Forum » Strojna oprema » popolnoma tih racunalnik
popolnoma tih racunalnik
TheBlueOne ::
Se mi zdi da mi je uspelo najti resitev za kako narediti popolnoma tih racunalnik.
To ne objavljam v ze obstojecih pogovorih o tihih racunalnikih, ker bi rad komentarje za to kombinacijo.
napajalnik: Perdoon 500ATX brez ventilatorjev
http://www.mlacom.si/article.aspx?artic...
Hlajenje za proc: Thermaltake Sonic Tower CL-P0071
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
Disk: flash dovolj velik za os ter osnovne programe.
Disk2: Na routerju, dostop prek wirelesa.
Plata: Katerakoli brez ventilatorjev.
Ostalo pa mislim da ni bistveno za tisino sistema.
Pa me zanima ce zna kdo najti kaj, kar bi lahko se vedno povzrocalo kaksen hrup.
l.p.
To ne objavljam v ze obstojecih pogovorih o tihih racunalnikih, ker bi rad komentarje za to kombinacijo.
napajalnik: Perdoon 500ATX brez ventilatorjev
http://www.mlacom.si/article.aspx?artic...
Hlajenje za proc: Thermaltake Sonic Tower CL-P0071
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
Disk: flash dovolj velik za os ter osnovne programe.
Disk2: Na routerju, dostop prek wirelesa.
Plata: Katerakoli brez ventilatorjev.
Ostalo pa mislim da ni bistveno za tisino sistema.
Pa me zanima ce zna kdo najti kaj, kar bi lahko se vedno povzrocalo kaksen hrup.
l.p.
- spremenil: TheBlueOne ()
Icematxyz ::
Ja vrjetno bo sama matična malo piskala če ne drugega...
Pa to z flash diskom je praktično neuporabno za kaj resnega...
Pa to z flash diskom je praktično neuporabno za kaj resnega...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()
LeQuack ::
Pa tud ce ni vsaj nekega minimalnega pretoka zraka po ohisju bo tist hladilnik na cpu delal precej slabo.
Quack !
bluefish ::
kot že povedano, je flash pomnilnik neuporaben. Samsungovi diski so znani po svoji neslišnosti, tako da te njihova "glasnost" ne moti oz. je ne zaznaš ob normalni oddaljenosti od računalnika. Poleg tega je vsak disk možno pritrditi na posebne nosilce in nato v 5,25" režo, kjer se vibracije ne prenašajo na ohišje računalnika. Sicer pa nekatere firma (predvsem Zalman) ponujajo ohišja, ki imajo hlajenje in vse drugo speljano tako, da se tudi pri normalni konfiguraciji hrup ne prebije iz ohišja.
tiborrr ::
Drugače pa tako - čimveč različnih plasti kovin = dober zvočni in vibracijski izolator.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Racunalnik, ki ga sestavljam mora biti popolnoma neslisen. Uporabljal se bo za snemanje glasbe, kjer ni prisoten studio. Kompromisi niso zazeljeni.
Kar se tice diska je mozno najvec to, da se ga da v posebno ohisje, ki bi absorbiralo VSE zvoke do meje slisnosti in se malo dlje, razen ce to ni mozno z navadnim ohisjem npr breeze 500.
Glede maticne plosce. A mislis piskanje pri zagonu? Gre se za neslisno delovanje. Neslisen zagon ni potreben.
Ko se zaganja je lahko glasn kker jumbo jet, ko se pa snema naj bo pa zelo zelo zelo zelo tih oziroma neslisen.
L.p. Tilen
Hvala za odgovore
Kar se tice diska je mozno najvec to, da se ga da v posebno ohisje, ki bi absorbiralo VSE zvoke do meje slisnosti in se malo dlje, razen ce to ni mozno z navadnim ohisjem npr breeze 500.
Glede maticne plosce. A mislis piskanje pri zagonu? Gre se za neslisno delovanje. Neslisen zagon ni potreben.
Ko se zaganja je lahko glasn kker jumbo jet, ko se pa snema naj bo pa zelo zelo zelo zelo tih oziroma neslisen.
