» »

Kako blokirati druge brezžične uporabnike

Kako blokirati druge brezžične uporabnike

vrbetic ::

Pozdravljeni,

Imam wireless router ASUS WL-500g in me zanima, kako in kje naj ga konfiguriram, da bo delal samo z mojim notebookom in da ne bodo vsi sosedje uporabljali mojo povezavo.

Hvala za odgovore.

SeTAr ::

SeTAr, hvala za odgovor. Ampak še vedno bi bil zelo vesel, če bi mi kdo to v slovenščini razložil. Ne vem če (v angleščini) sploh iščem pravo zadevo.

Phoebus ::

Ja odločit se moraš kako boš blokiral

a) na MAC
b) s ključem

Blokiranje in šifriranje prenešenih podatkov spet ni eno in isto. Predlagam da stvar zaščitiš z WPA ključem če ga imaš na voljo, vse skupaj pa zaključiš s tem da omejiš samo na MAC tvojega laptopa.

Preberi si kaj več na temo varonsti v brezžičnih omrežjih; brezveze da tule pišemo kaj vse se da in kaj je na voljo ker bo zate isto kot če odpreš google in bereš.

Tole bo pa verjetno nekaj najbolj neumnega kar lahko vprašam. Kje pa dobim MAC od laptopa?:8)

ildo ::

jan01 ::

Uporabljaj le wpa2(oz wpa, če noče delati) s aes. Mac filtriranje je enako kot wep le za okras.

amigo_no1 ::

v konzoli:
getmac

in
arp -a
za mac routerja

mihec87 ::

Ce gdo hoce naceloma slej ko prej najde nacin da pride do tvojega brezžičnega omrežja..je pa z uporabo teh zaščit zadeva otežkočena in večina prej odneha..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internet prekinja

Oddelek: Pomoč in nasveti
131934 (1813) mcknme
»

Kronično vdiranje v router - problem. (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7417795 (15289) Vanadium
»

Tretjina ljudi uporablja nezaščiteno sosedovo omrežje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6219598 (16630) techfreak :)
»

Zaščita Routerja

Oddelek: Omrežja in internet
374984 (3919) blackbfm
»

Teroristi uporabljajo tuja nezaščitena brezžična omrežja

Oddelek: Novice / Zasebnost
496460 (4063) madviper

Več podobnih tem