» »

Ulead VideoStudio 10 težava

Ulead VideoStudio 10 težava

kosobrin ::

Pozdrav!

V Ulead VideoStudio 10 sem zmontiral en domač video.

Ko sem dvd zapekel,sem ugotovil, da ne morem nastavit PAL , ampak je po defaultu dvd-ntsc. Ugotovil sem, da sem imel že med obdelavo videa narobe nastavitev v templatu (NTSC). Je kakšna možnost sedaj to popravit, oz. kako nastavit, da bom dobil DVD v pal standardu, ker mi tega nekateri predvajalniki ne preberejo.

Hvala in LP.

aljazh ::

Edina rešitev je konvertiranje videa iz NTSC v PAL. Še najbolje bi bilo, da (če imaš projekt še vedno shranjen) znova zrendraš zmontirani izdelek in ga nato ob DVD authoringu še skonveriraš v PAL. Če imaš samo še DVD z videom v NTSC pa bo potrebno ta DVD zripat, skonvertirat v PAL in nato znova napraviti dvd authoring.

Razlika med PAL in NTSC je namreč v framerate-u (številu sličic na sekundo) in resoluciji, tega pa se brez konvertiranja ne da spremeniti.

kosobrin ::

Pozdrav!

Hvala za posredovane informacije. Imam projekt še vedno shranjen, vendar me muči ravno to, kako praktično to izvest, kaj pomeni "zrendrat " .
Lepo prosim, če mi lahko podrobneje opišete postopek.

Hvala in lep pozdrav!

aljazh ::

Prorgama Ulead Video Studio sicer nisem nikdar uporabljal in ga ne poznam, zato utegnejo biti kaksni izrazi drugacni, kot jih uporablja ta program.

"Zrendrat" (ang. to render) pomeni izvoziti (to export) končni izdelek v datoteko, ki jo je moč predvajati z video predvajalnikom. Možno, da Ulead Video Studio podpira že takojšen izvoz v DVD format in hkratni DVD authoring. V tem primeru odpade vmesni korak, "rendranje" v dv avi format. Ali program ob tem omogoča konverzijo iz NTSC v PAL je tukaj ključno vprašanje. Če ne, je potrebno projekt "zrendrat" v dv avi NTSC, tega prekonvertirati v dv avi PAL (to bi najbrž moral znati tudi brezplačni VirtualDub) in šele nato napraviti DVD authoring.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVD regija 1 ter NTSC

Oddelek: Zvok in slika
183394 (2358) mtosev
»

Program za obdelavo videa

Oddelek: Zvok in slika
73298 (3298) Jakka
»