Forum » Na cesti » Lepilo na avtomobilskih vratih
Lepilo na avtomobilskih vratih
blblb ::
Hja imam problem... :) Danes pri pranju avta sem iz vseh stirih vrat vzel dol tisto gumijasto zascito ob robu vrat ki preprecuje da bi sebi in drugim odrgnil vrata. Ker pa je bilo to gor ze dalj casa mi je na vratih ostalo kar nekaj lepila ki je bil uporabljen za drzanje tiste stvari na mestu...
Sedaj me zanima s cim bi lahko jaz tisto lepilo odstranil brez da bi poskodoval lak in barvo??
Nekdo mi je predlagal bencin. Bi to delovalo?
lp, blblb
Sedaj me zanima s cim bi lahko jaz tisto lepilo odstranil brez da bi poskodoval lak in barvo??
Nekdo mi je predlagal bencin. Bi to delovalo?
lp, blblb
#000000 ::
Bencin al pa rajš kak odvijač, wd 40, bi skor mogu opravt s tem, če ni preveč zapečeno. S kakim nitrom ne hodi niti blizu. LP
gruntfürmich ::
bencin pramalo raztaplja. kakšen nitro, al pa neki 262 od cinkarne, ki ful razžira vse, al pa lavacol. samo prabaj, da ti ne bo lak razžrlo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
teedy ::
Kaj pa če bi probal malo segret s kakšnim fenom al pa kj tazga, pa pol sam podrgnš na rahlo stran?
lp
lp
ali3n ::
kakšen nitro, al pa neki 262 od cinkarne, ki ful razžira vse, al pa lavacol.
Človek bi rad odstranil le lepilo; ne barve!... tistega od Cinkarne ne poznam, z ostalima dvema pa le stran od avtolaka,... razen če ima avtor namen barvat avto...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
SkIDiver ::
Pusti avto lepo na soncu, da se kovina segreje in se loti s čistilnim bencinom. Lahko tudi z nitrotom samo pazi kaj boš počel! Jaz sem spucal lepilo od SLO nalepke z nitrotom, posušil in spoliral. Brez vidnih posledic. Defenitivno ne smeš potem s cunjo drgnit kot nor, če se poslužiš nitrota, ker v tem primeru gre res lak in barva v franže.
Tomay ::
Lahko poizkusiš še apursil (čistilo za purpen). Nisem pa preizkusil, če topi lak.
Nazadnje ko sem to čistil sem kar z navadnim bencinom.
Na fiat punto 1 je šlo tudi malo barve dol. Na clio 2 pa nič.
A ve kdo, če se da dobit kje kakšne boljše oz širše gumice za na vrata, ker te sem že 2x menjaval ali izgubil. Lepilo poleti kar odteče.
Nazadnje ko sem to čistil sem kar z navadnim bencinom.
Na fiat punto 1 je šlo tudi malo barve dol. Na clio 2 pa nič.
A ve kdo, če se da dobit kje kakšne boljše oz širše gumice za na vrata, ker te sem že 2x menjaval ali izgubil. Lepilo poleti kar odteče.
Voodoo 4Ever
blblb ::
Hvala za odgovore... bom poizkusil kar bencin (95, 98 ali 100? :>). Ce ne bo slo s tem pa grem s fenom cez samo ne vem na koliko stopinj naj stvar segrejem da ne bom odstranil tudi laka...
Zadnja moznost je pa potrpezljivo trganje delcev lepila stran z nohti :)
lp. blblb
Zadnja moznost je pa potrpezljivo trganje delcev lepila stran z nohti :)
lp. blblb
bluefish ::
preden se lotiš dela s topili in podobnim, ti priporočam, da poskusiš z neko mastno stvarjo (omenjeni WD-40, snovi podobne olju,...). Namaži čez flek in počakaj nekaj časa, da se lepilo prepoji. Nato bo šlo dol z malo močnejšim curkom iz "šlaufa". Če pa ne, pa uporabi bencin.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako se znebit teh madežev na avtu??Oddelek: Na cesti | 9330 (7460) | mat xxl |
» | Kako odstraniti ostanek lepilnega traku s kožeOddelek: Loža | 16004 (14573) | vostok_1 |
» | Nalepke iz pecikla dol spravit ?Oddelek: Loža | 2992 (2546) | ;-) |
» | smola na avtomobiluOddelek: Na cesti | 14408 (13619) | edge540 |
» | S čim oprati smolo na avtu?Oddelek: Loža | 3814 (3454) | zvezdas |