na tem, ki sem ga vrgla zraven, je WIN 98, na mojem starem pa XP. V BIOS-u sem skušala nastavit, da bi bil primary master moj stari disk, ampak ga, če je ta nov priključen, sploh ne zaznava ... Opcija je seveda tudi, da sem jaz nesposobna.
A je sploh opcija, da disk formatiram, če ne morem prit v WIN? Namreč, pri 98 ne pridem tako daleč, da bi to lahko storila z WIN-i, ker na disku ni drajverjev za mojo strojno opremo in štekne že na samem začetku.

bluefish ::

vstavi namestitve CD od XP. Vstopi v Recovery console in poženi ukaz fixmbr. Druga možnost pa je, da s tem CD-jem narediš kot da nameščaš sistem in formatiraš disk na katerem je 98, potem pa vse skuapj prekineš.

marsovcek ::

Če sta diska priklopljena na isti kabel, moraš "Master" in "slave" fizično nastaviti na disku. Nekje na njem mora biti slikica, kako to narediš; tistega, s katerega želiš poganjati OS daj na master.

Če je v Biosu nastavljeno tako, da sam zazna disk, potem tam ni potrebno ničesar spreminjati. Samo prižgeš, ko se OS naloži, lahko tudi formatiraš drug disk.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formatiranje EDINEGA diska (C disk) - Kako

Oddelek: Pomoč in nasveti
306994 (6441) Cervantes
»

Problem z zagonom XP, .IDE disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
12667 (587) Duhec
»

Windows xp pride le do loadinga

Oddelek: Pomoč in nasveti
312282 (2058) bluefish
»

Nameščanje novega trdega diska ????

Oddelek: Pomoč in nasveti
10963 (819) Person
»

Postavitev sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
452358 (1729) BlackHole

Več podobnih tem