» »

Simpl programček

Simpl programček

LojzePek ::

Že dolgo časa prisluškujem določenim satelitom v vesolju (vojaškim seveda - drugi so nezanimivi) in sem zbral že zelo zanimive podatke. Zdej sem se pa spravil na en satelit(sem našel načrt HW opreme) in videl , da bi mu lahko mal spremenil orbito. Problem je v tem, da satelit ne podpira assemblerja, pa me zanima če kdo programira v kakih specifično znanstvenih programih (Fortran, Cobol, Acces, Prolog, QBasic), da bi mi pomagal zadevo skup sestavit. Sej satelit ne uporabljajo več, tak da vas ni treba skrbet, da bi nas pol iz NSA-ja al pa FBI-ja iskal. Itak ga bojo mogl dol spravit. Tak da mislim, da bi jim celo oslugo naredil. Problem je tud, da satelit prelti naše kraje samo enkrat tedensko, tak da bodo kr problemi s testiranjem softwera.

Pa, da nebi kdo te teme zaklenil, oz. mi dal kakšen glup naziv, ker zadeva ni piratska.

Aja, za komunikacijo uporabljam en sfriziran krožnik od satelistke. Par uporov sem zram nalotal in pa oddajnik gor namestil (nebi se spuščal v podrobnosti).

Tomi ::

Ti si pa res legenda.
Sicer pa, lahko dobiš še kakšen bolj neumen naziv, kot ga imaš?
Drugače pa, kateri satelit točno pa si izbral. Ker jaz imam enega kolego v Nasi, in bi ti lahko posredoval nekaj podatkov o res nenevarnih objektov še iz časa hladne vojne, ki bi jih bilo potrebno spraviti v morje.
Samo je programje v Logu, tako da moraš imeti dobro vizualizacijo.
(da ne bi kdo tega slučajno vzel resno).
metrodusa.blogspot.com

genni ::

PEK, kako si naredil oddajnik za satelitsko
:D

ToniT ::

PEK, od kod pa dobiš Keplerjeve elemente za te satelite?

Matek ::

Aja, BTW, da se naredim pametnega, sateliti krožijo skupaj z zemljo in ne preletavajo krajev. Tako bi bla naprimer satTV neuporabna.

Edino če si ga ni na OC-aj v assemblerju, pa zej bl šiba:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

LojzePek ::

Elemente se da dobit na bovšjem sejmu. Sam ponavadi je treba frizirat elemente. Če se nebo noben javil, bom probal v Acessu zadevo sprogramirat. Sem bral, da je v Acess Xp verziji možno vse nardit.

Vojaški in vohunski sateliti ponavadi niso v geostacionarni orbiti. Vsaj tega, ki mu sledim ni. Imena pa ne vem točno, ker ma zakodiranega. Pa zdej mam full probleme, ker mi voda zmrzuje v krožniku, pa še nimam gretja poštimanega.

[kren] ::

a ti bi pa kr satelit sprogramiral? ja dej poglej ce je kir frej da bom se jes enga dol ruknu no.
ROFTL :D :D :D :D :D :D
ok, zdej pa zares (predpostavka da mas navidezni satelit v opengl-u): vsa koda, najsi bo fortran ali c ali visual basic se prevede v strojni jezik. ti pa pravis da satelit podpira samo znanstvene jezike? ma kje si to pobral?

Gandolf ::

In ti misliš da ti bo satelit kr dovolu uploadat kakien program al kaj8-) . Al je stvar tolk slabo zakodirana, da lahko vsak razbije kodo? No pa tud če bi ti ratal to, je verjetno stvar ze brez goriva, tko da mu boš bol težko spremenu krožnico. Vsaj zdi se mi, da vojska/CIA/whatever ne bi pustil satelita v krožnici, če bi blo še kej življenja v njem.

Drugač pa, kakor [kren] prav, čist vseen je v kerem jeziku program spišeš. Verjetno ga je treba prej skompajlat, pa pol poslat. Problem je verjetno v tem, da ne ves kakšno računalo uporabla ta škatla. Oziroma če že to izveš, bo verjetno kakšna exotična zadeva, za katero ne boš najdu kompajlerja na netu.
The Lord Of The Hangs

nojus ::

LOL :D . Pek-> zakaj se pa ne povežeš z Alkaido.
Mislim da bin laden fajn plača za take reči.
Pa pazi, da bo program prav napisan, da mi nebo satelit na bajto padu.

ToniT ::

Dejstvo pa je, da poznam človeka v Sloveniji, ki pa sprejema slike s satelitov, o katerih se še nam sanja ne, da obstajajo - torej se da.

LojzePek ::

Seveda se da. Kdo je gledal Antitrust je videl, da za konektanje rabiš sam IP naslov (edn boljših filmov vseh časov). No pri vojaških satelitih pa je zadeva bolj komplicirana. Za Bin Ladna pa nebi delal. Sej nimam nič proti njemu, sam jest to delam zaradi sebe. Da se osebnostno izpopolnim. Nič drugega.

