» »

Ohišje

Ohišje

alienfrik ::

Lep pozdrav mene pa zanima če kdo pozna v rangu 150 € kakšno zelo tiho ohišje za PC pa naj bo videti normalno :D

Hvala

EvilDare ::

Cooler Master Stacker, Thermaltake Armor ali Kandalf.

Kaj je še kakšno (mogoče kakšen link)

Takšno bi rabil da bi ga lahko imel zraven glave pa ga ne bi slišal ko bi sel spat :D:))

UNIVERZUM ::

Glasen bo toliko, kolikor bodo glasni ventilatorji, ki jih boš namontiral notri.:P
Kakšen regulator ti pri tem ne uide.;)
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

Jan987 ::

Mislim da lahko zadevo bistveno cenejše pripelješ skozi s tem, da kupiš čist lepo eno navadno ohišje za katerega boš dal pribljižno 40€ potem pa 2 zelo tiha ventilatorja na ohišje (vsak te bo prišel max. 20€) in pasivni hladnilnik na procesor, ki ga dobiš tudi za okrog 30€. Ker če boš kupil samo ohišje za 150€, še vedno ni nujno, da boš imel tih sistem, saj zna biti problematičen tudi hladilnik od procesorja. Aja pa ne pozabi še na napajalnik, saj tudi ta, v primeru da bo kakšen no-name crap lahko proizvaja kar veliko zvoka.

Tako da če boš naredil tako kot sem ti napisal zgoraj, boš imel praktično neslišen sistem, vendar pa vseeno če boš uho prislonil ob računalnik in bo tišina se bo vseeno malo slišalo. Če pa niti tega ne eliš, potem pa pridejo v poštev samo kakšna povsem pasivna ohišja, pasiven napajalnik in pasiven hldilnik na grafični in procesorji, vendar pa potem kakšne ''zverine'' ravno ne boš mogel met.

AngelOfDeath ::

edit: Slovnica

KAj ohišje od APPLA se da za PC dobiti ali ga mores pedelati??

bluefish ::

za PC Applovih ohišij ni na voljo. Se pa da dobiti dokaj dobre alternative. Seveda pa so takšna ohišja dražja od običajnih in presegajo mejo 150 €.

kapca81 ::

Če ti je tišina zelo pomembna predlagam, da se izogibaš High-end ohišjem proizvajalcev Thermaltake, Coolermaster, ipd. in vzameš cenejše ohišje z velikim stranskim ventilatorjem. Stranski ventilator bo skrbel za dovod hladnega zraka na komponente, zaradi nizkih obratov pa ni glasen.

Moj brat ima ohišje Aplus in moram reči, da je zadeva kar tiha (napram mojemu TT Kandalfu). Poleg tega gre za 3-4 X cenejše ohišje. Sem pa našel še par podobnih Aplus, Aerocool, drugače pa je 100% tiho naslednje ohišje Jesico, vendar moraš v tem primeru notri vgraditi tudi pasivno hlajene komponente (CPU hladilnik, napajalc, GPU hladilnik), saj menim, da ohišje drugače ne pride do izraza.
Asus P5B-E; Intel E6600; TR Ultra 120; 4Gb Geil DDRII 6400; Leadtek GF 7950GT;
Thermaltake Kandalf VA9000SWA; Chieftec CFT-620A; 5*WD SATA;
Creative X-Fi; Samsung LCD 225BW; Logitech Z2300; Logitech S510 MR

Sam osebno imam Chiefteka big tower, pa mi trije ventilatorji not vlečejo, dva izpihavata, plus cpu in grafa. z regulatorjem 2m od pc-ja so skoraj neslišni.

skoraj zato, ker je odvisno od vsakega posameznika kaj je zanj tiho. tko al pa tko se ponoči,. ko vse utihne sliši vsak zvok.;(

čista tišina je samo pasivno:D

Se popolnoma strinjam z UNIVERZUMOM. Moj kandalf je cca. 4 m od postelje zame praktično neslišen (mogoče sem že navajen, da je comp v sobi prižgan 24/7), ko imam imam "obiske" pa mi je bila že parkrat izražena želja, da izključim računalnik.

Za primerjavo: če poleti spiš ob odprtem oknu, so bolj slišni zvoki iz okolja

Pesimist ::

Hm kaj pa to ohisje ko ma samo mreze kot sestavni deli? To ja mora bit skoraj tak mocno kot odprto ali ne? https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cshop...
Res studiram da bi to vzel brez ventilatorjem oz 2dva vlka.

kapca81 maš prav. Mene poleti bolj motijo črički pod oknom kot pa pc.

samo men se je pa že nekajkrat zgodilo, da so obiski spraševali če imam kak ventilator v pc. Ko recimo tipkam se bolj slišijo tipke kot pa ventilatorji.:D :D :D

Za UNIVERZUM: :D :D
Za |Sawyer|: Kot sem že omenil, ima po mojem skromnem mnenju tako ohišje smisel samo, če ga boš napolnil s pasivno hlajenimi komponentami. V tem primeru po moje razno overlockanje odpade (razen če boš uporabil vodo - npr. kaj takega Zalman Reserator, vendar pa te stvari stanejo).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje LGA755 Core 2 Duo - kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5710095 (8230) Jst
»

Mislim da bom kupil novo ohišje

Oddelek: Kaj kupiti
71169 (968) msms
»

Tiho in luftno ohisje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
51095 (909) dzinks63
»

katero tiho ohisje brez sprednjih vrat