L.p. Tilen
Hvala za odgovore
Zgodovina sprememb…
bluefish ::
kot sem že napisal ima Zalman ustrezna ohišja. V njih je vgrajen pasivno hlajeni napajalnik, za pretok zraka po ohišju ne uporabljajo ventilatorja, vi predeli, kjer prihaja do prenašanja vibracij, so dodatno zaščiteni, na stranicah je tudi podlaga, ki preprečuje vibracije in zadržuje hrup. Prav tako so tudi diski v svojih tihih kletkah. Edina stvar, ki jo moraš potem še najti, je dober hladilnik za procesor.
Ohišje Zalman
Na zalmanovi strani pa si oglej še druga dva modela pod systems > TNN systems.
Ohišje Zalman
Na zalmanovi strani pa si oglej še druga dva modela pod systems > TNN systems.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Ne bom reko, da mi ni vsec. Je pa predraga.
Pa recimo da iscem relativno ugodno resitev.
Bi proso, da se vrnemo k prvotni konfiguraciji. Me zanima, ce tam kaj dela zvoke. Ce jih ne, ne vidim razloga, da bi zapravlo abstraktne vsote denarja, ce deluje zgornja konfiguracija.
Edino, morda me malo skrbi disk. Ce ga ze moram ugrajevati, mislim, da bi lahko nekako doma izdelal primerno izolacijo.
Sicer je zadeva tudi malo projekt. Da imamo kaj za pocet ko pada dez.
l.p Tilen
Pa recimo da iscem relativno ugodno resitev.
Bi proso, da se vrnemo k prvotni konfiguraciji. Me zanima, ce tam kaj dela zvoke. Ce jih ne, ne vidim razloga, da bi zapravlo abstraktne vsote denarja, ce deluje zgornja konfiguracija.
Edino, morda me malo skrbi disk. Ce ga ze moram ugrajevati, mislim, da bi lahko nekako doma izdelal primerno izolacijo.
Sicer je zadeva tudi malo projekt. Da imamo kaj za pocet ko pada dez.
l.p Tilen
Zgodovina sprememb…
Matek ::
Diska se ne boš mogel kar tako znebiti. Zaenkrat so edina popolnoma neslišna alternativa zadeve s flash pomnilnikom, ki so zelo drage in imajo majhno kapaciteto, tako da tebi ne bodo koristile. Poskusi pogledati za prenosniškimi diski, folk, ki hoče ekstremno tišino, jih pogosto uporablja.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Razn da so diski wifi. Omrezje je ze postavljeno, se pravi lahko upostevamo kombinacije z brezzicnim omrezjem.
Matek ::
Mislil sem na diske iz prenosnikov, torej 2,5-palčne diske. Kar se tiče omrežja je vse skupaj brezveze. Največji teoretično možen prenos 54Mbps wireless omrežja je 4,5 megabajtov na sekundo. V praksi je to potem še nekaj manj, kar je obupno počasi in neuporabno za snemanje glasbe. Edina morebitna opcija bi bilo žično gigabitno omrežje.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matek ()
Skratka hočemo ti dopovedati, da ni poceni rešitev za računalnik ki ne oddaja zvoka.
In tudi če boš vse nadomestil z pasivnimi hladilniki in imel pasivni napajalnik bo še vedno kak zvok oddajala matična plošča oziroma trdi disk.
Zraven tega, da pri zaprtem ohišju preprosto če bo vse pasivno nebo šlo brez kakšnega ventilatorja da prevetri ohišje.
In tudi če boš vse nadomestil z pasivnimi hladilniki in imel pasivni napajalnik bo še vedno kak zvok oddajala matična plošča oziroma trdi disk.
Zraven tega, da pri zaprtem ohišju preprosto če bo vse pasivno nebo šlo brez kakšnega ventilatorja da prevetri ohišje.
No teh tezav me je blo mal strah.
Se posebej kar se diska tice. To sm pricakovav, da bo najvecji problem.
Drgac pa bi proso, da mi kdo pove kolk in kake zvoke oddaja maticna plosca in od kod jih oddaja.
Favoriziram odprto ohisje.
Pa se to me zanima. Ali disk sploh obratuje, ko se na racunalnik snema glasba. Se pravi, me zanima, ce se snema najprej na ram in sele po koncanem posnetku zacne obratovati disk. Ker vazna je le tisina pri snemanju. Enako me zanima za maticno plosco.
Se pravi, ali plosca in disk oddajata zvoke med snemanjem.
Hvala u naprej.
L.p.
