Forum » Omrežja in internet » Kako blokirati druge brezžične uporabnike
Kako blokirati druge brezžične uporabnike
vrbetic ::
Pozdravljeni,
Imam wireless router ASUS WL-500g in me zanima, kako in kje naj ga konfiguriram, da bo delal samo z mojim notebookom in da ne bodo vsi sosedje uporabljali mojo povezavo.
Hvala za odgovore.
Imam wireless router ASUS WL-500g in me zanima, kako in kje naj ga konfiguriram, da bo delal samo z mojim notebookom in da ne bodo vsi sosedje uporabljali mojo povezavo.
Hvala za odgovore.
SeTAr, hvala za odgovor. Ampak še vedno bi bil zelo vesel, če bi mi kdo to v slovenščini razložil. Ne vem če (v angleščini) sploh iščem pravo zadevo.
Phoebus ::
Ja odločit se moraš kako boš blokiral
a) na MAC
b) s ključem
Blokiranje in šifriranje prenešenih podatkov spet ni eno in isto. Predlagam da stvar zaščitiš z WPA ključem če ga imaš na voljo, vse skupaj pa zaključiš s tem da omejiš samo na MAC tvojega laptopa.
Preberi si kaj več na temo varonsti v brezžičnih omrežjih; brezveze da tule pišemo kaj vse se da in kaj je na voljo ker bo zate isto kot če odpreš google in bereš.
a) na MAC
b) s ključem
Blokiranje in šifriranje prenešenih podatkov spet ni eno in isto. Predlagam da stvar zaščitiš z WPA ključem če ga imaš na voljo, vse skupaj pa zaključiš s tem da omejiš samo na MAC tvojega laptopa.
Preberi si kaj več na temo varonsti v brezžičnih omrežjih; brezveze da tule pišemo kaj vse se da in kaj je na voljo ker bo zate isto kot če odpreš google in bereš.
Tole bo pa verjetno nekaj najbolj neumnega kar lahko vprašam. Kje pa dobim MAC od laptopa?
jan01 ::
Uporabljaj le wpa2(oz wpa, če noče delati) s aes. Mac filtriranje je enako kot wep le za okras.
mihec87 ::
Ce gdo hoce naceloma slej ko prej najde nacin da pride do tvojega brezžičnega omrežja..je pa z uporabo teh zaščit zadeva otežkočena in večina prej odneha..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Internet prekinjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1934 (1813) | mcknme |
» | Kronično vdiranje v router - problem. (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 17795 (15289) | Vanadium |
» | Tretjina ljudi uporablja nezaščiteno sosedovo omrežje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 19598 (16630) | techfreak :) |
» | Zaščita RouterjaOddelek: Omrežja in internet | 4984 (3919) | blackbfm |
» | Teroristi uporabljajo tuja nezaščitena brezžična omrežjaOddelek: Novice / Zasebnost | 6460 (4063) | madviper |