Forum » Pomoč in nasveti » IRQ settings
IRQ settings
nemesis ::
Zivjo!
Mene pa zanima, kako lahko v XP-jih rocno nastavljam IRQ? Ikono za rocno nastavitev imam namrec sivo (kao onemogoceno, ker kartice niso plug and play - to pravijo WINsi, kljub temu, da so plug&play) ;((
Zanima me pa, ker imam FireWIre kartico in mrezno na istem IRQ, pa mi FireWire neki ne dela in upam, da zaradi tega...
Iz biosa sem tudi ze nekaj poskusal nastavit, pa ne najdem, kje bi se to dalo nastavljat za vsako kartico na PCI-ju posebaj...
Ali morda obstaja tudi kaksen programcek, ki bi ti izpisal vse IRQ nastavitve in katere kartice so gor priklopljene.
lp
----------------------------
ABIT KT7A, Duron 800
Mene pa zanima, kako lahko v XP-jih rocno nastavljam IRQ? Ikono za rocno nastavitev imam namrec sivo (kao onemogoceno, ker kartice niso plug and play - to pravijo WINsi, kljub temu, da so plug&play) ;((
Zanima me pa, ker imam FireWIre kartico in mrezno na istem IRQ, pa mi FireWire neki ne dela in upam, da zaradi tega...
Iz biosa sem tudi ze nekaj poskusal nastavit, pa ne najdem, kje bi se to dalo nastavljat za vsako kartico na PCI-ju posebaj...
Ali morda obstaja tudi kaksen programcek, ki bi ti izpisal vse IRQ nastavitve in katere kartice so gor priklopljene.
lp
----------------------------
ABIT KT7A, Duron 800
rap3r ::
Ja glede biosa ti lahk povem da XPji neupoštevajo irq nastavitve v biosu-sm sam probu pa mam še zmerm 5 naprav na IRQ 9!!!;(( Sam nikakor nemorm spravt jih usazka na svojga, al pa vsaj USB, ker mi neki ISDN prek USBja noče delat! Tko da prek biosa pa sigurn ne pa še XP majo kao napredno funkcijo multisaring IRQ to je to da več naprav uporabla enga, sam laži bi spal če bi usaka naprava mela svojga, saj pci kartice!:))
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
nemesis ::
odgovora na tvoje vprasanje nisem nasel, sem pa ugotovil, da znotraj WIN obstaja programcek z imenom MSINFO32.EXE , ki ti izpise vse informacije o sistemu. Med drugim ti naredi tudi listek IRQ-jev in kaj mas gor priklopljeno, kaj si deli dolocen IRQ itd..
lep pozdrav
lep pozdrav
SasoS ::
Pri ACPI PC-ju so vse naprave na istem IRQ-ju in je baje to čist normalno. No, zaenkrat ga sam še nimam tko da ne vem :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mogoce se komu sanja kaj je lahko vzrok mojih problemov?Oddelek: Strojna oprema | 1246 (953) | mspiller |
» | LPT port karticaOddelek: Strojna oprema | 1430 (1253) | Kr_Edn |
» | Kako spremeniti IRQ v winXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1010 (803) | Narcos Satanicos |
» | IRQ-ji???Oddelek: Zvok in slika | 1726 (1503) | andrej |
» | verifying DMI POOL DATAOddelek: Strojna oprema | 1448 (1286) | Matek |