Se posebej kar se diska tice. To sm pricakovav, da bo najvecji problem.
Drgac pa bi proso, da mi kdo pove kolk in kake zvoke oddaja maticna plosca in od kod jih oddaja.
Favoriziram odprto ohisje.
Pa se to me zanima. Ali disk sploh obratuje, ko se na racunalnik snema glasba. Se pravi, me zanima, ce se snema najprej na ram in sele po koncanem posnetku zacne obratovati disk. Ker vazna je le tisina pri snemanju. Enako me zanima za maticno plosco.
Se pravi, ali plosca in disk oddajata zvoke med snemanjem.
Hvala u naprej.
L.p.
Dejansko če hočeš tišino v studiju ti predlagam da zvrtaš eno luknjo čez steno in potegneš skoznjo kabel za mikrofon vse ostalo pa imaš v drugi sobi?
Oziroma če nujno rabiš še monitor in tipkovnico in miško da skozi steno napelješ še kabel za monitor in pa miško in tipkovnico.
Najcenejša in najtišja rešitev.
Oziroma če nujno rabiš še monitor in tipkovnico in miško da skozi steno napelješ še kabel za monitor in pa miško in tipkovnico.
Najcenejša in najtišja rešitev.
klasicni ::
Ojla!
Jaz imam dva neslišna oz. napol neslišna sistema. Sem vložil dosti truda in raziskave v to.
Zdaj ti bom kar za tanovega povedal...
Plata od Asusa - ta ima tako veliko pasivnih, potem na Intel Core 2 Duo procu hladilnik Infinity, ter NesteQ napajalnik. Ta napajalnik res ni čisto pasiven ampak je res 99% časa ko je malo bolj hladno. Drugače imam na drugem sistem tudi čisto pasivnega sicer 350W Antech Phantoma, ki se tudi super obnese.
Sedaj če imaš pasiven napajalnik si rešen ker je res čisto neslišen. Potem plata ne proizvaja nekih zvokov če je pasivna vsaj slišnih ne na cca. 2m. Potem ostane tu še ventilator ki je na Infinityu. Tega imam priključenega na regulator ventilatorjev, ki ima tudi opcijo da lahko čisto izklopiš vent., kar lahko brez skrbi narediš pri omenjenem hladilniku.
Ostane ti disk. Tu je pa izjemno pomembna izbira. Važno je samo kateri disk vzameš. Prebral sem ogromno testov in na podlagi tega sem si tudi izbral. Sedaj imam dva Hitachija povezana v RAID 0, praktično neslišna. In še enega novega Samsunga 500GB tudi praktično neslišen. Imam pa še enega malo starejšega Seagata, pa ti moram rečt razlike so neverjetne, tako da je izbira res pomembna. Poleg tega imam še diske dodatno v hladilniku za trdi disk ki dodatno utiša. Če bi si sedaj kupova bi pa disk definitivno dal v Scythe QUIET DRIVE.
V glavnem poanta mojih sistemov je to, da so samostojno lahko čisto neslišni, ker imam vse ventilatorje priklopljene na regulatorje ventilatorjev. Se pravi da jih lahko čisto izklopim, po potrebi jih lahko dam na pol oz. na polno obratovanje če delam kaj bol zahtevnega....
To je po moje edina pot... da se sistem preveč ne pregreva in da je še vedno tih.
Pa še to moram poudarit, ko sem kupoval ventilatorje sem seveda kupoval najtišje!
LP
p.s. Plošča ne odaja nobenih zvokov, disk pa tako kot sm ti napisal (ampak jih seveda oddaja ker dela oz. shranjuje ko ti snemaš)
Jaz imam dva neslišna oz. napol neslišna sistema. Sem vložil dosti truda in raziskave v to.
Zdaj ti bom kar za tanovega povedal...
Plata od Asusa - ta ima tako veliko pasivnih, potem na Intel Core 2 Duo procu hladilnik Infinity, ter NesteQ napajalnik. Ta napajalnik res ni čisto pasiven ampak je res 99% časa ko je malo bolj hladno. Drugače imam na drugem sistem tudi čisto pasivnega sicer 350W Antech Phantoma, ki se tudi super obnese.
