Forum » Strojna oprema » RAM - nekompatibilnost
RAM - nekompatibilnost
slowie ::
Zdravo!
Zanimivost: imam dva modula, oba DDR400, oba Dual sided, oba 512MB. En je od Kingstona, drugi od Hynixa. V specifikaciji moje osnovne plošče sta oba podprta kot kompatibilna v vseh dovoljenih kombinacijah. Osnovna plošča ima štiri slote za dva kanala, in ko oba modula vstavim notri v pravilni kombinaciji, sistem pokaže skupno količino RAMA-a vsega 512 MB, namesto 1024MB.
Mi zna kdo razložiti, v čem je problem?
Zanimivost: imam dva modula, oba DDR400, oba Dual sided, oba 512MB. En je od Kingstona, drugi od Hynixa. V specifikaciji moje osnovne plošče sta oba podprta kot kompatibilna v vseh dovoljenih kombinacijah. Osnovna plošča ima štiri slote za dva kanala, in ko oba modula vstavim notri v pravilni kombinaciji, sistem pokaže skupno količino RAMA-a vsega 512 MB, namesto 1024MB.
Mi zna kdo razložiti, v čem je problem?
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]
>>><<< ::
Možno, da je en ram fuč. Posamezno delata vredu?
Obvezno naredi še CMOS clear in poglej, če imata iste latence.
Obvezno naredi še CMOS clear in poglej, če imata iste latence.
slowie ::
Ram je okej, ker posamično oba delata v redu.
Bom poskusil še CMOS resetirat. Kje pa vidiš latence pomnilnikov? Tudi v Biosu? Ali so latence tako pomembne?
hvala zaenkrat,
Bom poskusil še CMOS resetirat. Kje pa vidiš latence pomnilnikov? Tudi v Biosu? Ali so latence tako pomembne?
hvala zaenkrat,
Slowie
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri overclockingu procesorjaOddelek: Navijanje | 2163 (1353) | hojnikb |
» | Kaj pomeni to??? Large memory modules should be ECC/ParityOddelek: Pomoč in nasveti | 1810 (1810) | kixs |
» | Napaka pri flashanju biosa - NF7-s v2Oddelek: Pomoč in nasveti | 1582 (1423) | crusader |
» | Navijanje na deklarirano frekvencoOddelek: Navijanje | 2058 (1780) | strumf666 |
» | Koliko naviti ram???Oddelek: Navijanje | 2052 (1532) | sal3 |