MRtwister ::

Dej, pek, ustavse ze enkrat. ;>.

|SNap| ::

pek, ne poslusat teh norcev k nimajo pojma o satelitih :)
od temu topiku sm se pa tok narezu...pek, faca si!

Baja ::

predlagam da peku zamenjate naziv: In sicer v dvorni norček

Aja, al pa najboljše, da kar anketo naredte

rc-car ::

Hehe, ta je dobra!
Ampak tak naziv si zasluzi samo Pek!! >:D
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

[kren] ::

Pek: kje si drugace vidu da je fortran pa tisti k si jih se napisu znanstveni jeziki? kolkr js poznam se da s c++ najboljs fancy stuff delat. ne recem da je najboljsi vendar boljsega ne poznam.. dej razlozi to malo..

Andor ::

Pravzaprav je za to najboljši Matlab 5.3 le posebne knjižnice za upravljanje satelitov je treba instalirati8-O
---Never send a monkey to do a man\'s job---

alesrosina ::

eh, pek .... sm mislu da si boljsi strokovnjak v asemblerju ....
Valda da se da to narest! Uceri sm se lih jst iste stvari spravu delat, k mi satelitska TV neki ni najbols lovila, pa sm se odlocu da bom mal premaknu satelit, da bo lepo delal .... Da ti povem kuko sem to naredu: Najprej sem u c++ napisou prevajalnik za asembler, pol pa u asemblerju napises programcek, s kterim lahko upravlas satelite .... sam je problem, k mors za vsak model satelita napisat mal drgacno kodo, tko da naus mogu uporabt mojga programcka, sorry res. No, pol sem satel premaknu za 1 stopinjo vzhodno in zdej mi lovi TV zlo dobr, res! Sej k bom mel mal cajta, bom napisu tutorial, pa ga ruknu na net ....
Aja, se glede predelave satelitskega kroznika: grem stavt, da si gor prlotu 134K ohmski upor ... NE! sem se tud jst zaje*u s tem ... mors dt gor 1,34M ohmski upor IN 100nF (16V) kondenzator PREKO BF 245 tranzistorja in to pol povezat na ILC 7106 procesor! Jst sm skor skuru zadevo, k sm narobe zvezu ... Ce pa hoces, lohka pa gor prlotas se stikalo VTM 35923-L in pol lahko preklapljas met sprejmanjem in oddajanjem signala na satelit kar med delovanjem!

Anyway, Pek upam da sem ti kej pomagu .... za se ksne informacije mi pa pis na mail!

LP, ASPmaster

alesrosina ::

aja, se glede vojaskih satelitov: oni majo zakodirane signale v ANSI kodah, kar je sicer ZELO zapleteno prevest v nam berljive znake, ampak se da ... obstaja en algoritem, k ga je razvozlal en model iz spanije .... ce hoces, ti dam njegov mail (sam ga ne smes dat FBI-ju!!) modelu je pa ime Glen Stewart Godwin in ma se clo svoj pejđ ...

anyway, to je to.

lukaz ::

Pek a si že premaknu satelit?:D

LojzePek ::

Ma v soboto sem spet vzpostavil zvezo, sam 10 minut je blo premal za nedodelan programček. Zdej spet popravljam program in čakam na naslednje snidenje. Sam mislim, da bo problem znižat orbito, ker sem ulovil informacijo stanja goriva in sicer : "Very low fuel, please reload". Tak da ne vem kaj bo. Najrajše bi se spravil na Hubblov teleskop, sam ima tako visoko orbito da bo treba neki ojačevalcev dokupit. Še vedno naprošam za pomoč pri softweru. Zdej se niki mučim v cobolu pa ni glih fajn.

[kren] ::

js ne vem a se tale norca dela al je res zna premikat satelite...

Pek: dej mi ti ta source k si ga do zdaj spisal poslji da malo pogledam>:D . (aja, mejl je domen.keglevic@email.si )

rc-car ::

LOL @ Pek
ROTFL @[kren] >:D
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

alesrosina ::

valda da se ne dela norca, mislm .... kaj si eni zamisljajo .... ce hoces, ti lohka jst dam moj programcek, k sem ga jst uporabu ... sam ni recen, da ti bo delal ....
evo, se link.
Aja, se tole: program mors zagnat iz DOS-a (oz. Command prompt u winNT/2k/XP).

Baja ::

ej Pek, sem slišal, da pri nasi iščejo programerje za programiranje satelitov. Daj, prijavi se, pol pa boš lahko premiko satelite kolko te bo volja.:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SpaceX polni svojo konstelacijo satelitov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5516019 (12246) M.B.
»

Apple razmišlja o satelitskem internetu za iPhone (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5113758 (10185) AštiriL
»

ktera sateliska antena

Oddelek: Kaj kupiti
253935 (3666) blue96
»

RE:hekerji

Oddelek: Omrežja in internet
281511 (891) jRk0
»

LOTO - 210 MIO SIT!!

Oddelek: Loža
262627 (1251) R0K

Več podobnih tem