Forum » Pomoč in nasveti » Po pomoti naredil quick format diska C (z Partition Magic 8.0)
Po pomoti naredil quick format diska C (z Partition Magic 8.0)
Bojan_ ::
PROSIM POMAGAJTE !!!
Disk je bil razdeljen na C in D particijo. Najprej sem z Partition Magicom zbrisal particiji, nato pa še disk na hitro sformatiral (Quick format). Je možno in s katerim programom dobiti podatke vsaj iz (bivše) D particije ?
Napako sem naredil, ker nisem v Partition Magicu zbral DISK 2 (napačen disk) !!!
Za morebitne napotke, se vam že v naprej zahvaljujem.
Bojan
Disk je bil razdeljen na C in D particijo. Najprej sem z Partition Magicom zbrisal particiji, nato pa še disk na hitro sformatiral (Quick format). Je možno in s katerim programom dobiti podatke vsaj iz (bivše) D particije ?
Napako sem naredil, ker nisem v Partition Magicu zbral DISK 2 (napačen disk) !!!
Za morebitne napotke, se vam že v naprej zahvaljujem.
Bojan
zile ::
Easy Recovery ali pa Get data back ( ena verzija je za FAT, FAT32 particije, ena pa za NTFS). Pa nič več pisat po formatiranem disku.
Najbolj enostavno je, da po nesreči sformatiran disk priklopiš na delujoč sistem. Inštaliraš prej omenjen program in restavriraš podtke iz sformatirangea diska, na delujoč disk.
PS: pa delujoč oz sistemski disk naj ima dovolj prostora za vse podatke, ki jim misliš presnet iz formatiranega diska. Vse se da rešit, dokler disk deluje!
Najbolj enostavno je, da po nesreči sformatiran disk priklopiš na delujoč sistem. Inštaliraš prej omenjen program in restavriraš podtke iz sformatirangea diska, na delujoč disk.
PS: pa delujoč oz sistemski disk naj ima dovolj prostora za vse podatke, ki jim misliš presnet iz formatiranega diska. Vse se da rešit, dokler disk deluje!
:roketa> ::
Lahko uporabiš Linux live cd, ki ima nameščen program Test disk. Ta program ti lahko vzpostavi nazaj stare particije.
sem dol potegnu ta program. Ker sem moral v službo, bom jutri reševal podatke, ki mi prav zares pomenijo veliko !
Zaenkrat HVALA !
Bojan
Zaenkrat HVALA !
Bojan
:roketa>
Pa ta "Linuks" program lahko štartam iz ... ??? DOSa, WINsow ????
Ali je to samo za "pingvinčka" ! Ker jaz sem imel formatirano ii prej posneto v NTFSu.
Čao
Bojan
Pa ta "Linuks" program lahko štartam iz ... ??? DOSa, WINsow ????
Ali je to samo za "pingvinčka" ! Ker jaz sem imel formatirano ii prej posneto v NTFSu.
Čao
Bojan
:roketa> ::
Pod prvim zadetkom v Googlu za Test disk piše:
"Tool to check and undelete partition (FAT, NTFS, EXT2/EXT3, ReiserFS, BFS) under Dos, Win9x, Linux, BSD. [GNU Public License]"
Zgleda, da ga lahko štartaš iz povsod. Se je pa meni zdel kar precej "smotan" za uporabo. Nekaj časa rabiš, da se znajdeš v tistih navodilih :)
"Tool to check and undelete partition (FAT, NTFS, EXT2/EXT3, ReiserFS, BFS) under Dos, Win9x, Linux, BSD. [GNU Public License]"
Zgleda, da ga lahko štartaš iz povsod. Se je pa meni zdel kar precej "smotan" za uporabo. Nekaj časa rabiš, da se znajdeš v tistih navodilih :)
TOP ::
Ja težko boš rešil iz dosa,če ne daj gor winse na eno particijo ali pa na en drug disk in z programom se da rešiti,vsaj jaz sem tako rešil.
Hej, to ni bila igra. Se ti ni zgodilo, da si kdaj, ko ti je vse "logično", prehitro pritisnil ENTER ???
No, meni se je pač zgodilo. Izušnja pa je, kar se tiče varnostnih kopij. Ja, ja, ja ... učimo se vse življenje...
Vseeno hvala ..
Ko pridem zvečer iz službe, se lotim zadeve.
Bojan
No, meni se je pač zgodilo. Izušnja pa je, kar se tiče varnostnih kopij. Ja, ja, ja ... učimo se vse življenje...
Vseeno hvala ..
Ko pridem zvečer iz službe, se lotim zadeve.
Bojan
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako narediti particije?Oddelek: Programska oprema | 5789 (5060) | linuxdady |
» | Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7342 (5762) | thebaloh |
» | Izpad elektrike & Disk Boot Failure (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5427 (4839) | Damjan Jagar |
» | noče mi formatirati trdega diskaOddelek: Strojna oprema | 2133 (1905) | kuvanasarma |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2371 (1742) | BlackHole |