Sedaj če imaš pasiven napajalnik si rešen ker je res čisto neslišen. Potem plata ne proizvaja nekih zvokov če je pasivna vsaj slišnih ne na cca. 2m. Potem ostane tu še ventilator ki je na Infinityu. Tega imam priključenega na regulator ventilatorjev, ki ima tudi opcijo da lahko čisto izklopiš vent., kar lahko brez skrbi narediš pri omenjenem hladilniku.
Ostane ti disk. Tu je pa izjemno pomembna izbira. Važno je samo kateri disk vzameš. Prebral sem ogromno testov in na podlagi tega sem si tudi izbral. Sedaj imam dva Hitachija povezana v RAID 0, praktično neslišna. In še enega novega Samsunga 500GB tudi praktično neslišen. Imam pa še enega malo starejšega Seagata, pa ti moram rečt razlike so neverjetne, tako da je izbira res pomembna. Poleg tega imam še diske dodatno v hladilniku za trdi disk ki dodatno utiša. Če bi si sedaj kupova bi pa disk definitivno dal v Scythe QUIET DRIVE.
V glavnem poanta mojih sistemov je to, da so samostojno lahko čisto neslišni, ker imam vse ventilatorje priklopljene na regulatorje ventilatorjev. Se pravi da jih lahko čisto izklopim, po potrebi jih lahko dam na pol oz. na polno obratovanje če delam kaj bol zahtevnega....
To je po moje edina pot... da se sistem preveč ne pregreva in da je še vedno tih.
Pa še to moram poudarit, ko sem kupoval ventilatorje sem seveda kupoval najtišje!
LP
p.s. Plošča ne odaja nobenih zvokov, disk pa tako kot sm ti napisal (ampak jih seveda oddaja ker dela oz. shranjuje ko ti snemaš)
Tursca, najlepsa hvala.
Se pravi, bi tak racunalnik lahko bil prakticno neslisen oziroma dovolj tih, da bi bilo snemanje mogoce.
Se to. Kaj pa, ce bi snemal na flash disk? In kasneje presnamem na trdi disk. Ali ima potem se vedno trdi disk kaj za ropotati.
L.p.
Se pravi, bi tak racunalnik lahko bil prakticno neslisen oziroma dovolj tih, da bi bilo snemanje mogoce.
Se to. Kaj pa, ce bi snemal na flash disk? In kasneje presnamem na trdi disk. Ali ima potem se vedno trdi disk kaj za ropotati.
L.p.
klasicni ::
Lej računalnik je res lahko praktično neslišen, sam problem je da se zadeva greje, zato pol človek rabi ventilatorje.
Kar se tiče matične je moje osebno mnenje da NE oddaja nobenih zvokov. Vsaj jaz jih na mojih dveh pasivnih res ne slišim.
Glede diska pa ti res priporočam recimo Samsung T166 500GB, ker pri glasbi kolikor jaz vem rabiš, še posebej pri snemanju veliko količino diska, tako da ne vem kako ti bo šlo skoz s flash diskom... razen če ti zadostuje. Pa če ga spraviš v to disk ohišje kot sem ti rekel, garantiram da ga ne boš slišal! Pri disku so najbolj moteče vibracije, ki jih pa le ta umiri...
Treba si je še primerno ohišje zbrat.... sam ne onega Zalmana to res prenora cena!
Kar se tiče matične je moje osebno mnenje da NE oddaja nobenih zvokov. Vsaj jaz jih na mojih dveh pasivnih res ne slišim.
Glede diska pa ti res priporočam recimo Samsung T166 500GB, ker pri glasbi kolikor jaz vem rabiš, še posebej pri snemanju veliko količino diska, tako da ne vem kako ti bo šlo skoz s flash diskom... razen če ti zadostuje. Pa če ga spraviš v to disk ohišje kot sem ti rekel, garantiram da ga ne boš slišal! Pri disku so najbolj moteče vibracije, ki jih pa le ta umiri...
Treba si je še primerno ohišje zbrat.... sam ne onega Zalmana to res prenora cena!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za s939/754? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 25107 (21004) | svetetko |
» | Hlajenje LGA755 Core 2 Duo - kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10127 (8262) | Jst |
» | OhišjeOddelek: Kaj kupiti | 1529 (1264) | kapca81 |
» | MSI K8N Diamond Plus in ostala konfiguracijaOddelek: Kaj kupiti | 1458 (1339) | AndrewSmith |
» | A bo tole "neslišno"?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1747 (1411) | PrimozR |