» »

Visokozmogljiv, tih računalnik

Visokozmogljiv, tih računalnik

CypherBit ::

Premišljujem o nakupu novega računalnika. Ne igram igric in ne bom ga navijal, hočem pa, da je za kar nekaj časa (cca. 3 leta) in, da je kar se da tih (vodno odpade).

Trenutna konfiguracija, ki jo imam je:

Antec P180/182 black
Corsair HX 520W
ASUS P5B-Plus Vista Edition
Intel Core 2 Duo E6320
Scythe Infinity SCINF-1000 ali Thermalright Ultra 120 Extreme
G.SKILL 2GB (2 x 1GB) DDR2 1066 F2-8500CL5D-2GBHK oziroma katerikoli ne preveč drag 1066MHz RAM
Gigabyte GV-NX85T256H ali Asus EN8500GT 256MB ali drugo 8500GT s pasivnim hlajenjem

MS Windows Home Premium mogoče Ultimate 32bit ENG
MS Office 2007 Small Business DSP ENG z medijem (še ne vem ali bo na firmo, če ne bo, se bom po vsej verjetnosti odločil za Home & Student). Ali mogoče kdo ve ali obstaja Standard DSP? Nikjer je ne zasledim, vsebuje pa prav tisto, kar bi potreboval. Word, Excel, PowerPoint in Outlook. OOo odpade.

Ta konfiguracija bi me prišla okoli €1450. HDD-je in DVD-RW in monitor imam. Zelo rad bi pa zapravil malce manj.

Vesel bom vsakega predloga, za kakšno drugo komponento, ki bi mi bolje služila.

Highlander ::

Sam sem pred podobno "misijo". Ce ti gre res za tisino, si oglej izdelke podjetja Nexus (www.nexustek.nl), predvsem njihova ohisja Breeze. Jaz sem pravkar nabavil Breeze 400, vendar se nisem skupaj cele kiste sestavil. Za CPU hladilnik sem si za enkrat zamislil Thermaltake Sonic Tower, ki naj bi spodobno popolnoma pasivno hladil. Sicer pa se mi zdi dobra izbira!

MEDENA ::

Premišljujem o nakupu novega računalnika. Ne igram igric in ne bom ga navijal, hočem pa, da je za kar nekaj časa (cca. 3 leta)

in ravno s tem nakupom ga boš totalno posral.....vzemi AM2 AMD....775 se poslavlja....

pa še 1500€ brez diskov in pekača OMG ????? 8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MEDENA ()

CypherBit ::

Hvala obema za odgovor.

@Highlander: Nexus izgleda kar lepo, si ogledujem Breeze 500, ki me bi stal malce manj kot Antec+Corsair. Sam izgled mi ni tako lep kot pri Antec P180, vendar če je res tišji in podobno dobro "hladi", kot moja prvotna kombinacija, bi bilo super. Bom definitivno še malce bolj podrobno pogledal.

@MEDENA: po tistih testih, ki sem jih gledal naj bi bil Intel Core 2 Duo E6320 kar dobra izbira, nisem pa še popolnoma odločen. Cena €1500 je tudi zaradi programske opreme €500 in zaradi tega, ker ciljam na tišjo mašino. Mi lahko priskrbiš kakšne teste, linke zakaj naj se odločim za AMD?

Kakršnegakoli dodatnega predloga bom zelo vesel.

VASkO ::

za AMD kvecjemu zato, ker pride 'kmalu' K10 ven, ki bo imel podnozje AM2 in ce takrat mislis nadgradit CPU. ce ne, vzami Intel C2D.

MEDENA ::

tako je....

ker imaš spodoben proc pri amdju ceneje....pri intelu so plate dražje in vsake pol leta nov chipset....sedaj imaš P35 chipset zunaj...samo plate so pa 150eur minimalno.....

CypherBit ::

Ker bom kupil računalnik in kakšnih večjih posegov (razen menjave diskov, morebitno dodajanje dodatne grafične, če bom prešel na dva monitorja) ne pričakujem, se bom vsaj za sedaj odločil za C2D.

Kot gledam Intel osnovne plošče, bi mi tudi nakup te, ki sem jo izbral omogočal kar spodobno nadgradnjo na Quad CPU-je...čez nekaj časa. Ali sem kaj spregledal?

steev ::

Pravis da ne bos igral igric in da potrebujes zmogljiv, tih racunlanik. Za kaj ga bos uporabljal?

Edit: Kdo danes kupuje programsko opremo? :)
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

CypherBit ::

Uporabljal ga bom pri vsakdanjem delu, ki vključuje vse od brskanja, pregledovanja e-mailov, do testiranja različnih OS (predvsem v VM), aplikacij, kreiranje dokumentov,...

Vem, da za takšne namene lahko uporabljam tudi slabši računalnik, vendar raje kupim boljšega in ga uporabljam dlje.

Glede programske opreme. Kaj naj rečem, če produkt uporabljam po več ur dnevno in to par let ga kupim. Zastonj alternative uporabljam, piratiziram pa ne...več.

Highlander ::

Opozoril bi se, da je Nexus Breeze ohisje relativno ozko: po instalaciji plosce ostane le se ene 15 cm za CPU hladilnik, poleg tega je ravno tam nekje se ena (sicer odstranljiva) stanga, ki zadevo se zmanjsa na ~13 cm. Ravno se bom zacel ubadat s tem problemom, najbolj pa me mika Thermaltakeov Sonic Tower pasivni hladilnik.

Glede razlike C2D : AMD se mi zdi zanimiv tale clanek o porabi energije. Jaz sem se ze skoraj odlocil za C2D E4400, pa me je tole malo zmedlo...

Zgodovina sprememb…

Highlander ::

Se eno vprasanje s katerim se ubadam pa je maticna plosca oz. nje dolgorocna zivljenska doba. Ze prevec plosc mi je namrec crknilo po ene 3 letih, za to se mi zdi to kljucno vprasanje. Baje da so fajn "solid-state" oz. polimerni kondenzatorji, s katerimi se najvec hvali Gigabyte. A kdo ve kaj vec o tem - zivljenski dobi, ne samih kondijih? A gre v tem smislu Intelu zaupati pri maticni plosci (npr. Intel Lemont)?

CypherBit ::

Highlander sem si malce več prebral o Breeze ohišjih in se še vedno nagibam k Antec-u. Odvod zraka pri Breeze je malce čudno rešen.

Glede porabe me niti ne zanima preveč. Sem pa na podlagi predloga od MEDENA malce bolj začel gledat na P35, predvsem Asus P5K3 Deluxe verzijo. Vendar nisem prepričan, da si jo bom lahko privoščil, oziroma ali se jo sploh splača kupiti v primerjavi z mojo prvo izbiro.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ANTEC P180/182SE/190 vs. Thermaltake Xaser III (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
547184 (5507) ABX
»

silent pc - zero noise

Oddelek: Kaj kupiti
413765 (1603) GrimReaper
»

Nova anketa: koliko ste v letu 2007 odšteli za računalnik oz. za komponente?

Oddelek: Novice / Ankete
462894 (2838) bluefish
»

Kakšno računalniško konfiguracijo imate? (nasplošno vaš hardware) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
937357 (5805) ialexxb
»

Antec P180

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
242597 (2064) Kato

Več podobnih tem