Forum » Pomoč in nasveti » ADSL PPPOE PROBLEM
ADSL PPPOE PROBLEM
Jure2k ::
Imem 2 računalnika, povezana v mrežo. S siolovimi gonilniki sem brez problema nastavil sharing connection, ampak sedaj, ko sem namestil RASPPPOE PPP over Ethernet Protocol for Windows 2000/XP/2002 stvar nikakor noče delovati.
Imam windowse 2000 professional in sicer na obeh računalnikih.
Imam windowse 2000 professional in sicer na obeh računalnikih.
When I die, I want to die like my grandmother who died peacefully in
her sleep. Not screaming like all the passengers in her car.
her sleep. Not screaming like all the passengers in her car.
Dami ::
Kaj maš v eni mašini 2 mrežni? Jst mam 2 mašini prek switcha povezanga in gor je tud adsl kabl in dela vsak za sebe brez problema.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Chessman ::
V win XP samo na obeh računalnikih nastaviš software za priklop in zadeva dela brez probelma. Vsaka mašina dobi tudi svoj IP. Kako zadeva deluje v Win2k nevem, probaš lahko isto naložit SW na obe mašini.
Priklopljeno imam tako:
- modem adsl je povezan na UpLink port na Switcu
- potem pa prvi računalnik z portom 3 drugi pa z portom 7
(sam imam porte izbrane tako samo zaradi tega da lučke na switchu lepše gorijo, so malo razdeljene po celem, drugače pa moraš priklopiti na katerikoli port od 2 naprej, saj je prvi port ponavadi povezan z UPlinkom)
PS: Ali je že kdo sprobal to metodo priklopa z 3 računalniki.
Priklopljeno imam tako:
- modem adsl je povezan na UpLink port na Switcu
- potem pa prvi računalnik z portom 3 drugi pa z portom 7
(sam imam porte izbrane tako samo zaradi tega da lučke na switchu lepše gorijo, so malo razdeljene po celem, drugače pa moraš priklopiti na katerikoli port od 2 naprej, saj je prvi port ponavadi povezan z UPlinkom)
PS: Ali je že kdo sprobal to metodo priklopa z 3 računalniki.
Jure2k ::
zdaj dela. Problem sem elegantno rešil s postavitvijo proxy serverja.
Hvala za odgovore. :D
Hvala za odgovore. :D
|SNap| ::
Vsaka mašina dobi tudi svoj IP
Močno dvomim da ma lahka vsaka mašina svoj IP če ti ISP ne dodeli dveh(kar pa ti pri navadnem ADSLju ne).
Chessman ::
Mogoče sem se narobe izrazil !
Obe mašini imata svoj IP, siol ti omogoča priklop na dveg računalnih hkrati. Res pa je da IP-ja nista statična torej pri naslednjem zagonu se ti spremenita. Če pa ne verjameš pa kar sprobaj.:P
Obe mašini imata svoj IP, siol ti omogoča priklop na dveg računalnih hkrati. Res pa je da IP-ja nista statična torej pri naslednjem zagonu se ti spremenita. Če pa ne verjameš pa kar sprobaj.:P
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najcenejše domače omrežjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1741 (1323) | Senitel |
» | Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?Oddelek: Strojna oprema | 4538 (4088) | BBB |
» | ADSL + ststičen ip + remote desktop?Oddelek: Omrežja in internet | 2135 (1859) | kuntek |
» | ADSL opremaOddelek: Kaj kupiti | 1293 (914) | ali3n |
» | Povezava dveh rač prek ADSL - HUB vs. SwitcherOddelek: Omrežja in internet | 1974 (1787) | ali3n |